Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Publireportaj

Școlile din România reciclează

Publireportaj

imagine-articol-1

Data adaugarii: 2018-02-01

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Rezultatele campaniilor de educație ecologică organizate de Asociația Environ în școlile din România în ultimii ani devin din ce în ce mai vizibile prin procentul elevilor implicați în proiecte de reciclare care este într-o continuă creștere. La nivelul anului 2017, 1200 de unități de învățământ s-au implicat în programul Baterel și Lumea Non-E, colectând și reciclând circa 130.000 kg echipamente electrice și baterii uzate. Utilizând aplicația www.magazinbaterel.ro, peste 5000 de elevi au transformat punctele acumulate din reciclare în 100.000 de rechizite și cărți. 
 
Prin intermediul platformei www.magazinbaterel.ro, elevii și profesorii din toate ciclurile de învățământ, pot descărca materiale informative, vizualiza filme tematice, accesa suportul de curs pentru susținerea orelor de educație ecologică și își pot selecta premiile dintr-o gamă bogată de produse atractive de uz școlar, cărți și pentru cei mai activi, chiar tabere școlare.
 

Ajunsă deja la cea de-a șaptea ediție națională, beneficiind de implicarea Ministerului Educației Naționale, campania Baterel și Lumea Non-E își propune să îi învețe pe tinerii de pe băncile școlii despre responsabilitate, implicare socială și simț civic. Despre schimbarea care începe cu fiecare dintre noi. În cadrul proiectului, întreaga comunitate de elevi și profesori se implică într-o serie de activități, precum cursuri de protecție a mediului, acțiuni de voluntariat, concursuri de colectare selectivă a echipamentelor electrice și a bateriilor uzate, dar și activități eco-creative prin realizarea de colaje, benzi desenate, scenete de teatru sau experimente științifice. 

,,Campania Baterel este mai mult decât un proiect care îi premiază pe copii pentru că reciclează, este o chemare la asumarea rolului fiecăruia, de la mic la mare în efortul comun de prezervare a mediului înconjurător și atenuare a schimbărilor climatice. Concomitent ne bucură faptul că tot mai mulți profesori și unități de învățământ se înscriu și participă activ în acest program. Prin puterea exemplului celor mici, îi încurajăm și pe cei mari să se implice, să își asume leadership-ul, să prețuiască resursele și bogățiile pe care natura ni le oferă. Am reușit în acești ani să creăm o adevărată comunitate de prieteni care împărtășesc aceleași valori: grija față de mediu, atitudine de învingători, spirit civic și ne bucurăm să vedem că familia Baterel crește de la an la an”, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Cea de-a VII-a ediție a campaniei Baterel și Lumea Non-E se desfășoară în perioada 15 septembrie 2017 – 30 iunie 2018, iar înscrierile se pot face până la data de 15 mai, accesând www.magazinbaterel.ro  sau apelând linia telefonică dedicată 031.827.0000.

Campania ,,Baterel și Lumea Non-E” este un proiect național de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă, organizat începând cu 2011 de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și cu sprijinul Ministerului Educației și Ministerului Mediului. 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  poluator la micro ...
  Treci pe centrală termică de apartament? Avantaje și dezavantaje

  la ct nu poti sa tii un geam intredeschis ca ti in ...
  Treci pe centrală termică de apartament? Avantaje și dezavantaje

  la ct nu poti sa tii un geam intredeschis ca ti in ...
  Treci pe centrală termică de apartament? Avantaje și dezavantaje

  expert de carton si a lansat raportul anul, o nuli ...
  Expert Forum şi-a lansat raportul anual: Guvernarea de tip bazar

  sa nu cada reteaua ca dispare pokemonul ...
  3 din 4 români aleg smartphone-ul în locul televizorului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Actualitate

  IT&C