Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Are cine să rezolve problemele din sectorul construcțiilor, dacă Guvernul nu se implică?

Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii (0) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Real estate

40 dintre cele mai mari birouri de arhitectură au fondat Asociația Societăților de Arhitectură din România - ASAR

Real estate - Irina Băncilă
(citeste alte articole de acelasi autor »)www.bursa.ro

Data adaugarii: 2018-03-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


 
· ASAR militează pentru consolidarea industriei de arhitectură prin găsirea de soluții viabile economic
· Asociația susține colaborarea cu toate organizațiile și instituțiile implicate în procesul de construire, pentru implementarea de soluții durabile în domeniul spațiului construit

 Peste 40 dintre cele mai mari birouri de arhitectură din România s-au unit pentru a crea Asociația Societăților de Arhitectură din România – ASAR, entitate care are ca obiectiv prioritar colaborarea cu organizațiile și instituțiile implicate în procesul de dezvoltare a spațiului construit, cu scopul de a asigura un climat de normalitate în acest domeniu. 
 
 „Un procent semnificativ din PIB este generat de piața real-estate. Toate cele 42 de birouri de arhitectură fondatoare ASAR au o experiență îndelungată în domeniul arhitecturii și managementului de proiecte complexe. Suntem convinși că, lucrând împreună cu organizațiile arhitecților, cu autoritățile, cu dezvoltatorii, putem consolida industria de arhitectură din România”, a declarat Dorin Ștefan, fondator al biroului de arhitectură DSBA și purtător de cuvânt ASAR. 
 
ASAR, prin intermediul celor peste 40 de membri fondatori, arhitecți și societăți de arhitectură cu experiență din București și din țară, se va implica în transformarea industriei de real-estate din România. În prezent, ASAR se află în plin proces de extindere, fiind deschisă tuturor societăților de arhitectură care împărtășesc principiile asociației.
ASAR susține dezvoltarea durabilă a României, o componentă esențială a acestei dezvoltări fiind arhitectura de calitate, care să respecte valorile de patrimoniu și să fie executată pe baze profesionale și tehnologice solide. 
Asociația își propune să colaboreze cu organizațiile profesionale ale arhitecților, Uniunea Arhitecților din România și Ordinul Arhitecților din România, cu alte asociații profesionale de proiectare în construcții, precum și cu universitățile de arhitectură, constituindu-se ca grup de susținere și de promovare a schimbărilor legislative și a politicilor publice necesare îmbunătățirii climatului din domeniul spațiului construit. 
 
Obiectivele imediate ale ASAR sunt construirea unui parteneriat cu autoritățile centrale și locale - parlament, guvern, instituții și agenții ale acestora, consilii județene și locale, primării și arhitecți-șefi, bazat pe profesionalism, competență și obiective comune. De asemenea, ASAR susține schimbările legislative urgente, necesare, care să asigure corelarea și armonizarea legislației existente precum și eliminarea derapajelor în domeniul construirii (proiectare, autorizare, execuție). 
 
Pentru a putea atinge aceste obiective, ASAR și-a propus să susțină, în procesul de legiferare, specialiștii din domeniu, asociațiile profesionale și patronatele, care pot identifica problemele reale din domeniu și pot genera soluții viabile. În plus, ASAR susține promovarea realităților economice ca un criteriu de bază  în deciziile legiuitorului, armonizând, astfel, normele cu puterea economică a României. În acest sens, ASAR își propune să colaboreze cu cele două asociații profesionale ale arhitecților, OAR ca reprezentant al profesiei de arhitectură și UAR ca uniune de creație, în vederea completării și dezvoltării activităților acestora. 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  SEBI GUITA VINO IN MADAGASCAR CU BANII DE PENSII A ...
  Sebastian Ghiță: Mi-e clar de ce Kovesi nu pleacă. O s-o întreb pe prietena mea, Codruța, dacă a complotat

  IRA.N. 4 ILIE 4, IRA-Rai, N-Negru. Raiul negru(mis ...
  Un al doilea fost vicepresedinte al tarii a fost arestat in Iran

  Catalonia 14 MARIA 14; CA.T.A.L.O.NIA. CAA-Casa, T ...
  Catalonia: Mii de antiseparatiști au manifestat pentru revenirea la "înțelepciune"

  LAPOVIȚA 8 DUMNEZEU 8; LAPOVIȚA 16 Iisus Hristos ...
  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben ce presupune precipitaţii moderate cantitativ

  decat cine invata nu ajunge la !botoane”! ...
  Universitatea Politehnica din Bucuresti ofera pregatire gratuita liceenilor la Matematica, Fizica si Chimie, pentru Bacalaureat si admitere la facultate

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Politic

  Actualitate