Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

O delegaţie a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a participat la reuniunea informală privind pregătirea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene

Politic

Data adaugarii: 2018-07-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

O delegaţie a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat condusă de ministrul Ştefan-Radu Oprea a participat, în perioada 9-10 iulie a.c., la Geneva, la reuniunea informală privind pregătirea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.
'Deţinerea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019 reprezintă pentru România o oportunitate extraordinară de a dovedi că este un partener competitiv pentru statele comunitare. Folosim orice prilej să ne pregătim pentru acest moment care poate aduce economiei naţionale, mediului de afaceri român beneficii concrete, reale atât din punctul de vedere al internaţionalizării afacerilor, cât şi în atragerea de investiţii străine şi crearea unei imagini de ţară la adevărata valoare a României. Depinde de noi, de comunitatea de business autohtonă, să obţinem cele mai bune rezultate în aceste prime 6 luni din 2019', a declarat ministrul Oprea.
Agenda delegaţiei române a inclus întâlniri cu Directorul Adjunct al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Allan Wolf, şi cu Ambasadorul Delegaţiei Uniunii Europene la Geneva, Mark Vanheukelen, în vederea pregătirii activităţii OMC pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Delegaţia MMACA la Geneva a efectuat, de asemenea, o vizită la Misiunea permanentă a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi Organizaţiile Internaţionale cu sediul în Elveţia.
Comerţul va avea un rol important pe perioada Preşedinţiei ca urmare a evoluţiilor schimburilor comerciale la nivel internaţional în contextul volatilizării sistemului comercial multilateral, iar rolul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat este acela de a asigura continuitatea şi îndeplinirea angajamentelor internaţionale ale Uniunii Europene în arhitectura comerţului.
Astfel, ministrul român a reiterat, în cadrul întâlnirilor avute, priorităţile aflate în responsabilitatea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat ce vor fi promovate pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE. Printre acestea, de o atenţie deosebită se bucură menţinerea abordării pro-active a Uniunii Europene în vederea păstrării angajamentelor şi implicării altor membri importanţi ai OMC în promovarea unei agende de negocieri ambiţioase, calibrată la evoluţiile recente din sfera comerţului.
În acest sens, ministrul Oprea a precizat că 'menţinerea funcţiilor organizaţiei de negociere şi reglementare a diferendelor comerciale, prin funcţionalitatea Organului de Apel OMC, reprezintă un aspect fundamental pentru credibilitatea şi relevanţa sistemului multilateral de comerţ'.
În perioada ianuarie-iunie 2019, România va prezida peste 130 de reuniuni de coordonare şi reuniuni săptămânale ale delegaţiilor Uniunii Europene pe lângă Organizaţia Mondială a Comerţului. De asemenea, negocierile în domeniul subvenţiilor pentru pescuit, reglementărilor interne privind comerţul cu servicii, facilitării investiţiilor pentru dezvoltare şi cel al comerţului cu produse agricole vor fi dinamizate începând cu prima jumătate a anului 2019, în perspectiva celei de a 12-a Conferinţe Ministeriale a OMC din primul semestru al anului 2020.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  mai bine le dati pe alea care nu sunt surpate! ...
  Circulaţie oprită pe trei drumuri naționale, pe două se circulă îngreunat

  poate sfantul prooporc! seamana cu o chelie cu o n ...
  Tulcea: Turişti români, răsturnaţi cu ambarcaţiunea în apropiere de Sulina, salvaţi de poliţiştii de frontieră

  si motociclisti francezi cu permisul,,copy paste " ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  decat ca din bugetul sanatatii furam aproape tot! ...
  Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educației

  simonele romance sunt mai putori de putori! ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: