Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Cseke Attila: La propunerea UDMR, noul Cod Administrativ interzice discriminarea de către un funcţionar public

Politic


Sursa foto: Ziarul Financiar

Data adaugarii: 2018-06-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

"Noul Cod Administrativ ar fi birocratizat şi centralizat, în continuare, procedura de ocupare a posturilor de funcţionari publici şi, prin urmare, ar fi împiedicat, astfel, funcţionarea administraţiilor locale. La propunerea UDMR, Comisia specială parlamentară a eliminat articolele care ar fi complicat procedura de concurs pentru ocuparea posturilor de funcţionari publici. Totodată, la iniţiativa Uniunii, legislaţia va include dispoziţii privind comportamentul funcţionarilor publici, care, în mod clar, le va impune să respecte drepturile fundamentale ale omului, va interzice tratamentul umilitor şi orice formă de discriminare", a subliniat Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, referitor la aspectele noului Cod Administrativ privind regimul funcţionarilor publici, după aprobarea raportului în Comisia parlamentară specială, care a dezbătut proiectul de lege. Noul act normativ, care conţine şi amendamentele UDMR, va fi prezentat, luni, în plenul Senatului.
Cseke Attila, membru al comisiei speciale care a dezbătut noul Cod Administrativ, a declarat că, în baza susţinerii UDMR, a fost anulată prevederea potrivit căreia persoanele care doresc să ocupe un post de funcţionar public trebuie mai întâi să fie incluse într-un sistem centralizat prin participarea la un concurs la nivel naţional, organizat anual.
"Acest lucru nu ar însemna un loc de muncă concret, ci doar faptul că persoana a fost admisă în corpul funcţionarilor publici. Apoi, în cazul în care administraţia locală scoate la concurs un post adecvat, pentru ocuparea acestuia ar fi trebuit organizat un concurs separat. Un astfel de sistem centralizat nu este benefic nici pentru angajat, nici pentru administraţia locală, face imposibilă ocuparea unui loc post de funcţionar public într-o perioadă de timp previzibilă, deoarece se pot înscrie la concurs doar acele persoane care figurează deja în sistem", a explicat Cseke Attila.
Senatorul UDMR consideră ca fiind o schimbare importantă faptul că noul Cod Administrativ va include, de asemenea, principii de bază privind comportamentului funcţionarilor publici, un cod de conduită care le va interzice orice formă de discriminare.
"Au fost destule exemple de situaţii în care funcţionarii publici au fost discriminaţi pe criterii etnice sau din alte motive, umilindu-se cetăţenii. Amendamentele UDMR vizează evitarea, în viitor, a situaţiilor similare. De acum încolo, concursul pentru ocuparea posturilor de funcţionari publici va trebui să includă obligatoriu şi întrebări referitoare la drepturile fundamentale ale omului şi tratamentul egal al cetăţenilor", a subliniat senatorul UDMR.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Credeam ca se bat sa intre la scoala profesionala ...
  Peste 10.000 de candidați pentru cele 1.600 de locuri de la școlile de poliție

  Va va fi la fel de bine ca in Romania, dragi europ ...
  Regatul Unit promite facilitarea vieții europenilor care vor să rămână pe teritoriul britanic după Brexit

  Pe tatuku bostru DRAG NE-A fost sa il vedem la bul ...
  Iohannis: Dragnea ar trebui să dispară pur și simplu din viața politică

  tatuku nostru DRAG NE-A fost sa te vedem la bulau ...
  Tăriceanu, după condamnarea lui Dragnea: Indiferent de sentința definitivă, continuam reforma pentru stoparea abuzurilor

  tatuku nostru DRAG NE-A fost sa te vedem la bulau ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: