Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Retail

Operațiuni mai eficiente în retail cu ajutorul senzorilor OPTEX ViiK

Retail - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-05-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 

În domeniul retail, departamentele de marketing lucrează întotdeauna cu date și analize statistice, pe baza cărora sunt elaborate și implementate diverse acțiuni și strategii. Iar pentru ca deciziile de acest fel să fie cât mai corecte și să producă rezultate cât mai apropiate de cele scontate, informațiile utilizate trebuie să fie cât mai reale și cât mai de actualitate. De aceea, centrele comerciale instalează de multe ori sisteme avansate de contorizare a vizitatorilor, cu ajutorul cărora pot determina într-un mod extrem de eficient aspecte importante, precum perioadele de vârf, comportamentul clienților în magazin sau fluxul de vizitatori într-o anumită perioadă.

Administratorii parcurilor de retail nu pot apela însă la astfel de soluții, din moment ce un astfel de amplasament presupune concentrarea în același spațiu a mai multor comercianți, dar care își desfășoară activitatea în mod independent. Ei împart totuși aceeași parcare, ale căror căi de acces pot fi exploatate pentru contorizarea numărului de vehicule care intră sau ies. Și, la fel ca în cazul persoanelor, numărarea vehiculelor se realizează cu ajutorul unor senzori specializați.

Lider mondial în dezvoltarea de soluții de detecție, OPTEX deține un portofoliu de produse extrem de variat, din care nu lipsesc dispozitive de detecție a vehiculelor. Astfel, familia ViiK conține modelele OVS-01GT și OVS-01CC. Ambele sunt ușor de instalat și operat, presupunând montarea pe un stâlp la o înălțime de 50 cm, fără niciun fel de lucrări efectuate la partea carosabilă. Combinând tehnologii pe bază de microunde și pe bază de ultrasunete, senzorul OVS-01GT poate realiza detecția vehiculelor aflate în mișcare, dacă acestea au o viteză cuprinsă între 2-20 km/s, ceea ce îl transformă într-o excelentă soluție de control al barierelor sau porților automate. OVS-01CC folosește o tehnologie duală pe bază de microunde (Doppler și FMCW - Frequency-modulated-continuous-wave), poate opera la temperaturi cuprinse între -30°C și 50°C indiferent de condițiile meteorologice și detectează vehicule care se deplasează cu viteze cuprinse între 2-60km/h, aflate la o distanță reglabilă în intervalul 1-8, cu o sensibilitate ajustabilă pe 5 niveluri prestabilite.

Mulțumită caracteristicilor tehnice, OPTEX OVS-01CC este considerat o soluție foarte flexibilă și, prin urmare, poate fi implementat într-o multitudine de scenarii variate care presupun deplasarea pe o singură bandă de mers. Un astfel de scenariu este contorizarea vehiculelor care intră sau ies din parcarea unui parc de retail, pentru a furniza departamentului de marketing informațiile necesare planificării unor campanii și promoții mai eficiente.


Iar, ca exemplu practic, este dat sistemul instalat de PFM Footfall Intelligence într-o astfel de locație din Anglia. Recunoscută la nivel global pentru experiența acumulată în proiectarea și instalarea de soluții de contorizare, organizația a fost contactată cu circa un an în urmă de reprezentanții parcului de retail britanic, în vederea instalării unei soluții care să permită numărarea vehiculelor care intră sau ies în și din parcare. Iar una dintre cerințe a fost ca întregul proces de implementare să se realizeze astfel încât să nu afecteze în niciun fel activitatea comercială și să nu provoace niciun disconfort vizitatorilor.

Având ca misiune furnizarea celor mai inovatoare, fiabile și eficiente sisteme de analiză, PFM Footfall Intelligence a decis să folosească în această situație senzorul OPTEX OVS-01CC, pe care îl caracterizează ca simplu și rapid de instalat. Și cum montarea se face pe stâlp, deasupra solului și într-o poziție la 900 de vehiculele care se apropie, procedeul nu a necesitat niciun fel de intervenție la partea carosabilă și, drept urmare, nu a afectat în niciun fel traficul. De fapt, Will Josephs - UK Operations Manager - menționează chiar că instalarea unei astfel de soluții necesită mai puțin de o oră. Un alt criteriu care a stat la baza alegerii soluției OPTEX a fost flexibilitatea acesteia în operare, căci dispozitivul permite atât reglarea distanței de acțiune, cât și nivelul de sensibilitate. Odată efectuate aceste setări, senzorii își încep activitatea și detectează cu precizie ridicată fiecare vehicul care trece prin zona monitorizată, transmițând informațiile către o unitate de control. Aceasta furnizează, de altfel, și alimentarea cu energie pe 24V, necesară senzorilor pentru a funcționa și transmite mai departe datele înregistrate, către un portal securizat. Aici, pot fi accesate oricând și de oriunde de către utilizatorii autorizați.

La mai bine de un an de la instalare, atât reprezentanții parcului de retail britanic, cât și reprezentanții PFM Footfall Intelligence sunt mulțumiți de soluția aleasă pentru sistemul de contorizare a vehiculelor, căci senzorii OPTEX OVS-01CC au demonstrat o eficiență de 95%. O astfel de precizie le permite angajaților din departamentul de marketing să analizeze corect volumul de vehicule prezente și comportamentul vizitatorilor. Apoi, datele sunt folosite pentru a evalua impactul campaniilor și promoțiilor desfășurate, dar și pentru a propune noi campanii și promoții sau chiar schimbări în modalitatea de exploatare a amplasamentului, care să îmbunătățească eficiența sa. 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Actualitate Companii

  Politic

  Business Style

  Actualitate