Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Real estate

Diferenţă uriaşă între chiriile din nordul şi cele din sudul Capitalei

Specializat - Adrian Ungureanu / adrian.ungureanu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)


imagine-articol-1

Data adaugarii: 2013-08-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


În mod tradiţional, cartierele din sudul Bucureştiului sunt recunoscute pentru oferta de apartamente de închiriat
În aceste condiţii, în cartierele din nord sunt chirii şi cu 70% mai mari


Datorită dezvoltării fenomenului de închiriere al apartamentelor de-a lungul timpului şi a unui stoc de locuinţe cu mult mai mare decât în alte zone din Bucureşti, cartierele din sudul Capitalei oferă un nivel al chiriilor mult mai mic decât cele din nord.
Diferenţele sunt atât de mari, încât chiria lunară într-un cartier din zona nordică a Bucureştiului poate să fie şi cu 70% mai mare decât în cartierele sudice, potrivit portalului AnunţuriParticulari.ro. "Piaţa imobiliară din Bucureşti este una a extremelor, care nu încetează niciodată să surprindă, mai ales pe segmentul închirierilor. În timp ce în zona de sud chiriile nu depăşesc câteva sute de euro, în nordul Bucureştiului chiriaşii trebuie să achite o rentă lunară cu până la 70% mai mare decât în cartierele din sud", se arată în raportul de monitorizare al celor de la AnunţuriParticulari.ro.
Ferentari, Giurgiu şi Berceni sunt trei cartiere în care de-a lungul timpului s-au înregistrat cele mai mici chirii comparativ cu media întregului oraş. Discrepanţa este însă şi mai mare dacă ne raportăm la Băneasa, Herăstrău sau Floreasca, amplasate în partea de nord.

115 euro în Ferentari versus 274 euro în Herăstrău, pe o garsonieră

Dacă în cartierul Ferentari o garsonieră este dată spre închiriere cu 115 euro, în Herăstrău pentru acelaşi tip de locuinţă un proprietar solicită o chirie de 374 de euro. Pe segmentul apartamentelor cu două camere, chiria medie solicitată de către proprietarii din cartierul Berceni este de 268 de euro, în timp ce o chirie pentru o locuinţă cu 2 camere este de 381 de euro pe lună în Floreasca, 449 de euro pe lună în Băneasa şi 656 de euro în Herăstrău.
Diferenţa este şi mai mare pentru chiriile solicitate de proprietari pentru apartamentele cu 3 camere. În timp ce un proprietar din Ferentari cere 302 euro pe lună pentru a închiria o locuinţă cu 3 camere, o persoană care închiriază o locuinţă cu 3 camere în Herăstrău vrea o rentă lunară de 1.077 de euro.

Chiriile la nivelul întregii pieţe s-au păstrat la preţuri echivalente cu cele din 2012

În ceea ce priveşte piaţa închirierilor la nivelul întregii Capitale, luna iulie 2013 a adus pentru Bucureşti chirii mai mici decât în 2012, pe segmentul locuinţelor cu 4 camere. Chiria medie solicitată de proprietari pentru un apartament cu 4 camere a ajuns în iulie la 632 euro pe lună, în scădere cu 5% faţă de acelaşi interval al anului trecut. În schimb, în luna iulie chiriile pentru garsoniere, apartamente cu 2 şi 3 camere au rămas la acelaşi nivel ca în iulie 2012.
Chiria medie solicitată pentru o garsonieră este de 225 de euro pe lună, în timp ce un proprietar al unui apartament cu 2 camere vrea o chirie de 320 de euro pe lună. În ultima lună, chiria medie pentru un apartament cu 3 camere a crescut cu 1%, ajungând la 425 de euro pe lună.
În ciuda plecării studenţilor din Bucureşti, chiriile garsonierelor şi ale apartamentelor cu 2 camere nu s-au ieftinit, din contră, s-au majorat cu aproape 1%, respectiv 3%, faţă de luna iunie a acestui an.

În iunie au fost publicate 2.883 de oferte noi

În luna iulie a acestui an, pe piaţa chiriilor s-au înregistrat 2.883 de oferte noi, ceea ce reprezintă o creştere de 14,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Aşadar, luna trecută cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere - 1.200 de oferte. Tot în luna iulie, circa 1.051 de bucureşteni şi-au dat spre închiriere garsonierele. În cazul locuinţelor cu 3 camere, numărul ofertelor noi a fost de 514. În timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere, numărul ofertelor a fost decât de 118 de unităţi, potrivit raportului lunar de monitorizare realizat de Anunţuriparticulari.ro.

Începerea anului universitar nu a mai oferit motive de creşteri prea mari

De-a lungul unui an, piaţa închirierilor nu înregistrează fluctuaţii majore, doar în toamnă acest sector este animat de venirea studenţilor în marile centre universitare. La rândul lor, proprietarii aşteaptă lunile august şi septembrie deoarece acesta este momentul propice majorării chiriilor cu câteva procente. Totuşi, în ultimii ani nici măcar astfel de conjuncturi de ordin social (cum este începutul anului universitar) nu au reuşit să aducă creşteri semnificative ale chiriilor. Într-o piaţă relativ stabilă, evoluţia chiriilor nu va înregistra fluctuaţii majore
 
 • Currently 4.33/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.3 din 6 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  criminalul dragnea trebuie inchis imediat, viu sau ...
  Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

  decat am vrut sa-i omor! ...
  RFI: «Noi manifestații în România împotriva guvernului și a corupției»

  popimea este singura categorie mai jegoasa decat p ...
  Un profesor de la UPT, membru al Academiei Române

  ce urechi mari au psdistii din poza! ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  intradevar singurul amagitor este tacutul de la Co ...
  Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Business Style

  Actualitate