Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Real estate

Cererea pentru spaţii de birouri moderne a adus 30.000 de angajaţi în Bucureşti

Real estateData adaugarii: 2017-02-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

La finalul anului 2016, numărul de angajaţi care lucrau în clădirile de birouri de clasa A şi B era de aproximativ 233.000, cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimii trei ani. 
DTZ: Dintre cele mai importante locaţii de birouri din Bucureşti, zonele Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu - Floreasca şi zona de Vest ocupă în continuare primele trei poziţii din punct de vedere al numărului de angajaţi din clădirile de birouri moderne

Creşterea numărului de angajaţi din clădirile de birouri moderne din Bucureşti a fost extrem de mare anul trecut, situându-se la cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani.
„În Bucureşti, la finalul anului 2016, numărul de angajaţi care lucrează în clădirile de birouri de clasa A şi B este de aproximativ 233.000. Comparativ cu anul 2015, numărul angajaţilor care lucrează în spaţii de birouri moderne din Capitală a crescut cu aproximativ 30.000. Acesta reprezintă cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimii trei ani”, a informat DTZ Echinox. 
Dintre cele mai importante locaţii de birouri din Bucureşti, zonele Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu - Floreasca şi zona de Vest ocupă în continuare primele trei poziţii din punct de vedere al numărului de angajaţi din clădirile de birouri moderne. La sfârşitul anului 2016, în Pipera Sud numărul de angajaţi a depăşit 45.000, în timp ce în Barbu Văcărescu - Floreasca numărul angajaţilor care lucrează în spaţii de birouri moderne se situează la peste 40.000. În zona de Vest, numărul angajaţilor a ajuns la aproximativ 33.000. 

În zona Barbu Văcărescu, creşterea a fost de 32%

Comparativ cu anul precedent, aceste locaţii de birouri au înregistrat şi cele mai mari creşteri ale numărului de angajaţi. Astfel, în zona Barbu Văcărescu - Floreasca, creşterea a fost de 32%, în zona de Vest numărul angajaţilor a crescut cu 23%, în timp ce în Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), la finalul anului 2016 lucrează cu aproximativ 20% mai mulţi angajaţi faţă de 2015. 
Calculul numărului de angajaţi este realizat în funcţie de destinaţia fiecărei zone de birouri şi de rata de ocupare înregistrată pentru fiecare submarket la finalul 2016.
Centrul de Business al Bucureştiului, zona Centrală şi cea de Centru Nord sunt zonele de birouri destinate operaţiunilor principale ale companiilor (headquarter), acolo unde se înregistrează cea mai mare rată de metri pătraţi per angajat. La polul opus, cea mai mică rată de metri pătraţi per angajat se întâlneşte în Pipera Sud, zonă dedicată în principal operaţiunilor de back-office.

Piaţa se dezvoltă şi în acest an

Potrivit DTZ, în 2017 locaţiile de birouri din Bucureşti care vor înregistra cele mai semnificative creşteri ale numărului de angajaţi sunt zona de Vest, zona de Centru şi Pipera Sud.
 „Ţinând cont de livrările anunţate pentru anul acesta şi de cererea existentă în piaţa de birouri, estimăm că, până la finalul anului 2017, numărul angajaţilor din clădirile de birouri moderne din Bucureşti va ajunge la aproximativ 260.000”, a afirmat în comunicat Bogdan Bogatu, Senior Broker Office Agency DTZ Echinox.

CBRE: Tranzacţii-record de spaţii de birouri în Capitală, pe final de 2016

Ultimele trei luni ale lui 2016 au adus industriei de real estate cea mai mare cerere de spaţii de birouri tranzacţionată într-un singur trimestru, respectiv 144.000 mp, din care 79% a reprezentat cererea netă, arată raportul CBRE pe trimestrul al IV-lea al anului trecut.
Cererile noi şi extinderile de spaţii de birouri au fost în ultimul trimestru de 50.000 mp, ceea ce reprezintă aproape jumătate din cererile pe întregul an 2016, care au atins nivelul de 110.000 mp. 
Din totalul livrat în 2016, de 294.000 mp, în trimestrul 4 s-au finalizat patru noi clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de 80.000 mp, şi anume: prima fază a proiectului Metroffice, clădirea a doua din proiectul Oregon Park, clădirea a treia din Hermes Business Campus şi Prezan Office Building. În total, pe tot parcursul anului 2016 s-au tranzacţionat aproximativ 412.000 mp, o cerere-record tranzacţionată până acum în România, din care peste 120.000 mp au reprezentat renegocieri şi prelungiri de contract, acest lucru fiind favorizat de faptul că numărul de spaţii noi de birouri finalizate în anul 2016 a fost de patru ori mai mare comparativ cu anul 2015 şi de trei ori mai mare faţă de anul 2014. 
Datele CBRE mai relevă că, la finele anului 2016, stocul modern de spaţii de birouri clasa A şi B a atins pragul de 2,64 milioane mp, din care 44% este reprezentat de spaţii de birouri clasa A. Acestea din urmă vor depăşi ca suprafaţă birourile de clasa B la sfârşitul anului viitor, conform estimărilor CBRE, care mai indică şi faptul că stocul de birouri din Bucureşti se va alinia la stocurile similare din Budapesta şi Praga la sfârşitul anului viitor.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  sunt ferm hotarat ,sa NU te votez. ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Se stia asta de la inceput. Romanii nu uita seara ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: