Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (27) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
w

« Alte articole din categoria Real estate

Piaţa de terenuri rămâne dominată de cererile pentru proiecte rezidenţiale şi mixte

Real estateData adaugarii: 2017-02-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Colliers International: piaţa de terenuri poate înregistra rezultate foarte bune în decursul acestui an, nu numai în Bucureşti, ci şi în alte oraşe majore din ţară

Piaţa de terenuri din România s-a caracterizat în 2016 printr-o cerere crescută din partea segmentelor de rezidenţial şi retail. Interesul faţă de aceste sectoare se va menţine şi pe parcursul anului 2017, iar atenţia investitorilor se va îndrepta cu precădere spre dezvoltarea proiectelor rezidenţiale şi mixte, care pot oferi un ecosistem complet, arată cel mai recent raport al Colliers International.
Obstacolele administrative au determinat amânarea multor tranzacţii pentru 2017, astfel că piaţa de terenuri poate înregistra rezultate foarte bune în decursul acestui an, nu numai în Bucureşti, ci şi în alte oraşe majore din ţară.
„Având în vedere că sectorul rezidenţial se bucură de o amplă dezvoltare încă din 2015, investitorii vor dori să livreze proiectele cât mai repede, fiind interesaţi să achiziţioneze terenuri cu autorizaţii deja emise. Atracţiile principale vor fi atât dezvoltarea proiectelor rezidenţiale în apropierea polurilor de birouri, cât şi a proiectelor mixte (rezidenţial şi birouri, rezidenţial şi retail sau toate trei funcţiunile). Dintre oraşele-ţintă fac parte atât Capitala, cât şi oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara sau Braşov”, a declarat Sînziana Oprea, Associate Director în cadrul departamentului de terenuri al Colliers International.
„De asemenea, jucătorii importanţi din segmentul de retail, precum discounterii, hipermarketurile, magazinele de bricolaj şi companiile de mobilă, vor continua să îşi consolideze poziţia pe piaţă pentru extinderea ariei de acoperire prin achiziţia de terenuri, mai ales în oraşe secundare şi terţiare din ţară, sau prin achiziţia jucătorilor mai mici”, a adăugat Sînziana Oprea.

Metroul Gara de Nord-Otopeni poate genera un nou pol de birouri

Planurile de realizare a Magistralei 6, care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, aduc în discuţie conturarea unui nou pol de birouri pe piaţa din Bucureşti, ceea ce poate stârni interesul dezvoltatorilor pentru terenurile din Piaţa Presei şi zonele adiacente.
„Terenurile din zona Bulevardului Expoziţiei şi Piaţa Presei sunt o opţiune foarte bună pentru proiectele de birouri. Zona de nord rămâne interesantă pentru dezvoltările de birouri, însă aşteptăm o creştere a potenţialului şi pentru dezvoltarea  de hoteluri şi proiecte rezidenţiale şi de retail”, a încheiat Sînziana Oprea.

În 2016, piaţa de terenuri a atins un punct de stabilitate odată cu revenirea tranzacţiilor cu terenuri care au aparţinut vechilor fabrici sau a celor obţinute în perioada pre-criză şi nedezvoltate. Una dintre tranzacţiile de referinţă ale anului, în valoare de 25 milioane de euro, a adus în portofoliile One United Properties şi Auchan terenul Automatica de aproximativ 3,2 ha din Floreasca. La rândul său, Vastint a achiziţionat 48 ha în Siseşti, marcând cea mai mare suprafaţă vândută pe piaţa din Bucureşti în perioada post-criză.
În ceea ce priveşte preţurile, acestea nu au înregistrat creşteri majore. Excepţie fac locaţiile de top pentru care au negociat mai mulţi dezvoltatori. Conform datelor Colliers International, preţurile în tranzacţii in zona Floreasca-Barbu Văcărescu au fluctuat între 500 şi 1.000 euro/mp, în zona de centru-vest între 450 şi 600 euro/mp, iar în zona Timpuri Noi între 500 şi 600 euro/mp.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Aha - politicienii mereu vorbesc de sume brute (si ...
  Guvernul are noi proiecte măreţe. Salariul minim va fi de 2.000 lei în 2018, punctul de pensie va creşte pana la cer

  eu deja am peste 1000 - sunt programator. Mai sunt ...
  Guvernul are noi proiecte măreţe. Salariul minim va fi de 2.000 lei în 2018, punctul de pensie va creşte pana la cer

  Dar cand a fost Occidentul adormit? In cursa inarm ...
  Marea Britanie se declară pregătită să folosească lovituri aeriene sau să intervină cu forţe terestre ca răspuns la un atac cibernetic

  Cum facem cu cele 2 miliarde euro care s- au pierd ...
  Viitorii ministri ai Guvernului Tudose vor fi audiati in comisii in prima parte a zilei de joi

  Un lucru e cert, Occidentul incepe sa se trezeasca ...
  Marea Britanie se declară pregătită să folosească lovituri aeriene sau să intervină cu forţe terestre ca răspuns la un atac cibernetic

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: