Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Real estate

Apartamentele cu 2 camere au inregistrat cele mai multe anunturi de vanzare si inchiriere in 2017

Real estateData adaugarii: 2018-02-01

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

București, cel mai activ oraș din punct de vedere imobilar și cu cele mai scumpe chirii în 2017
Cluj-Napoca, orașul cu cel mai mare preț mediu de vânzare pe mp în 2017
București, 1februarie 2018
Conform datelor Wizmo.ro, platformă imobiliară dedicată atât sectorului rezidențial, cât și celui de business,cele mai listate tipuri de proprietăți în 2017 pe segmentul rezidențial au fost apartamentele cu 2 camere. De asemenea, cele mai multe listări de anul trecut, atât pentru vânzare, cât și pentru închiriere, au fost înregistrate în București. 
Conform reprezentanților Wizmo,cele mai dinamice orașe pe segmentul de vânzare de locuințe de pe piața imobiliară localăau fost București, Cluj-Napoca, Constanța, Florești și Iași, unde apartamentele cu2 camere au fost cele mai ofertate tipuri de locuințe. 
„Vânzările și închirierile de locuințe din România (atât apartamente, cât și case) și-au menținut tendința de creștere pe parcursul anului 2017. Această tendință se reflectă și în ceea ce privește listările, respectiv raportul dintre orașele mari, ce oferă valori comparabile cu anii anteriori”, a declarat Maarten Deboo, CEO Wizmo.ro.
* Top 5 orașe cu celemaimulteproprietățilistate de vânzareîn 2017
Cele mai multe tipuri de proprietăți listate în 2017 pe Wizmo.ropentru segmentul de vânzare au fost apartamentele.Din totalul de anunțuri pentru proprietăți destinate vânzării, aproape 90% au fost apartamente situate în orașe precum București, Constanța și Florești. Pe de altă parte, cele mai multe listări de case au fost înregistrateînCluj-Napoca, cu un procentaj de 17% din totalulanunțurilor pe acest oraș, urmat de Constanța, cu un procent de 12% listări de case în 2017.


Capitala deține recordul și în ceea ce privește procentul de construcții vechi listate, de circa 97%, urmată îndeaproape de Constanța, cu 96,59%. Cele mai multe construcții noi disponibile pe Wizmo.ro au fost înregistrate în Florești, localitate învecinată cu orașul Cluj-Napoca, un procent de 11% din totalul proprietăților listate pe acest oraș, surclasând astfel orașe ca București și Cluj-Napoca. De altfel, orașul Florești apare pentru prima dată în topul celor mai active orașe de pe piața imobiliară.
Potrivit reprezentanților Wizmo, timpul mediu de vânzare a unei proprietăți pe platforma imobiliară proprie s-a situat, anul trecut, la 95 de zile pentru locuințele noi și la 116 zile în ceea ce privește locuințele vechi. De asemenea, cel mai mare preț mediu de vânzare pe mp al unităților listate pe Wizmo.
ro anul  trecut s-a înregistrat în Cluj-Napoca, unde s-a situatla aproape 1.400 de euro euro/mp, iar cel mai mic a fost în Florești, la814 euro/mp. În Constanța,prețul mediu pe mp a fost de 1.075 de euro/mp, iar în Iași de991 de euro/mp.La nivelul capitalei, s-a înregistrat un preț de 1.355 de euro/mp, raportat la anunțurile postate pe Wizmo.ro în anul 2017.
București - Cele mai scumpe chirii în 2017 
Potrivit reprezentanților Wizmo, topul orașelor cu cele mai multe proprietăți listate pentru închirierea fost ocupat în 2017 de București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara.Apartamentele cu două camere au fost, și în acest caz, cele mai ofertate tipuri de locuințe. 
În ceea ce privește prețul mediu de închiriere la nivel național, acesta s-a situat în 2017 la o medie de 500 de euro/proprietate.Capitala conduce topul cu un preț mediu de închiriere de 662 de euro, urmat de Cluj-Napoca, cu 616 de euro și Timișoara, cu 568 de euro. La polul opus, cu cea mai scăzută valoare în ceea ce ține de prețurile medii de închiriere per proprietate s-a situat Craiova, cu 260 de euro și Iași, cu un preț mediu pentru chirie de385 de euro. Potrivit reprezentanților companiei, timpul mediu de închiriere a unei proprietăți disponibile pe Wizmo.ro s-a situat, anul trecut, la o medie de 93 zile.
 Top 5 orașe cucelemaimulteproprietățilistatespreînchiriereîn 2017
„Capitala a rămas pe primul loc și anul trecut în ceea ce privește numărul de proprietăți listate spre închiriere. În ciuda prețurilor aflate în creștere în fiecare an, spațiile rezidențiale listate spre închiriere se regăsesc, cu precădere, tot în marile orașe ale țării, unde există centre universitare”, a completat Maarten Deboo. 
Din totalul de locuințe disponibile spre închiriere în București,96%au fost apartamente, iar restul case. La Craiova 98% dintre proprietăți au fost apartamentele, pe când cele mai multe case au fost listate în Timișoara, un procent de 14% din totalul proprietăților destinate închirierii în acest oraș. 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  poluator la micro ...
  Treci pe centrală termică de apartament? Avantaje și dezavantaje

  la ct nu poti sa tii un geam intredeschis ca ti in ...
  Treci pe centrală termică de apartament? Avantaje și dezavantaje

  la ct nu poti sa tii un geam intredeschis ca ti in ...
  Treci pe centrală termică de apartament? Avantaje și dezavantaje

  expert de carton si a lansat raportul anul, o nuli ...
  Expert Forum şi-a lansat raportul anual: Guvernarea de tip bazar

  sa nu cada reteaua ca dispare pokemonul ...
  3 din 4 români aleg smartphone-ul în locul televizorului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Actualitate

  IT&C