Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (27) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
w

« Alte articole din categoria Real estate

România, ţara cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe, dar şi cele mai aglomerate gospodării din UE

Real estateData adaugarii: 2017-03-31

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

La nivelul anului 2015, 96% din populaţia României are domiciliul în imobile achiziţionate, numărul proprietarilor români cunoscând o creştere uşoară faţă de anul anterior.
În acelaşi timp, peste 49% dintre români locuiau, în perioada de referinţă, în gospodării supraaglomerate.

Potrivit celor mai recente statistici privind locuinţele din Europa oferite de Eurostat şi interpretate de Wizmo.ro, platformă imobilară dedicată atât sectorului rezidenţial, cât şi celui de business, România se află pe primul loc în topul statelor din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte ponderea populaţiei care locuieşte în proprietăţi deţinute, fiind totodată şi ţara în care jumătate din populaţie trăieşte în gospodării supraaglomerate. De altfel, acest lucru se poate vedea şi în statisticile Wizmo, unde 65% din căutări sunt de vânzare.
Astfel, la nivelul anului 2015, 96% din populaţia Românie are domiciliul în imobile achiziţionate, numărul proprietarilor români cunoscând o creştere uşoară faţă de anul anterior. În acelaşi timp, peste 49% dintre români locuiau în perioada de referinţă în gospodării supraaglomerate, acest procent cunoscând o scădere faţă de nivelul din 2014 (52,3%). În comparaţie, la nivelul ţărilor membre ale Uniunii Europene, doar 16,7% din populaţie locuia în aceste condiţii. 
„Deşi este recunoscut faptul că, pentru România, achiziţia unei locuinţe reprezintă un obiectiv important, creşterea numărului de imobile achiziţionate a crescut uşor în ultimii ani şi datorită programelor guvernamentale de tipul Prima Casă şi a facilitării proceselor de obţinere a unui credit ipotecar. Bineînţeles, acest lucru se remarcă şi pe platformele imobiliare, unde 65% dintre anunţurile listate vizează vânzarea proprietăţilor”, a declarat Maarten Deboo, CEO Wizmo.ro.
 
Astfel, dacă în 2014, 52,3% din populaţia României locuia în gospodării supraaglomerate, un an mai târziu, ponderea acesteia a scăzut uşor până la 49,7%, dar ocupă în continuare primul loc în această categorie la o distanţă semnificativă de Polonia (43,4%). La polul opus, 12 dintre statele membre ale UE au înregistrat cele mai scăzute rate de supraaglomerare, de sub 10%, cel mai bun procentaj fiind obţinut de Cipru, cu doar 1,4% din populaţie regăsindu-se în această situaţie. 

Cele mai multe sunt locuinţele unifamiliale

În acest sens, rezultatele studiului Eurostat arată că cea mai mare parte a populaţiei din România locuieşte în case unifamiliale, preferinţele lor fiind urmate de apartamente. Cel mai mic procent este atribuit locuinţelor de tip duplex. 
Cu toate acestea, în România, rata supraaglomerarării în rândul locuitorilor expuşi riscului de sărăcie (persoanele care locuiesc în gospodării în care venitul echivalent disponibil pe persoană este sub 60% din venitul naţional mediu), a scăzut în 2015 faţă de 2014, de la 66,6% la 61,7%. 
Studiul citat arată de asemenea şi modul în care preţurile locuinţelor din România au evoluat în ultimii ani. Astfel, conform indexului HP (house price), în ultimul semestru al anului 2016, România a fost singura ţară din rândul statelor membre UE în care preţurile locuinţelor au scăzut, comparativ cu trimestrul anterior. Astfel, deşi la nivel european, preţurile au crescut cu 1,5% în perioada de referinţă, pe plan local s-a remarcat o scădere de 0,7%. 
La nivel anual, comparând ultimul trimestru din 2016 cu aceeaşi perioadă a anului precedent, în România se poate remarca o creştere de 7,1% a preţurilor imobilelor, în timp ce cele mai mari creşteri anuale de preţuri au fost înregistrate în Ungaria (11,6%), Letonia (10,8%) şi Bulgaria (8,8%).
Nu în ultimul rând, rezultatele Eurostat arată că 11,3% din populaţia statelor din Uniunea Europeană alocă cel puţin 40% sau mai mult din venitul lor disponibil pe adult pentru cheltuielile gospodăriei. În acest sens, cele mai mari cheltuieli au fost generate de chiriaşi, în timp ce costurile cele mai scăzute au fost înregistrate de cei ce deţin o locuinţă fără grija unui credit. Pe plan local, în 2015, aproape 16% din populaţia României a cheltuit peste 40% din veniturile lunare pe costurile aferente locuinţei. 
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de reptilian:
  Un alt articol cu miros imobiliar!!!!! Se pare ca sant ingrijorati ca locuiesc prea multi oameni intr-o gospodarie!!!! Probabil ca nu este umanitar si ar tebui sa se gaseasca o solutie!!!! Eventual sa nu fie asa aglomerati ar fi mai bine sa locuiasca pe strazi ar fi o solutie mult mai umanitara!!!
  2017-03-31, 06:19:14 (adresa: 174.95.17.*)
 2. de Manjolea:
  REPTILA !!! Esti din aia car au locuit in casele mosierilor si capitalistilor, inseamna ca nu ti se vad vanataile pe dosul tau proletar ilegalist capatate din loviturile cand te lovesti de aragaz in bucatariile comuniste gandite ca muncitorii sa ia masa la fabricile de mancare sau bucatariile de bloc. Poate o sa avem ocazia sa va vedem pe astia platiti ca sa scriti mizerii din anii comunismului cancerigen si sa va scuipam ca pe poetul de curte porcul de Paunescu care vindea butelii de aragaz luate pe pile de la PCR.
  2017-03-31, 14:50:00 (adresa: 109.98.38.*)
 3. de concluzia:
  ne vor pe toti homeless
  2017-03-31, 15:12:00 (adresa: 176.10.104.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Cum facem cu cele 2 miliarde euro care s- au pierd ...
Viitorii ministri ai Guvernului Tudose vor fi audiati in comisii in prima parte a zilei de joi

Un lucru e cert, Occidentul incepe sa se trezeasca ...
Marea Britanie se declară pregătită să folosească lovituri aeriene sau să intervină cu forţe terestre ca răspuns la un atac cibernetic

gelu chiaburu scoate banii de la ciorap si platest ...
Klaus Iohannis a promulgat Legea salarizării

salarii facute pe picior de HANDICAPATA DE ...
Klaus Iohannis a promulgat Legea salarizării

Este interesant de aflat ce tara ar lovi aerian Ma ...
Marea Britanie se declară pregătită să folosească lovituri aeriene sau să intervină cu forţe terestre ca răspuns la un atac cibernetic

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Alege TV

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment