Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (26) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Retail

Jumătate din suprafaţa de retail modern din Capitală, concentrată în două sectoare

Retail - Adrian Ungureanu / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-02-02

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

La sfârşitul anului 2016, stocul de retail modern din Bucureşti era de 1,225 milioane de metri pătraţi
Sectorul 6 continuă să deţină cea mai mare suprafaţă de spaţii comerciale moderne din Bucureşti, cu 301.000 mp, urmat de sectorul 3 cu 270.000 mp
Densitatea medie de spaţii comerciale moderne din Capitală a ajuns la un nivel de 650 mp/1.000 de locuitori

Stocul de retail modern din Bucureşti a ajuns la finalul anului trecut la 1,225 milioane de metri pătraţi, după ce dezvoltatorii au finalizat două centre comerciale noi cu o suprafaţă închiriabilă de aproape 100.000 mp.
Sectorul 6 din Bucureşti, care cuprinde cartiere precum Militari, Crângaşi şi Drumul Taberei, continuă să dispună de cea mai mare suprafaţă de spaţii comerciale moderne din Bucureşti, ajungând la un stoc cumulat de 301.000 de metri pătraţi la finalul anului 2016, potrivit studiului Bucharest Retail Market realizat de DTZ Echinox. 
Pe a doua poziţie la nivelul Bucureştiului se află sectorul 3 (cartierele Titan, Vitan, Dristor), cu un stoc de 270.000 mp, astfel că în cele două zone sunt concentrate 47% din spaţiile de retail modern din Bucureşti.
Spre comparaţie, stocul de retail modern din Timişoara, cel mai dezvoltat oraş din provincie pe acest segment, este de 220.000 mp, sub nivelul înregistrat în sectoarele 3 şi 6 ale Capitalei.
În timp ce în sectorul 3 a fost finalizat anul trecut proiectul Parklake Plaza, în sectorul 6 a fost extins proiectul Militari Shopping. Per total, la nivelul Capitalei au fost finalizate anul trecut spaţii comerciale noi cu o suprafaţă închiriabilă de aproape 100.000 de metri pătraţi.
Creşterea semnificativă a consumului înregistrată anul trecut, de circa 14%, se reflectă şi în gradul de ocupare al proiectelor comerciale din Bucureşti, care se situează la 96%. Centrele comerciale dominante au un grad de ocupare egal sau apropiat de nivelul de 100%, în timp ce spaţii disponibile mai mari pot fi găsite în anumite proiecte din sectoarele 3, 4 şi 5.

Stiri similare:

» Jumătate din suprafaţa de retail modern din Capitală, concentrată în două sectoare
» Piaţa de retail din provincie, dominată de doar şase mari oraşe
» Carrefour anunţă extinderea şi modernizarea centrului comercial din Braşov

Zona cel mai slab reprezentată pe harta de retail a Capitalei este sectorul 5, pe raza căruia sunt situate doar trei proiecte cu o suprafaţă închiriabilă cumulată de 65.000 mp şi o densitate de doar 239 mp/1.000 de locuitori. Totuşi, cei peste 270.000 de locuitori ai sectorului sunt deserviţi şi de o serie de proiecte precum AFI Palace Cotroceni, Auchan Dr. Taberei, Carrefour Orhideea sau Unirea Shopping, situate la graniţa sectorului.

Cea mai mare densitate de spaţii moderne se găseşte, însă, în sectorul 1

Densitatea medie de spaţii comerciale moderne a ajuns la un nivel de 650 mp/1.000 de locuitori, cel mai ridicat nivel fiind înregistrat în sectorul 1 (967 mp/1.000 de locuitori), care găzduieşte proiectul Băneasa, cea mai mare dezvoltare comercială din România, cu o suprafaţă cumulată de 140.000 mp (Băneasa Shopping City, Galeria Feeria şi Băneasa Retail Park). De altfel, în Băneasa se înregistrează şi cele mai ridicate chirii prime la nivelul Bucureştiului, spaţiile cu o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi fiind tranzacţionate la un nivel cuprins între 70 - 80 de euro/mp/lună.
În 2017, urmează a fi inaugurată o nouă extensie a proiectului AFI Palace Cotroceni, în timp ce în nordul Capitalei dezvoltatorii au în diverse faze de pre-dezvoltare o serie de proiecte noi sau extensii ale unor scheme de retail funcţionale. „În ultimii 18 ani, de la deschiderea Bucureşti Mall, piaţa de retail din Capitală s-a transformat radical, adaptându-se constant la noile cerinţe ale retailerilor şi ale consumatorilor, iar această tendinţă va continua şi în următorii ani. Această evoluţie va implica şi apariţia unor noi proiecte dominante, cu opţiuni tot mai variate pentru petrecerea timpului liber, dar şi scheme de proximitate, care să asigure un coş de cumpărături minim necesar cu un efort cât mai redus”, a declarat Cristi Moga, Research Consultant DTZ Echinox.
În prezent, stocul din Bucureşti este format din 15 centre comerciale, 11 parcuri de retail şi şase galerii comerciale care găzduiesc aproximativ 2.700 de magazine şi dispun de peste 50.000 de locuri de parcare.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Cineva scria ca de acum 27 de ani politia de la in ...
  Procurorii DNA ridica documente de la Biroul de Permise si Inmatriculare a Vehiculelor din Iasi

  psd-ist, braconier! ...
  Guvernatorul Deltei Dunarii, care il criticase pe Dragnea pentru partida de pescuit, a fost demis din functie

  dezastru SI in agricultura! ...
  Dezastru în agricultură din cauza scăderii temperaturilor

  https://www.agerpres .ro/externe/2016/04/ 21/onu-t ...
  Un submarin nuclear al SUA a ajuns in Peninsula Coreea

  Alo, .....defectiune la mansarda la tov-ul ? ...
  Un submarin nuclear al SUA a ajuns in Peninsula Coreea

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Actualitate Companii

  Politic