Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Ioan Dîrzu, deputat PSD:Acolo unde sunt probleme punctuale, Guvernul şi sindicatele vor găsi împreună soluţii pentru rezolvarea lor

Politic


Sursa foto: Ziarul Unirea

Data adaugarii: 2018-04-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:Marea majoritate a salariilor din sănătate au crescut substanţial. Sunt medici care câştigă în prezent sute de milioane de lei pe lună. Aceasta este realitatea. Acolo unde sunt probleme punctuale, Guvernul şi sindicatele vor găsi împreună soluţii pentru rezolvarea lor. Îmi pare rău că o parte din conducerea Spitalului Judeţean Alba face politică în loc de sănătate publică şi execută comanda venită de la PDL Alba. Conducerea Spitalului uită că PDL a închis spitalele în judeţul nostru şi foarte mulţi bolnavi au rămas afară cu paturile în care erau spitalizaţi. Cum pot acum medici şi cetăţeni de bună-credinţă să mai aibă încredere în PDL pe tema spitalelor? De fapt, mai poate avea cineva încredere în PDL după ce i-a sărăcit şi îmbolnăvit pe români?
Problema de fond nu o reprezintă salariile, care au crescut pentru toţi angajaţii din sănătate. Sunt doar situaţii punctuale unde au fost scăderi ale veniturilor salariale (adică salarii + gărzi + sporuri + prime). Readuc aminte că Legea salarizării unitare a venit să echilibreze veniturile şi să le raporteze la punctul de salariu. Înainte existau cazuri în care un medic rezident câştiga clât un infirmier, diferenţa făcând-o cumulul de sporuri si indemnizaţii. 
Ministerul Sănătăţii va emite o circulară pentru toate spitalele ca să acorde stimulente pentru cei ale căror venituri, în februarie, sunt mai mici decât cele din ianuarie. Apoi după ce vor acorda toate salariile la finalul lunii şi vor putea fi identificate toate situaţiile punctuale unde au avut loc scăderi faţă de ianuarie, va avea loc o nouă discuţie cu sindicatele pentru a se stabili o grilă de sporuri pe categorii de spitale.
Pentru că tot există critici absurde ale PDL cu privire la sistemul de sănătate, ar fi de menţionat faptul că în acest an au fost 4.
000 de noi angajări în sistemul de sănătate.
Politica PSD în domeniul sănătăţii îşi demonstrează beneficiile. După creşterea remarcabilă a salariilor medicilor, care a oprit exodul acestora din ţară, angajările masive - 4000 în ianuarie - încep să rezolve criza acută de personal lăsată de guvernările anterioare.
Salariile de debutanţi pentru noii angajaţi este una din cauzele scăderii mediei salariilor din sănătate în februarie, faţă de ianuarie.
Cei mai mulţi dintre cei 4000 de noi angajaţi din ianuarie sunt tineri. Practic ei primesc salarii de debutanţi, adică salarii mai mici, fapt care la nivelul întregului sistem sanitar a determinat firesc, în condiţiile în care februarie are şi cele mai puţine zile lucrătoare (8 faţă de 11 ianuarie) şi o scădere a mediei salariale în februarie faţă de ianuarie ( -2,1% potrivit INS). Celor 4000 de noi angajaţi din ianuarie li s-a adăugat un număr aproximativ similar în februarie.
Pe de altă parte, creşterile consistente de salarii pentru medici şi asistenţi intrate în vigoare începând cu luna martie au determinat o reducere masivă a solicitărilor de plecare din ţară ale acestora.
Astfel s-a redus cu 40% numărul de solicitări depuse la Colegiul Medicilor de persoane care doresc să profeseze în altă ţară. 
Simultan cu majorările salariale şi noile angajări în sistem s-au făcut dotări masive cu aparatură medicală de înaltă specializare (12 CT, 21 RMN, 277 aparate de anestezie) şi investiţii în renovarea, dotarea a zeci de Unităţi de Primiri Urgenţe şi secţii de spital în toată ţara.
Este în derulare un program de înnoire a parcului de ambulanţe - vor fi cumpărate peste 2000 de ambulanţe. De asemenea, prin acordul cu Banca Mondială se vor construi secţii noi ATI şi UPU, centre de mari arşi, blocuri operatorii. Amplul proiect de redresare a sistemului de sănătate va fi completat prin construcţia spitalului republican şi a spitalelor regionale. Ca un element de noutate, anunţ în premieră că se poartă discuţii pentru finanţarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba în vederea dotării tuturor secţiilor cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie şi extinderea specializărilor, a blocului operator şi a capacităţii de internare. Există foarte multe persoane, la nivelul executivului şi al Parlamentului, care îşi doresc să facă din spitalul de la Alba unul de rang regional, a declarat Ioan Dîrzu.


 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  Ii rugam pe tinerii care nu au cunoscut comunismul ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  21 iulie ziua nationala a Belgiei, sarbatorita cu ...
  WhatsApp anunță schimbări importante. Cum sunt afectați utilizatorii.

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Fonduri Europene

  Politic

  Actualitate