Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Real estate

Apartamente noi versus apartamente vechi

Real estate


sursa foto: pixabay.com

Data adaugarii: 2017-12-27

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Piața de apartamente București nu este ușor de administrat și de ținut sub control. Există sute de mii de locuințe, care se împart în cele foarte vechi, cele construite după 1977 și cele noi. Problema este că sunt destul de puține apartamente noi de vanzare iar cele care sunt nu îndeplinesc toate cerințele celor care caută să achiziționeze, mai ales că pretențiile sunt din ce în ce mai mari.

Din acest motiv, întrebarea care stă pe buzele oricărui cumpărător este următoarea: apartamente noi sau apartamente vechi? Chiar dacă puține sunt apartamentele care pot răspunde tuturor cerințelor, numarul de apartamente e vânzare este destul de mare, majoritatea fiind de 2 camere, însă existând o categorie importantă de apartamente 3 camere.
Decizia între a achiziționa un apartament vechi sau unul nou trebuie să țină cont de o serie de caracteristici ce definesc cele două opțiuni.
 
Apartamentele vechi 
Construite înainte de 1977 sau după 1977, apartamentele vechi pot să aibă plusuri și minusuri. Dacă anul în care au fost inaugurate precede anul cutremurului, atunci un mare minus ar fi problema de structură. O clădire care a trecut deja printr-un cutremur major poate să aibă defecte ascunse care să nu îi mai dea șanse la un viitor cutremur.
 
Dacă anul este ceva mai recent, apare problema spațiului. Multe dintre blocurile de locuințe construite după 1977 au fost gândite în așa fel încât să fie cât mai economice, așadar, spar putea ca spațiul să nu fie întocmai cel dorit.
 
Partea bună la apartamentele vechi însă este faptul că sunt situate în zone foarte bune ale Bucureștiului. Acestea au în proximitate o mulțime de puncte de interes și pot să atragă foarte mult prin asta.
De asemenea, în multe cazuri pot fi mai ieftine decât apartamentele noi.
 
Revenind la punctele negative, apartamentele vechi aduc un tăvălug de neajunsuri:
Au instalații învechite care pot ceda oricând;
Au locatari foarte bătrâni, care pot să reprezinte o problemă pentru generația tânără;
Nu sunt bine izolate termic, fonic si hidro, ceea ce poate să crească extrem de mult cheltuielile.
 
Apartamente noi
În ultimii ani sunt construite din ce în ce mai multe apartamente noi, care atrag în mod evident tinerii. Din punct de vedere structural, estetic si funcțional, majoritatea sunt foarte bine puse la punct. De asemenea, se dovedesc atractive și din punct de vedere al spațiilor, care sunt optimizate în așa fel încât să facă față cerințelor moderne. Marea problemă la apartamentele noi este poziția. De cele mai multe ori acestea sunt construite fie în cartierele mărginașe ale orașului, fie în afara acestuia, ceea ce poate să însemne minusuri la capitolul servicii. 
 
Apartamentele noi sunt și ceva mai scumpe decât cele construite în urmă cu mai multe zeci de ani și nu sunt întotdauna construite cu cele mai bune materiale.
 
Totuși, există câteva apartamente noi care reușesc să răspundă tuturor cerințelor și să fie cât se poate de bine construite, în zone atractive. Acestea sunt puține și necesită investiții serioase. TOcmai de aceea, este greu de înclinat balanța într-o direcție. Cu siguranță, atât apartamentele noi cât și cele vechi pot să vină la pachet cu plusuri și minusuri. Pentru a face achiziția corectă, responsabilitatea cade în dreptul cumpărătorului. Acesta trebuie să verifice împrejurimile, structura clădirii în care este apartamentul, prețul și toate detaliile de interes și să ia decizia dacă merită sau nu.
 
 • Currently 3.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Shantajul Greciei impotriva Republicii Macedonia ( ...
  Acord după 27 de ani de negocieri: Grecia și Macedonia au semnat o înțelegere pentru schimbarea numelui fostei republici iugoslave

  Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  sunt ferm hotarat ,sa NU te votez. ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: