Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Real estate

Tranzacţiile cu spaţii de birouri sub 3.000 mp au dominat primul semestru din 2013

SpecializatData adaugarii: 2013-08-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Numărul tranzacţiilor realizate pe piaţa de birouri din Capitală a crescut cu 22%, în primul semestru din acest an faţă de semestrul I din 2012, motorul acestei creşteri fiind tranzacţiile de relocare, cu suprafeţe sub 3.000 mp.
Dintr-un total de 124 de tranzacţii, 107 au fost de relocare, însumând 66.089 mp, ceea ce reprezintă 58% din totalul suprafeţei închiriate în S1 2013. Din cele 107 tranzacţii de relocare, 55 de tranzacţii au fost încheiate prin intermediul companiei ESOP Consulting l CORFAC International, ceea ce reprezintă o pondere de 51%. "Prima jumătate a acestui an a fost deosebit de dinamică, o serie de companii au început reevaluarea perspectivelor de creştere şi au demarat procese de relocare sau extindere sau se află în cursul evaluării lor. De asemenea, am asistat la intrarea unor noi companii pe piaţă sau la iniţierea de noi divizii de către companii existente în piaţă. 12 din cele 55 de tranzacţii realizate de ESOP au implicat cereri noi în piaţă din partea unor companii din domeniul IT, energetic sau medical şi acest aspect este încurajator pentru piaţa birourilor", a declarat, într-un comunicat remis redacţiei, Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International.
La nivelul întregii pieţe, din totalul de 66.089 mp de tranzacţii de relocare, aproximativ 14.279 mp au fost generaţi de "cererea nouă" din piaţă, adică un procent de circa 21%.
Tranzacţiile cu spaţii de birouri ce au avut suprafeţe de până în 1.000 mp au însumat o pondere de 40% din totalul suprafeţei închiriate la nivelul întregii pieţe, mai mare cu un procent decât ponderea tranzacţiilor cu suprafeţe cuprinse între 1.000 şi 3.000 mp.
Cele două segmente însumate reprezintă 79% din suprafaţa închiriată în Bucureşti, în primul semestru din 2013.
Cea mai mică pondere a avut-o segmentul tranzacţiilor de peste 3.000 mp, reprezentând doar 21%.

Contractele de preînchirieri, tot mai puţine

În S1 2013 s-au încheiat 107 tranzacţii de relocare, în timp ce în S1 2012 au fost 92 de tranzacţii. Cel mai dinamic segment al relocărilor a fost cel al închirierilor în clădiri existente, expansiunile şi preînchirierile fiind în scădere.
Renegocierile au avut o evoluţie crescătoare, atât ca număr, cât şi ca total al suprafeţei.
Dacă în primul semestru din 2012 s-au încheiat 10 tranzacţii de renegociere, cu un total de 17.440 mp, anul acesta, în primul semestru, 17 chiriaşi au bătut palma cu proprietarii sediilor pe care le ocupau deja, pentru o prelungire a contractelor, spaţiile lor însumând o suprafaţă totală de 37.361 mp. Ponderea renegocierilor a fost de 36% din totalul pieţei de birouri.
Doar 1% din totalul tranzacţiilor au fost de tip extindere, în clădirea existentă, în scădere faţă de S1 2012, când expansiunile au însumat aproximativ 14.326 mp. De această dată, cei mai mulţi clienţi care şi-au dorit un spaţiu de lucru mai mare au optat pentru o relocare, în defavoarea unei extinderi în sediul existent. Aşa au procedat companiile SIEN/IMINENT Technology, Asbis Romania, IBERIA Renovables, care s-au relocat prin intermediul companiei ESOP Consulting, în spaţii mai mari, situate în alte clădiri de birouri.

Semestru bun pentru ESOP Consulting

În primul semestru din 2013, mai mult de jumătate din chiriaşii care s-au mutat într-un alt sediu de birouri au fost clienţi ai companiei ESOP Consulting. Astfel, 55 de tranzacţii de relocare au fost realizate de ESOP Consulting, dintr-un total de 107 tranzacţii înregistrate la nivelul pieţei raportate de consultanţii profesionişti.
Încă o dată, aceste performanţe confirmă poziţia de lider a firmei ESOP Consulting pe segmentul închirierii de spaţii de birouri pentru companiile medii din Bucureşti
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 4 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Incepem sa ne invatam cu alt tip de infomatii, con ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Dupa miscarile neamtului sigur va avea un al doile ...
  Sentința finală în cazul lui Dragnea ar putea fi grăbită.

  Titlull este jenant,continutul este subtirel,pacat ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  ai numai gainuse ! 3 ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Din acest articol romanii au aflat doua stiri ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Business Style

  Actualitate