Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (0) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Real estate

911 locuinţe pentru tineri vor fi vândute în 2017

Real estate - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-04-04

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Proiectul de buget al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe estimează că suma obţinută în urma vânzării acestora este de 50 milioane lei

Veniturile totale ale agenţiei vor fi de 205 milioane lei în 2017, iar cheltuielile de 290 milioane lei

Investiţiile ce vor fi făcute de ANL în acest an însumează 270 milioane lei, din care din surse proprii este prevăzută suma de 132.422.000 lei, iar de la bugetul de stat este prevăzută suma de 122.500.000 lei


Agenţia Naţională pentru Locuinţe estimează că va vinde 911 de unităţi locative pentru tineri în acest an, urmând să obţină aproximativ 50 milioane lei.
Bugetul de venituri şi cheltuieli a fost întocmit pe baza realizărilor anului trecut şi a activităţii economice pe care urmează să o desfăşoare în anul 2017, urmărind să asigure echilibrul financiar pentru efectuarea lucrărilor de investiţii, plata salariilor, previzionarea relaţiilor cu banca, furnizorii, clienţii, cu bugetul de stat, bugetele de asigurări sociale.
Astfel, pentru anul 2017 s-au estimat venituri totale în sumă de 205.807.000 lei, din care venituri din plasamente, dobânzi la credite - 6.500.000 lei: credite acordate de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe pentru programul „Construirea de locuinţe prin credit ipotecar” la care s-a avut în vedere totalul creditelor acordate şi nerambursate la finele anului 2016, graficele de rambursare aferente anului 2017 încheiate cu beneficiarii; politica monetară şi influenţele pieţei financiare asupra disponibilităţilor agenţiei la finele anului precedent; venituri rezultate din activităţi şi servicii prestate pentru promovarea şi dezvoltarea la nivel sectorial şi naţional a unor programe de investiţii publice în construcţia de locuinţe, în sumă de 11.807.000 lei, precum şi venituri rezultate din activităţi şi servicii prestate pentru promovarea şi dezvoltarea unor programe private în construcţia de locuinţe. În această categorie de venituri este inclusă şi valoarea cotei ANL, suma calculată ţinând cont de valoarea estimată a lucrărilor de executat în anul 2017.
Veniturile din valorificarea unor bunuri (vânzarea locuinţelor pentru tineri destinate închirierii) sunt estimate la 50.000.000 lei.
„Suma ce a fost estimată porneşte de la istoricul vânzărilor şi de la noile măsuri legislative adoptate în anul 2016, estimându-se vânzarea unui număr de aproximativ 911 u.l”, se arată în proiectul de buget.


137,5 milioane lei pentru construirea locuinţelor în vederea închirierii

Pe de altă parte, ANL va primi de la bugetul de stat 137.500.000 lei, sumă ce va fi utilizată pentru programul ,,Construirea de locuinţe pentru tineri în regim de închiriere”, pentru programul „Locuinţe sociale pentru comunitatea de rromi”, şi pentru programul „Construcţia de locuinţe de serviciu”.

14 milioane lei, cheltuieli de personal

Pentru anul 2017 s-au estimat cheltuieli totale în sumă de 290.967.000 lei.
Cheltuielile de personal estimate pentru anul 2017 în sumă de 14.054.
000 lei au fost estimate ţinând cont de posturile ocupate în număr de 221, conform statului de personal, a salariului de încadrare, precum şi prevederile O.U.G. nr. 284/2010 cu modificările şi completările ulterioare, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
 Cheltuielile cu bunuri şi servicii pentru anul 2017 în sumă de 3.517.000 lei cuprinde cheltuielile legate de întreţinerea şi funcţionarea agenţiei, furnituri birou, materiale pentru curăţenie, încălzire, iluminat şi forţă motrice, apă canal şi salubritate, carburanţi şi lubrifianţi, piese de schimb, transport, poştă, telecomunicaţii, radio, tv, internet, dotări cu obiecte de inventar, reparaţii curente, alte bunuri şi servicii pentru întreţinere şi funcţionare, şi alte cheltuieli autorizate prin dispozitii legale.
 „Fundamentarea acestor cheltuieli s-a făcut analizând necesitatea, oportunitatea şi eficacitatea fiecărei cheltuieli, asigurându-se condiţii normale de funcţionare şi s-a avut în vedere nivelul preţurilor şi tarifelor pentru servicii, creşterea prognozată a acestora şi inflaţia prognozată, cota lunară de carburant, tendinţa de creştere continuă pe plan mondial a preţurilor la carburanţi”, se arată în proiect.

10 milioane lei pentru locuinţe sociale

 La titlul de cheltuială „Alte cheltuieli” suma de 3.000.000 lei a fost prevăzută pe anul 2017 în vederea efectuării de plăţi aferente unor hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii de drept în litigii de muncă, litigii de drept comun şi litigii de contencios administrativ.
Pentru anul 2017 s-au prevăzut investiţii în sumă de 269.922.000 lei pentru construirea de locuinţe pentru tineri în regim de închiriere din care: din surse proprii este prevăzută suma de 132.422.000 lei, iar de la bugetul de stat este prevăzută suma de 122.500.000 lei. De asemenea, în anul 2017 este prevăzută suma de 10.000.000 lei pentru programul „Locuinţe sociale pentru comunitatea de rromi” şi 5.000.000 lei pentru locuinţe de serviciu.
Suma prevăzută pentru achiziţia de dotări independente este de 474.000 lei.


Agenţia Naţională pentru Locuinţe este instituţie publică aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene care se finanţează integral din venituri proprii.
Agenţia Naţională pentru Locuinţe are printre obiective realizarea unor montaje financiare; atragerea şi administrarea resurselor financiare, pentru construirea, cumpărarea, reabilitarea, consolidarea şi extinderea unor locuinţe, inclusiv pentru cele exploatate în regim de închiriere; promovarea şi dezvoltarea la nivel sectorial şi naţional a unor programe privind construcţia de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, construcţia de locuinţe sociale şi de necesitate, construcţia şi/sau reabilitarea locuinţelor distruse ori grav avariate, situate în zonele afectate de calamităţi naturale, construcţia de locuinţe cu chirie prin atragerea capitalului privat, inclusiv prin concesiune de lucrări publice, în condiţiile legii, construcţia altor locuinţe proprietate publică a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi intervenţii la construcţii existente, în aplicarea măsurilor stabilite prin programe guvernamentale.


 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  decat vasilca sa-i invete lucrul manual! ...
  Un deputat cere modificări legislative împotriva abuzurilor asupra elevilor, după "Simfonia lalelelor": Copiii noştri trebuie să scape de blestemul comunismului

  societatili primariei! prin ele sifonez miliardili ...
  Peste 500 de permise de conducere, retinute de politisti in ultimele 24 de ore

  2, sa va vad unde va este locul! ...
  Tudorel Toader a anunțat ce va face după plecarea din Guvern: Aștept momentul în care voi scoate roba de la naftalină

  nu majorez taxele, doar le maresc! ...
  PMB: Primăria Capitalei nu majorează taxele şi impozitele, ci doar pune în aplicare prevederile Codului Fiscal

  Ce facem cu Capitala tarii ? 1, 7 milioane de locu ...
  Peste 500 de permise de conducere, retinute de politisti in ultimele 24 de ore

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Politic

  Actualitate