Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Real estate

Concursul Internațional Wienerberger Brick Award 2018 și-a desemnat câștigătorii

Real estate - Irina Băncilă
(citeste alte articole de acelasi autor »)Westkaai Towers

Data adaugarii: 2018-05-30

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:Prin intermediul Competiției Internaționale Brick Award, Wienerberger aduce în prim-plan concepte remarcabile de arhitectură care folosesc produse ceramice într-un mod inovativ și modern. Proiecte impresionante realizate de birouri de arhitectură din Olanda, Marea Britanie, Elveția, Vietnam, Danemarca, Argentina și Spania se numără printre câștigătorii ediției 2018. Premiile totale pentru cele cinci categorii, inclusiv pentru Marele Premiu și Premiile Speciale, sunt în valoare de 34.000 euro.  
Câștigătorii ediției Brick Award 18 au fost selectați de juriul format din  5 arhitecți de renume, printre care se numără și un arhitect român.  Membrii juriului au fost: Vladimir Arsene, Westfourth Architecture (România), Anne Kaestle, Duplex Architekten (Germania), Jonathan Sergison, Sergison Bates architects (U.K.), Marc Mimram, Marc Mimram Architecture (Franța) și Stephan Ferenczy, BEHF Corporate Architects (Austria). Aceștia au acordat o atenție deosebită calității arhitecturii, nivelului de inovare a proiectului, utilizării materialelor ceramice și modului în care sunt îmbinate funcționalitatea, durabilitatea și eficiența energetică. Cele cinci categorii de concurs  au fost: Feeling at home, Living together, Working together, Sharing public spaces, Building outside the box.
"Proiectele înscrise în acest an au impresionat juriul cu spiritul inovativ și calitatea lor. Acestea reprezintă concepte arhitecturale curajoase și creative pentru spații de locuit sustenabile, orientate spre viitor. Toate acestea având  întotdeauna ca reper cel mai important punct de referință în arhitectură - omul. Atunci când se creează un spațiu nou de locuit, accentul principal trebuie să fie pe oameni și pe cerințele lor. Suntem mândri că atât de multe proiecte urbane inovatoare fac față provocărilor societății actuale prin utilizarea materialelor de construcție ceramice naturale, pentru a obține un mediu de viață de înaltă calitate", a comentat Heimo Scheuch, CEO al Wienerberger AG.  

Proiectele câștigătoare – Brick Award 2018 

Marele Premiu

Anul acesta, două proiecte au fost premiate cu Marele Premiu. Un premiu a mers spre Westkaai Towers 5 & 6, realizat de biroul Tony Fretton Architects (UK). Localizate în Belgia,  turnurile fac parte dintr-un proiect rezidențial mai mare. Datorită materialelor ceramice utilizate, clădirile au îmbinat o expresie monumentală cu o fațadă individuală. Proiectul este și câștigătorul categoriei Living together.Cel de-al doilea câștigător al Marelui Premiu, Kunstmuseum Basel Extension, realizat de biroul Christ & Gantenbein (Elveția),  Structura solitară din cărămizi gri este conectată printr-o sală subterană cu clădirea principală.
Trecătorii sunt informați despre expozițiile curente prin intermediul unei soluții create din LED-uri integrate în structura realizată din cărămizi turnate pe fațadă. În plus, acest proiect a fost, de asemenea, câștigător în categoria Sharing public spaces. 

Feeling at home

În categoria Feeling at home, proiectul Atlas House, realizat de către biroul Monadnock (Olanda), a convins juriul. Este vorba despre un spațiu de locuit privat, pe trei  niveluri, pe un teren mic, care evidențiază modul în care locuințele private de calitate pot fi construite la scară mică. Materialele ceramice prezente atât în interior, cât și în exterior, se potrivesc perfect cu arhitectura casei.


Working together

Proiectul Terra Cotta Studio, realizat de către biroul Tropical Space (Vietnam), este locuința și spațiul de lucru al unui renumit artist de ceramică din Vietnam. Câștigătorul categoriei "Working together" este un cub din cărămidă amplasat la poalele unui râu, cu rafturi de bambus care protejează lucrările de artă de inundațiile ocazionale. Perforația neobișnuită a fațadei atrage atenția la prima vedere și permite vântului să răcească spațiul de lucru în mod natural. 

Building outside the box 

Câștigătorul acestei categorii este proiectul  Värtan Bioenergy CHP Plant, realizat de biroul U.D. Urban Design & Gottlieb Paludan Architects (Danemarca), în orașul Stockholm. Acesta include cea mai mare fabrică de cogenerare urbană biologică din lume și contribuie semnificativ la reducerea amprentei de CO2 a orașului. Partea exterioară a fabricii a fost îmbrăcată într-o fațadă curbată realizată din elemente ceramice verticale.

Premii speciale

Premiul special merge către Capela San Bernardo, proiect considerat o mică capodoperă, realizat de biroul Nicolás Campodonico Estudio (Argentina). Capela este dedicată ocrotitorului unei mici comunități din regiunea argentiniană Pampa. Nu există apă curentă și nici energie electrică la fața locului. Numai lumina soarelui și a naturii determină atmosfera. Proiectul a fost înscris la categoria Sharing Public Spaces. 


Proiectul de restaurare pentru Old Church of Vilanova de la Barca, realizat de  AleaOlea architecture & landscape (Spania), a fost distins cu cel de-al doilea premiu special. Datând din secolul al XIII-lea, biserica a fost distrusă în timpul războiului civil spaniol. Renovarea acesteia este o abordare neobișnuită  folosind materiale de construcție istorice. Acest proiect prezintă versatilitatea și adaptabilitatea cărămizilor și creează un dialog unic între prezent și istorie. Proiectul a fost înscris în categoria Building outside the box. 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  4 faci furt de expresie jigodie= huligan adresata ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  5 tu nu ai deloc ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  pisha: deci tu o ai mai mica decat inflația! ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  decat ca tot la parnaie ma pensionez! ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  dragnea, infractorul criminal, analfabetul sef, vo ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Turism

  IT&C