Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Real estate

Majoritatea cumpărătorilor de imobile accesează anunţurile de pe smartphone

Real estateData adaugarii: 2017-03-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

În ultimele 6 luni, 55% din totalul utilizatorilor care au fost interesaţi de tranzacţionarea unei proprietăţi au fost femei
În plus, cei mai mulţi vizitatori ai platformei au între 25-45 ani şi provin din oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara

Potrivit unei analize realizate de Wizmo.ro, platformă imobiliară dedicată atât sectorului rezidenţial, cât şi celui de business, în ultimele 6 luni, 55% din totalul utilizatorilor care au fost interesaţi de tranzacţionarea unei proprietăţi au fost femei. În plus, cei mai mulţi vizitatori ai platformei au între 25-45 ani şi provin din oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.
Conform rezultatelor obţinute de Wizmo.ro, femeile sunt mai active decât bărbaţii atunci când vine vorba de tranzacţii imobiliare. Fie că se află în căutarea unei noi locuinţe ori listează o proprietate pentru închiriere sau vânzare, numărul utilizatorilor de sex feminin este cu 10% mai mare decât cel al bărbaţilor. De asemenea, analiza companiei arată că 65% dintre utilizatorii platformei imobiliare au vârste cuprinse între 25-45 ani şi accesează anunţurile listate din toată ţara, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara fiind, însă, oraşele cu cea mai mare activitate. 
„Mai mult, în aceste prime 6 luni de activitate am remarcat şi faptul că mai bine de o zecime din numărul celor care sunt interesaţi să tranzacţioneze o proprietate provin din afara României, fiind vorba atât de străini care doresc o relocare, cât şi de români ce activează în străinătate şi care doresc să-şi vândă sau să-şi închirieze locuinţele din ţară. În plus, Wizmo este singura platformă imobiliară care oferă şi informaţii în limba engleză, fiind uşor de accesat şi de către străini”, a declarat Maarten Deboo, CEO Wizmo.ro.  

Doar 35% caută anunţuri de pe desktop

În ceea ce priveşte accesarea platformei imobiliare, reprezentantul acesteia afirmă că mai mult de jumătate dintre utilizatori (59%) utilizează un smartphone, iar 35% un desktop. Pe ultimul loc în topul device-urilor folosite pentru vizualizarea anunţurilor imobiliare se numără tabletele, utilizatorii acestora reprezentând doar 6%.
 
De asemenea, pentru a-şi căuta locuinţa perfectă românii petrec, în medie, 3,5 minute pe platforma dedicată, timp în care vizualizează cca. 4,5 pagini de detaliu de proprietate. 
„Referitor la tipologia acestora, cele mai căutate anunţuri sunt cele din categoria vânzare, acestea reprezentând, în acest moment, 65% din totalul celor peste 47.000 de proprietăţi listate în prezent pe Wizmo”, a completat reprezentantul companiei.

Estimări pentru 2017

După experienţa primelor 6 luni de activitate, Wizmo.ro estimează că până la finalul acestui an numărul de proprietăţi listate va ajunge la 80.000, acest lucru fiind posibil prin creşterea numărului de contracte cu agenţiile imobiliare de la 84 în acest moment, până la 300. 
De asemenea, planurile companiei vizează eficientizarea platformei online astfel încât timpul pe care utilizatorii îl petrec pe site să crească cu 35%, iar numărul de anunţuri vizionate per sesiune să ajungă la 8, de la 4,5 în prezent. 
„În acest timp am monitorizat activ obiceiurile de navigare ale utilizatorilor noştri, am colectat feedback de la clienţi şi pe baza acestora pregătim deja versiunea 2.0 care va îmbunătăţi, în primul rând, aspecte ce ţin de user experience. De altfel, având în vedere investiţiile susţinute în promovare, până la finalul acestui an, anticipăm o creştere şi în ceea ce priveşte traficul online până la 400.000 vizitatori/lună”, a încheiat Maarten Deboo. 

Wizmo.ro este o platformă imobiliară dedicată în aceeaşi măsură segmentului rezidenţial şi celui de business, creată de o echipă mixtă de specialişti, care şi-au propus să aducă un suflu nou şi mai multă transparenţă pieţei anunţurilor imobiliare.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  sunt ferm hotarat ,sa NU te votez. ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Se stia asta de la inceput. Romanii nu uita seara ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: