Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

DECLARAŢIILE DE PRESĂ ALE PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL ÎNTREVEDERII CU DELEGAŢIA ALEŞILOR LOCALI UNIONIŞTI DIN REPUBLICA MOLDOVA- 18 MARTIE 2018

Politic


Sursa foto: Digi24

Data adaugarii: 2018-03-18

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

,,Bună ziua!
Mi s-a făcut o mare bucurie prin această vizită care nu a fost planificată ci s-a născut oarecum aşa din discuţii spontane. Mi s-a făcut o mare bucurie să putem primi aici pe reprezentanţii autorităţilor locale care şi-au declarat clar susţinerea pentru Proiectul Unirii cu România în acest an simbolic în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire.
I-am felicitat, le-am spus că au dat dovadă de un curaj foarte mare, de un patriotism remarcabil şi mai ales de o responsabilitate faţă de cetăţenii comunităţilor pe care le conduc, arătându-le clar drumul care poate permite şi românilor din Republica Moldova, din Basarabia, să fie alături de fraţii lor şi să aibă şansa la o viaţă decentă, la o reuşită în viaţă, să aibă şansa să trăiască într-o democraţie autentică, să aibă şansa ca toate valorile care le-a construit Europa, să se simtă în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor din Republica Moldova.
Şi noi, şi ei ştiu, că Unirea va fi posibilă atunci când Republica Moldova şi cetăţenii Republicii Moldova, românii din Republica Moldova, vor fi hotărâţi într-un număr cât mai mare pentru a face acest lucru.
În ceea ce ne priveşte pe noi, noi suntem gata în orice moment, suntem cu braţele deschise şi împărtăşesc punctul de vedere care a fost exprimat de fraţii noştri, primari, consilieri locali din aceste localităţi, că România trebuie să facă mult mai mult pentru Basarabia, pentru Republica Moldova, pentru fiecare comunitate locală din Republica Moldova, motiv pentru care, le-am garantat că Liga Aleşilor Locali ai Partidului Naţional Liberal va transmite fiecărui primar liberal încurajarea de a se înfrăţii cu localităţi din Republica Moldova, de a identifica proiecte concrete, de a identifica programe de cooperare, de cunoaştere reciprocă până la nivelul comunităţilor locale şi până la nivelul fiecărui locuitor pentru că, până la urmă, Unirea o va face poporul prin decizia pe care o va lua iar pentru acest obiectiv trebuie cât mai mulţi români din Republica Moldova, din Basarabia, să ştie că acesta este drumul corect şi singurul drum care le poate aduce prosperitate, democraţie şi fericire. Mulţumesc!'', a declarat liderul PNL.
Întrebări
Jurnalist - Ce plan are PNL pentru făptuirea Unirii? De ce nu există o strategie naţională de reîntregire şi de ce nu a fost încheiat un protocol?
Ludovic Orban - Partidul Naţional Liberal, aşa cum a fost în urmă cu o sută de ani partidul care a susţinut Marea Unire şi astăzi susţine Marea Unire. Chiar dacă nu există un plan sau o strategie care să fie împărtăşită de toţi oamenii care fac politică în România, eu sunt convins că România este pregătită pentru această Unire.
În ceea ce priveşte gândurile noastre, acţionăm prin toate posibilităţile legale şi constituţionale pe care le avem. Noi vom transmite şi transmitem în mod constant aleşilor locali ai Partidului Naţional Liberal, să dezvolte relaţii de înfrăţire de cooperare, de realizare de programe comune cu primari şi consilii locale din satele din Republica Moldova, din Basarabia.
Închei şi vă răspund la această întrebare pentru că inclusiv în declaraţiile de Unire date de primari, ei ştiu foarte bine că trebuie să existe o voinţă exprimată în actuala Republică Moldova, Basarabia, în favoarea acestei Uniri.
Eu am convingerea că în momentul în care această voinţă va exista, şi România trebuie să facă paşi concreţi pentru a susţine creşterea susţinerii, de fapt, în populaţia Basarabiei a acestei Unire. Odată ce va exista această voinţă, România este pregătită.
Jurnalist - Aţi mai vorbit cu domnul preşedinte Klaus Iohannis despre acest subiect în condiţiile în care, în mai multe rânduri preşedintele a spus că Unirea este un lucru bun dar punea accent mai mult pe intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană?
Ludovic Orban - Cunoaştem poziţiile preşedintelui şi din ceea ce ştiu eu, preşedintele a spus acelaşi lucru pe care îl spunem şi noi şi anume că, decizia în ultimă instanţă este o decizie care se va lua în Basarabi. În ceea ce priveşte România, noi suntem pregătiţi atunci când basarabeni vor fi pregătiţi pentru acest act al Marii Uniri.
Jurnalist - Când vedeţi posibilă, practic, o Unire administrativă?
Ludovic Orban - Răspunsul este simplu şi l-am mai dat, atunci când o să fie pregătiţi şi atunci când va exista voinţă şi mai ales când va exista voinţa aşa cum se manifestă ea. Sunt 120 de localităţi până acum, eu vă spun că sunt mulţi alţi primari în Basarabia, cu care am vorbit inclusiv personal, care încă nu au vrut să adopte această Declaraţie de Unire din cauza presiunilor care există asupra lor, din cauza diferitelor forme de ameninţare, de presiune care se exercită asupra reprezentanţilor aleşilor locali. Nu se poate da un răspuns că astăzi, mâine, peste trei luni, peste şase luni, peste un an. Este un proces în care România trebuie să facă mai mult, în care să fie alături de fraţii noştri din Basarabia, din Republica Moldova, trebuie să aducă un plus de concreteţe în toate proiectele pe care le avem împreună iar lucrurile, cu siguranţă se vor mişca în mod natural pentru că suntem, la urma urmei, acelaşi popor.
Pentru că şi în România sunt diferenţe în modalităţile de abordare, este un răspuns foarte simplu. Eu cred că dacă vrei cu tot dinadinsul să cauţi adânc în inima şi în sufletul oricărui român, vei vedea că Unirea există.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de rg:
  cine nu topaie primeste condamnare.
  2018-03-18, 17:07:03 (adresa: 51.15.34.*)
 2. de dragnea, infractor:
  asa a scapat tzopaila cu ceasurile si teancurile?!
  2018-03-19, 10:21:44 (adresa: 83.103.229.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Cu cat tuna si fulgera Dragnea mai tare impotriva ...
Sesizarea lui Klaus Iohannis privind statutul magistraților, pe masa CCR

cu asemenea comisioane ,prefer cu plata la ghiseu ...
ING Bank România lansează ING Pay – soluția de plată cu telefonul mobil

Garda de Mediu spune ca depunerile sunt in limita ...
Poluarea aerului in Gorj, ignorata de autoritati

cele 100 mld de € sunt facute de polonezi in occ ...
Brexit: Polonia se desolidarizează de blocul european

puturosii occitentali le convine ca cei din est:p ...
Brexit: Polonia se desolidarizează de blocul european

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Economie

Politic

Actualitate