Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Retail

Lidl desfăşoară stagii de practică pentru elevi, în cadrul programului Şcoala de Carte şi Meserii

Retail - Irina Băncilă
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2018-02-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Lidl România continuă strategia de a sprijini formarea noilor profesionişti din domeniul retailului, prin programul Şcoala de Carte şi Meserii, ce îşi propune să pregătească elevii de liceu pentru meseria de comerciant-vânzător. 

Şcoala de Carte şi Meserii este un program de învăţământ profesional în sistem dual, înfiinţat în anul 2017 cu sprijinul Camerei de Comerţ Româno-Germane, care îmbină eficient cunoştinţele teoretice cu cele practice.
În cadrul programului, Lidl, împreună cu alţi doi retaileri, le oferă elevilor oportunitatea de a participa la sesiuni de practică în magazinele sale şi de a-şi dezvolta abilităţile necesare unei cariere în comerţ. Alături de programul Duales Studium, prin care Lidl oferă absolvenţilor de liceu oportunitatea de a studia în Germania şi a se pregăti pentru postul de manager de magazin, Şcoala de Carte şi Meserii continuă strategia Lidl de a sprijini formarea tinerilor profesionişti în retail, prin intermediul parteneriatelor cu mediul educaţional.
Elevii de clasa a VIII-a care doresc să urmeze o carieră în comerţ pot opta pentru unul dintre cele cinci licee partenere ale programului, pentru a se califica în meseria de comerciant-vânzător: Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân din Bucureşti, Liceul Economic Barbu A. Ştirbey din Buftea, Colegiul Economic G. Bariţiu din Sibiu, Colegiul Naţional Economic Andrei Bârseanu din Braşov şi Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu din Timişoara. Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 3 ani, perioadă în care tinerii vor putea să îşi dezvolte abilităţile practice necesare meseriei, prin stagii periodice în cadrul companiilor ce susţin acest program.
Prima promoţie a Şcolii de Carte şi Meserii a demarat cursurile în luna septembrie a anului 2017. În luna octombrie, elevii au participat la prima sesiune de practică, când au fost integraţi în echipele magazinelor Lidl. De altfel, pe întreaga perioadă de formare de 3 ani de zile, Lidl se implică activ în formarea tinerilor şi în evoluţia lor profesională, prin sesiuni practice de formare.
„Succesul oricărui business se bazează pe oamenii din echipă. Obiectivul nostru este de a contribui la creşterea unor generaţii de profesionişti, care să aducă o plusvaloare întregii industrii şi ne propunem să-l îndeplinim prin intermediul unei strategii mai ample, de a dezvolta relaţii de durată cu mediul educaţional şi cu tinerii. Prin susţinerea programului Şcoala de Carte şi Meserii, elevii români au şansa de a se califica încă de pe băncile şcolii într-o meserie de care piaţa muncii are nevoie. Mai mult, ei au şansa să înveţe de la cei mai buni profesionişti în domeniu şi au acces la posibilităţile de evoluţie profesională din cadrul Lidl, odată ce devin parte a echipei noastre”, a declarat Mihaela Anca, manager al Departamentului de Resurse Umane.
Întregul program se desfăşoară în baza unui contract între elev, părinte, companie şi şcoală. Pe perioada şcolarizării, elevii beneficiază lunar de bursă în valoare de 400 lei, iar pe timpul perioadei de practică în magazinele Lidl, transportul şi masa sunt asigurate de companie. După absolvire, elevii vor primi un certificat de competenţe recunoscut internaţional pentru calificarea de comerciant-vânzător, precum şi oportunitatea de a se angaja în reţeaua de magazine Lidl. 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  prin alegerile democratice exprimate de romani in ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Un necunoscut ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  seamana cu chichirau si gotiu ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  plata o primiti de la plicusor ban ...
  O nouă seară de protest în Piața Victoriei

  2 mai lasa din yarba ...
  Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Retail

  Auto

  Extern

  Util

  Publireportaj