Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Specializat

Cum trebuie să arate un CV de nota 10

Specializat - Roxana Dimache / roxana.dimache@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2013-08-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Chiar dacă sunteţi siguri pe calităţile dumneavoastră, iar experienţa profesională vorbeşte de la sine, CV-ul este primul element prin care interacţionaţi cu viitorul angajator

Un angajator acordă, în medie, 30 de secunde pentru fiecare CV pe care îl primeşte. În cazul în care vi s-a întâmplat să nu fiţi chemaţi la interviu, deşi experienţa vă califica pentru job-ul respectiv, s-ar putea să fie din cauza modului în care aţi redactat CV-ul dumneavoastră.
Chiar dacă sunteţi siguri pe calităţile dumneavoastră, iar experienţa profesională vorbeşte de la sine,  CV-ul este primul element prin care interacţionaţi cu viitorul angajator. Pentru a vă remarca printre sutele de candidaţi, acordaţi maximă atenţie redactării CV-ului, potrivit recrutăm.ro. Chiar şi micile neatenţii pot face diferenţa între o invitaţie la un interviu şi refuzarea candidaturii tale.
În primul rând, înainte de a aplica pentru orice job, asiguraţi-vă că aveţi CV-ul actualizat la zi, cu toate datele de contact valabile (localitatea de reşedinţă, număr de telefon, adresa de e-mail). Aici trebuie neapărat să aveţi grijă şi să folosiţi o adresă de e-mail profesională, care să conţină numele şi prenumele dumneavoastră şi să se preteze, astfel, comunicărilor legate de job-uri.

Nu exageraţi cu detaliile

Apoi, asiguraţi-vă că aţi listat toate experienţele profesionale relevante din trecut. Aveţi grijă să nu exageraţi cu detaliile şi să fiţi concis, pentru că detalierea excesivă poate face ca CV-ul dumneavoastră să fie greu de urmărit.
Dacă alegeţi să ataşaţi şi o poză, alegeţi una care să vă înfăţişeze într-un cadru profesional. Evitaţi să ataşaţi poze din vacanţă sau de la petreceri, iar dacă acestea sunt singurele pe care le aveţi, mai bine trimiteţi CV-ul fără poză.
Formataţi-vă CV-ul astfel încât să aveţi acelaşi font şi aceeaşi mărime a textului pe tot parcursul acestuia, paragrafe delimitate şi o spaţiere adecvată. Folosiţi fonturi uzuale şi nu încărcaţi paginile cu elemente grafice, decât dacă lucraţi în domeniul web-design-ului.

Evitaţi frazele lungi

Ca în oricare alt text, este recomandat să evitaţi folosirea frazelor foarte lungi şi complexe. Folosiţi propoziţii scurte, concise, enumerări. Cu cât va fi mai bine structurat, cu atât CV-ul va fi mai simplu de parcurs.
Dacă alegeţi să trimiteţi şi o scrisoare de intenţie, aveţi grijă să o personalizaţi cât mai mult posibil. O scrisoare de intenţie copiată de pe internet şi ataşată CV-ului ca atare nu va face, cu siguranţă, o impresie bună.
Deşi este de la sine înţeles, aveţi grijă la greşelile gramaticale. Citiţi de mai multe ori CV-ul, cereţi şi o a doua părere înainte de a-l trimite recrutorului.

"Nu uita, recrutorii primesc sute de CV-uri pentru un singur anunţ. Ai puţin timp la dispoziţie să atragi atenţia angajatorului, aşa că pentru a fi câştigător, CV-ul tău trebuie să facă impresie buna încă de la primele rânduri", recomandă specialiştii în resurse umane de la recrutăm.ro.

Cât de importante sunt hobby-urile în CV

Rubrica din CV în care sunt prezentate hobby-urile şi pasiunile dumneavoastră este considerată de foarte mulţi o rubrică obligatorie, dar mult mai neglijată, comparativ cu celelalte rubrici. Această parte a CV-ului este o zonă liberă, personală şi trebuie să profitaţi din plin de ea. Este foarte importantă pentru toţi candidaţii, dar, mai ales, pentru tinerii absolvenţi, care nu au experienţă şi trebuie să impresioneze prin personalitatea lor.
Evitaţi enumerările seci, cum ar fi "muzică, lectură, sport, cinema etc." şi introduceţi noţiuni mult mai clare, care să vă dezvăluie personalitatea. Dacă vă place muzica, specificaţi genul, dacă vă place sportul, specificaţi-l, dacă practicaţi un sport de mai mult timp, precizaţi de câţi ani practicaţi acest sport şi la ce nivel. Trebuie să aveţi grijă
atunci când vă prezentaţi pasiunile, deoarece acestea pot reprezenta un avantaj sau un dezavantaj pentru voi. De exemplu, dacă aveţi ca hobby jogging-ul sau maratonul, angajatorul poate acorda o atenţie deosebită CV-ului dumneavoastră, deoarece vede în voi o persoană ambiţioasă, care vrea să persevereze.
"Este foarte important să fiţi oneşti şi să nu inventaţi anumite hobby-uri. De exemplu, să spuneţi că sunteţi pasionaţi de muzica clasică, dar când trebuie să vorbiţi despre această pasiune să nu ştiţi nimic despre acest lucru. În acest caz, veţi primi o bilă neagră din partea angajatorului", scriu cei de la recrutăm.ro.

CV-ul trebuie să conţină toate informaţiile necesare pentru evaluarea capacităţilor voastre:

• Într-un CV completat corect, obiectivele profesionale trebuie să fie definite foarte clar;
• Informaţiile personale trebuie să fie complete şi actualizate, deoarece este posibil ca angajatorul să nu insiste foarte mult pentru a vă găsi;
• Pregătirea voastră trebuie să fie bine detaliată. Această rubrică trebuie să conţină informaţii referitoare la nivelul studiilor şi specializare. Evitaţi abrevierile, este atât în favoarea voastră, cât şi a angajatorului;
• Experienţa profesională sau stagiile trebuie să fie bine explicate. Pe lângă informaţiile despre companie şi despre post este bine să explicaţi şi contribuţia voastră în succesul companiei. Sunt foarte importante aceste detalii pentru a avea un CV completat ca la carte;
• Prezentaţi o listă cât mai completă cu competenţele voastre. Este foarte important să precizaţi nivelul competenţelor;
• Activităţile extraprofesionale pot fi un excelent indicator al personalităţii voastre. Această rubrică este foarte importantă pentru candidaţii fără experienţă. Conţinutul acestei rubrici trebuie să fie detaliat în scrisoarea de intenţie
 
 • Currently 4.65/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.7 din 20 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de gogu:
  Aviz amatorilor ! NU uitati sa mentionati in cv si pila cui sunteti,indiferent ca aplicati pentru o firma de stat sau pentru o firma privata !
  2013-08-06, 09:44:55 (adresa: 82.137.13.*)
 2. de zorro:
  ESTE CEA MAI IMPORTANTA PARTE DIN CV. RO NU ARE NEVOIE DE COMPETENTA, ASA CA ESTE INUTIL FARA P.C.R. MUTUMIM GOGU!!!!!
  2013-08-06, 23:04:25 (adresa: 95.76.199.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

1 erata:.....muLte ...
Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

elitistii astia nu te mai lasa sa zugravesti ,nici ...
Olguța Vasilescu a cedat NERVOS în direct

NOI CU PENSIONARII-N FRUNTE / VOM AVEA VICTORII MU ...
Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

Spaga grea iese3 si de la zugravit blocuri, borfas ...
Olguța Vasilescu a cedat NERVOS în direct

Eu nu cred.....dar poate fi o stire ca ....totusi ...
Amnistia şi graţierea, pe agenda Guvernului?

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Opinii

Eveniment

Economie

Finante Banci

Piata bursiera

Actualitate Companii

Specializat

Politic

Economie mondiala

Business Style

Actualitate