Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Retail

Retailerii pun frâna şi aşteaptă bani mai mulţi

Retail - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: ph-online.ro

Data adaugarii: 2017-12-22

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


La sfârşitul lui 2016, companiile analizate aveau 4.534 de magazine şi o cifră de afaceri de 12,2 mld. euro
Singurul sector în care retailerii analizaţi s-au extins mai mult în 2017 faţă de anul precedent este cel de FMCG
Domeniile în se aşteaptă pentru acest an cifre de afaceri mai mari faţă de 2016 sunt librării (avans de 23% în 2017, faţă de 15% în 2016), bijuterii (33% în 2017 faţă de 27% în 2016) şi restaurante şi cafenele (24% faţă de 23%).

Nivelul mai scăzut al livrărilor de spaţii comerciale din 2017 şi-a pus amprenta şi asupra ritmului de extindere a marilor retaileri de pe piaţa locală, astfel că numărul magazinelor noi s-a redus cu 18% faţă de anul precedent, influenţând, în acelaşi timp, ritmul de creştere a cifrei de afaceri, potrivit studiului Retailers’ METRICS, realizat de Cushman & Wakefield Echinox. Cu toate acestea, retailerii aşteaptă profituri mai mari. În aceste condiţii, magazinele de bijuterii aşteaptă o creştere de 33% în 2017 faţă de 27% în 2016.  Companiile analizate aveau la sfârşitul anului 2016 un număr de 4.534 de magazine şi o cifră de afaceri de 12,2 miliarde de euro.
În cadrul studiului au fost analizate ritmul de expansiune şi evoluţia cifrei de afaceri ale unui număr de 99 de companii de retail care operează magazine sub 120 de branduri din domeniile FMCG, Fashion, Electro-IT, Cosmetice, Articole Sportive, Încălţăminte, Magazine pentru Copii, Bijuterii, Restaurante şi Cafenele, Home & Deco şi Librării.
Cristi Moga, Research Consultant, Cushman & Wakefield Echinox: Cu o creştere medie a cifrei de afaceri de 11,3% şi 524 de magazine noi, 2017 a fost un nou an favorabil pentru piaţa locală de retail, chiar dacă rezultatul este sub nivelul consemnat în 2016.
Astfel, 2017 a fost un an în care retailerii au continuat să îşi optimizeze reţelele, ceea ce a însemnat inclusiv mutări şi închideri de magazine, beneficiind totodată de un context favorabil al pieţei, în care consumatorii au avut un apetit crescut pentru shopping. 
Companiile analizate aveau la finalul anului 2016 un număr total de 4.534 de magazine şi o cifră de afaceri de 12,2 miliarde de euro, după un an cu rezultate foarte bune, în care au fost deschise 640 de magazine noi, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 15,6%.
Singurul sector în care retailerii analizaţi s-au extins mai mult în 2017 faţă de anul precedent este cel de FMCG, unde cei zece jucători analizaţi au deschis 298 de magazine, faţă de 249 de unităţi în 2016. Trebuie menţionat că circa 66% dintre aceste magazine au fost inaugurate de un singur retailer activ pe segmentele de supermarketuri şi magazine de proximitate, în timp ce operatorii de hipermarketuri au inaugurat doar cinci magazine noi. Pe acest fond, sectorul de FMCG este singurul în care creşterea cifrei de afaceri este estimată în 2017 sub nivelul de 10%, respectiv 7,8%. 
Pe de altă parte, domeniile în care marii jucători aşteaptă pentru acest an cifre de afaceri mai mari faţă de 2016 sunt librării (cu un avans de 23% în 2017, faţă de 15% în 2016), bijuterii (33% în 2017 faţă de 27% în 2016) şi restaurante şi cafenele (24% faţă de 23%).
Bogdan Marcu, Partner, Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox: În 2017 a continuat tendinţa pozitivă înregistrată de piaţa locală de retail în ultimii 2-3 ani. În ciuda unui ritm mai moderat faţă de anul precedent, creşterile înregistrate de retaileri pe piaţa locală sunt în continuare printre cele mai bune din Europa, fapt ce dă încredere retailerilor prezenţi de a-şi extinde reţelele şi pe viitor. În plus, observăm o atenţie din ce în ce mai sporită a retailerilor internaţionali din toate segmentele în a deschide operaţiuni pe piaţa locală şi cu siguranţă în următoarea perioadă vom vedea o serie de branduri noi, fapt ce va face competiţia din ce în ce mai acerbă. Datorită acestui lucru, credem că în 2018 va fi o provocare pentru retaileri să îşi atingă ţintele de deschideri, ţinând cont şi de stocul scăzut de livrări anunţat, dar şi să îşi majoreze cota de piaţă pe segmentele pe care activează.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Incepem sa ne invatam cu alt tip de infomatii, con ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Dupa miscarile neamtului sigur va avea un al doile ...
  Sentința finală în cazul lui Dragnea ar putea fi grăbită.

  Titlull este jenant,continutul este subtirel,pacat ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  ai numai gainuse ! 3 ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Din acest articol romanii au aflat doua stiri ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate