Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Victor Negrescu: Susţinem menţinerea unei cooperări strânse cu Austria în contextul exercitării succesive a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene

Politic


Sursa foto: Victor Negrescu

Data adaugarii: 2018-03-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a efectuat, luni, 12 martie 2018, o vizită de lucru în Austria, care a inclus întrevederi cu ministrul federal pentru Afaceri Europene în cadrul Cancelariei Federale, Gernot Blumel, cu preşedintele Comisiei de Politică Externă a Consiliului Naţional, Andreas Schieder, şi cu Barbara Kaudel-Jensen, consilier al cancelarului austriac pe politică externă şi europeană, Barbara Kaudel-Jensen.
În cadrul consultărilor, cele două părţi au reiterat angajamentul pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi a cooperării în domeniul afacerilor europene, în contextul preluării succesive a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către Austria, în semestrul al doilea din 2018, şi de către România, în primul semestru al anului 2019. Oficialii au evidenţiat totodată obiectivul comun al celor două viitoare Preşedinţii de a contribui la promovarea unei agende europene bazate pe unitatea şi coeziunea proiectului european.
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a trecut în revistă principalele dimensiuni ale agendei de lucru a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene şi evoluţia procesului de pregătire la nivel intern.
În context, a exprimat disponibilitatea autorităţilor române de a menţine un dialog susţinut cu oficialii austrieci, atât la nivel tehnic, cât şi politic, pe o serie de dosare aflate în prezent pe agenda europeană, fiind discutate, cu precădere, aspecte legate de procesul de reflecţie privind viitorul Uniunii, negocierile Brexit şi cele pe tema viitorului cadru financiar multianual post-2020.
"Dialogul şi cooperarea cu Austria şi cu ceilalţi parteneri ne permit să asigurăm în mod pragmatic şi eficient gestiunea dosarelor europene de actualitate, precum şi demersurile în pregătirea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Susţinem continuarea discuţiilor pentru consolidarea Uniunii Europene în baza unor abordări unitare şi incluzive, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor săi, inclusiv a cetăţenilor români", a subliniat Victor Negrescu.
În acelaşi timp, au fost abordate oportunităţile de promovare comună a Strategiei Uniunii Europene privind Regiunea Dunării în contextul mandatelor succesive ale celor două ţări la Consiliul Uniunii Europene, dar şi a deţinerii de către România a preşedinţiei strategiei în perioada noiembrie 2018 - noiembrie 2019.
"Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării este o iniţiativă de succes a României şi Austriei la nivel european, iar noi ne dorim ca această formă de colaborare regională să cunoască o dezvoltare continuă în perioada următoare", a declarat Victor Negrescu.
În contextul discuţiilor la nivel continental privind revizuirea regulamentelor de coordonare în materie de securitate socială, oficialul român a reiterat importanţa respectării de către toate statele membre a accesului nediscriminatoriu la securitatea socială, în corelaţie cu libertatea fundamentală de circulaţie a cetăţenilor europeni în spaţiul comunitar.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Incepem sa ne invatam cu alt tip de infomatii, con ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Dupa miscarile neamtului sigur va avea un al doile ...
  Sentința finală în cazul lui Dragnea ar putea fi grăbită.

  Titlull este jenant,continutul este subtirel,pacat ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  ai numai gainuse ! 3 ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Din acest articol romanii au aflat doua stiri ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Actualitate