Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Real estate

Oficial: Stadionul din Craiova, probleme cu structura metalică

Real estate - Valentin Tudor (gds.ro)
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: ProSport

Data adaugarii: 2017-08-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Pentru prima dată de la declanşarea scandalului legat de posibile lucrări greşite la stadionul de 55 de milioane de euro din Craiova, o instituţie a statului recunoaşte că sunt probleme. Şi nu e vorba despre orice instituţie, ci de singura din ţară care poate da un astfel de verdict: Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC). 

În timp ce oficialii de la Bucureşti şi antreprenorul lucrărilor de la stadion au spus că nu sunt probleme la structura metalică, în urma publicării în presă a imaginilor cu scheletul metalic care nu se îmbina la final, ISC spune că acolo au fost probleme care trebuie remediate şi nu exclude ca structura de rezistenţă a clădirii să fi fost afectată.
După apariţia primelor imagini cu structura metalică ce nu se îmbina pe partea de final şi a învelitoarei care nu se potrivea cu restul acoperişului, antreprenorul general, CON-A, a negat existenţa oricărei probleme. Într-un răspuns trimis GdS, CON-A susţinea că deficienţele care se vedeau cu ochiul liber erau de fapt menite să protejeze muncitorii de vânt, din cauza anunţării unui cod galben de vânt în acea perioadă.
ISC are însă altă părere. GdS a formulat o serie de întrebări la sfârşitul lunii trecute, iar răspunsul a venit pe 9 august. Distanţa temporală între întrebări şi răspuns este importantă, deoarece este posibil ca deficienţele să fi fost remediate.
În răspuns, ISC spune un lucru grav. „Învelitoarea menţionată în solicitare, montată între axele 40 şi 41, peluza 2, a fost demontată. Aceasta a fost instalată fără a se monta elementele de prindere a învelitoarei, pe generatoare. De asemenea, se face precizarea că între axele 40 şi 41 este prevăzut rost de dilatare. În urma vizitei în şantier, au fost constatate neconcordanţe/deficienţe între geometria structurii metalice proiectate şi cea executată. Proiectantul va dispune remedierea sau refacerea, după caz, a acestor deficienţe, prin «dispoziţie de şantier» (prin care se va stabili dacă a fost afectată sau nu siguranţa lucrării)”, se arată în răspunsul ISC către GdS.
Inspectoratul mai spune că nu sunt probleme cu structura din beton armat, prefabricate şi monolită, care a fost executată conform proiectului. „ISC a efectuat controale în faze determinante şi controale curente în execuţie, referitoare la structura din beton armat; fazele determinante au fost admise; la controalele curente au fost constatate deficienţe minore în perioada execuţiei. Aceste deficienţe au fost constatate în timpul execuţiei, nefiind recepţionate de dirigintele de şantier, şi s-au remediat“, mai spune ISC. Inspectoratul precizează că structura metalică de la tribuna I nu are probleme.

Mihail Genoiu: Oare atât de mult contează ziua în care e gata?

Despre stadion a vorbit ieri şi primarul Craiovei, Mihail Genoiu, care a spus că nu înţelege graba de a inaugura lucrarea. „Astăzi (ieri - n.r.) am avut o discuţie cu colegii mei, cu Direcţia Patrimoniu, despre ce înseamnă dotările pe care trebuie să le asigurăm noi. Încercăm să scurtăm foarte mult timp din momentul în care stadionul va fi în posesia noastră şi până când să asigurăm dotările respective, pentru că va trebui să avem şi noi o procedură. Dacă nu se va respecta termenul, eu întotdeauna am spus şi se pare că nu a fost înţeles foarte bine. Multă lume a interpretat cu totul altfel. Hai să vă spun un lucru! Şi cu Water Park-ul acesta, şi cu multe lucruri pe care le-am discutat împreună: poţi să-l finalizezi foarte repede, dar poţi să ai acea exigenţă, să te duci cu el până când este cât mai aproape de ceea ce îţi doreşti. Şi treaba asta v-am arătat-o şi cu Parcul «Romanescu», şi cu Water Park, şi cu parcarea subterană. Acelaşi lucru îl spun şi eu cu stadionul şi nu renunţ la această idee. Oare atât de mult contează ziua în care e gata? Important este să nu aibă niciun fel de probleme. Important este să fie cât mai bine executat, fără grabă şi, dacă apare o problemă de întârziere… păi problema de întârziere nu este decât a unuia singur: a constructorului, pentru că va trebui să plătească penalităţi“, a spus primarul.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  Ii rugam pe tinerii care nu au cunoscut comunismul ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  21 iulie ziua nationala a Belgiei, sarbatorita cu ...
  WhatsApp anunță schimbări importante. Cum sunt afectați utilizatorii.

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: