Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Consilierul prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu a efectuat miercuri, 16 mai, o vizită de lucru la Washington DC

Politic


Sursa foto: Președintele României

Data adaugarii: 2018-05-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Consilierul prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu a efectuat miercuri, 16 mai 2018, o vizită de lucru la Washington DC. Programul a cuprins o întrevedere cu Wess Mitchell, asistent al secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, o masă rotundă organizată de think-tank-ul Atlantic Council cu tema ,,The Three Seas Initiative: Priorities and Concrete Deliverables of the Bucharest Summit", precum şi un seminar cu companiile din cadrul AMRO (American Romanian Business Council) pe tema stimulării participării companiilor americane la Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări pe care România îl va găzdui în luna septembrie.
La toate momentele vizitei a participat ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior.
Întrevederea cu Wess Mitchell a prilejuit o discuţie aprofundată despre Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, obiectivele României pentru Summit-ul NATO din luna iulie şi stadiul pregătirilor, precum şi rezultatele concrete preconizate pentru Summit-ul Iniţiativei celor 3 Mări din luna septembrie, de la Bucureşti.
Bogdan Aurescu a amintit întrevederea deosebit de fructuoasă dintre Preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Donald Trump, care s-a desfăşurat la 9 iunie 2017 la Washington, şi care a conferit Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA mai multă substanţă şi robusteţe, reprezentând un puternic imbold politic pentru dinamizarea dialogului bilateral în domenii-cheie precum securitatea şi apărarea, economia, comerţul şi schimburile culturale. În acest sens a subliniat necesitatea dezvoltării tuturor acestor domenii, prin dialogul strategic bilateral pe temele de interes comun.
Pe agenda discuţiilor s-au aflat şi priorităţile pentru Summit-ul NATO din iulie, care se va desfăşura la Bruxelles.
Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu a prezentat obiectivele pe care ţara noastră le urmăreşte cu prilejul Summit-ului aliat din luna iulie, care, în viziunea României, este necesar sa continue întărirea dimensiunii de apărare şi descurajare a NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre, în partea sudică a Flancului Estic. În acest sens a pledat pentru acordarea unei atenţii sporite situaţiei de securitate de la Marea Neagră în cadrul pregătirii Summit-ului.
O atenţie specială a fost acordată obiectivului întăririi cooperării economice la nivel bilateral şi regional. În acest context, consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu a informat în legătură cu stadiul pregătirilor pentru Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări, care va fi organizat de România în perioada 17-18 septembrie 2018, la Bucureşti, dezideratul fiind de a trece într-o nouă fază a Iniţiativei, cea a rezultatelor concrete.
A evidenţiat că Iniţiativa are rolul de a contribui inclusiv la consolidarea relaţiei transatlantice, prezenţa economică a SUA în regiune reprezentând un catalizator suplimentar în acest sens. A încurajat, în acelaşi timp, o reprezentare cât mai consistentă din partea mediului de afaceri american la Forumul de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, care se va desfăşura în paralel cu Summit-ul, care este de natură să aducă beneficii în plan regional, dar şi în relaţiile economice româno-americane.
Wess Mitchell a exprimat aprecierea pentru soliditatea Parteneriatului Strategic cu România, care este aliat de încredere al SUA.
Cele două dezbateri pe tema Iniţiativei celor Trei Mări au oferit oportunitatea prezentării de către consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu a viziunii României şi a rezultatelor concrete care sunt urmărite cu prilejul celui de al treilea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări care va fi găzduit de către Preşedintele Klaus Iohannis.
În cadrul discuţiilor, consilierul prezidenţial a prezentat obiectivele şi pilonii principali ai acestei Iniţiative, care include 12 state membre ale Uniunii Europene din regiunea cuprinsă între mările Baltică, Adriatică şi Neagră, şi care vizează deopotrivă trei aspecte - dezvoltarea economică, coeziunea europeană şi legăturile transatlantice.
Bogdan Aurescu a arătat că, cu prilejul Summit-ului, va fi organizat şi primul Forum de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), care reprezintă un angajament inclus în Declaraţia Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări de la Varşovia, din iulie 2017. La Forumul de Afaceri sunt aşteptaţi aproximativ 500-600 de participanţi, oficiali şi reprezentanţi ai mediului privat şi ai societăţii civile din cele 12 ţări ale I3M, din celelalte state membre UE, din SUA, ai instituţiilor financiare internaţionale şi europene, din Balcanii de Vest, R. Moldova, Ucraina, Georgia, Turcia. A arătat că Forumul va servi ca platformă pentru contacte directe între oameni de afaceri, oficiali guvernamentali relevanţi din aceste ţări şi alţi actori economici, în vederea identificării de noi perspective de afaceri/investiţii.
"Aş dori să evidenţiez că implicarea SUA în Iniţiativa celor Trei Mări este esenţială pentru succesul acesteia, reprezentând o abordare coerentă a angajamentului SUA faţă de securitatea şi prosperitatea regiunii noastre. Consolidarea legăturilor economice şi a interconexiunilor în interiorul regiunii celor Trei Mări, precum şi între această regiune ca întreg şi SUA va aduce, totodată, o valoare adăugată pentru parteneriatul strategic UE-SUA", a declarat consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu cu acest prilej.
Consilierul prezidenţial a mai subliniat că unul dintre rezultatele concrete care ar urma să fie livrate de Summit-ul de la Bucureşti, astfel cum au fost convenite de statele participante, ar putea fi elaborarea şi susţinerea politică a unei liste scurte de proiecte majore de interconectare, pe deplin compatibile cu politicile Uniunii Europene, în cele trei domenii prioritare ale Iniţiativei - transport, energie, digital.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  PANA SE VA DEFINITIVA IMPLEMENTAREA GLOBALIZARII S ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  SUA: Bugetul Pentagonului pe 2019 depășește 700 miliarde de dolari

  Perplex ???Cum ??? Să vină HULIGANUL să pună - ...
  Andreea Paul (INACO): Rata efectivă de absorbție a banilor europeni la sub 1% pentru capitalul uman românesc și pentru dezvoltare regională în august 2018 te lasă perplex

  Huliganii de la BUTOANE : genereazä huliganii din ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  ue este comunism ...
  Crește presiunea Uniunii Europene asupra Poloniei

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Actualitate Companii

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Retail

  Auto

  Piata artei

  Piata farma

  Real estate

  Extern

  Util