Cumpara acum
Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (1) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Specializat

7289

Specializat - Curierul National
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2016-12-05

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Au trecut 26 de ani. 7289 de ediţii. Ce a fost la început? A fost 5 decembrie 1990? A fost Curierul Naţional? Întrebări fără relevanţă. Statistica nu ne înșală. Trebuie să recunoaștem. La început a fost echipa, din păcate spaţiul tipografic nu ne permite menţionarea membrilor ei. Cert este că au fost oameni minunaţi. Au urmat cititorii primului cotidian de informaţii din România post-decembristă. Acesta este adevărul și aceasta a fost misiunea Curierului Naţional și ea trebuie să rămână.
„Îmi aduc aminte de decembrie 1990, 5 decembrie 1990. Era o iarnă gri, era frig și umed, cam ca acum, doar că nu era atâta soare. Trecuse un an de la revoluţie, era sărăcie mare, dar mult entuziasm. Multe zbateri. Foarte multă naivitate. Fuseseră 12 ianuarie, 29 ianuarie, 13-15 mai. An greu.Ţin minte dimineaţa de 5 decembrie 1990. Ţineam în mână un ziar nou și, în mod stupid, nu mai reţin decât că pe prima pagină era o glumă. Arăta bine ziarul. Era format mare, concepţia grafică era foarte bună, chiar și acum (mai am exemplare vechi) îmi place cum arată. Era perioada când începuseră să apară ziare noi. Încercau să fie diferite de cele vechi, austere, din perioada comunistă. L-am citit și-n dungă. Tata era încântat și nu prea. Îmi dau seama, peste ani, că deși era un om cu extrem de mult umor, era de fapt un tip extrem de sobru, aș zice profund, dar termenul îmi pare golit de sens, prin utilizare excesivă; acum prea toate demoazelele și demoazelii sunt profunzi.
Și, deși încântat, cunoscându-l, îmi dădeam seama că nu era exact ceea ce visa.
Tata, Valentin Păunescu, a fost un mare ziarist. Nu afirm că a fost cel mai mare ziarist român post-decembrist, deoarece sunt foarte bine educată.
E drept că nu agrea tabloidizarea presei, nici pe la televiziuni nu se prea înghesuia, el se exprima cel mai bine în scris, prin urmare nu a fost o vedetă populară; n-a fost divă.
Jocul sorţii a decis ca într-un timp relativ scurt să preia el conducerea editorială. A creat un ziar extrem de bun, serios, cu multă și foarte diversă informaţie (documentată  - îmi vine să râd - nu știu câţi dintre actualii făcători de presă știu ce înseamnă documentare). Ţin minte că la un moment dat era singurul ziar care avea pagină de „externe”. Curierul Naţional a fost, probabil, cea mai importantă școală de presă netabloidă din perioada ulterioară anului 1990.
Mă gândesc deseori cât și cum ar fi comentat contextul local și internaţional de acum.
E drept că soarta presei a fost groaznică în ultimii 10 ani. Mediul on-line și televiziunea o îngroapă nu încet, dar sigur. Și nu e treabă românească.
Și e trist, dar realitatea e că ziarele sunt devorate de un soi de desuetudine, ca și cărţile; tiparul în genere. Referirile la domnul Valentin Păunescu nu sunt deloc întâmplătoare, ziarul Curierul Naţional fiind indisolubil legat de Domnia Sa”  - ne reamintește Andreea Păunescu, fiica regretatului Valentin Păunescu, directorul general al Curierului Naţional.
Suntem datori faţă de Echipa Curierul Naţional și suntem datori faţă de cititori, partenerii noștri. Nu întâmplător, după 26 de ani de tipar, l-am pomenit pe „Șefu” , Domnul Valentin Păunescu. Credem că trebuie să ne întoarcem la rădăcini. Să nu uităm. Curierul Naţional  a  lansat  acea  rubrică, „Curierul cititorilor”, unde erau semnalate derapajele și abuzurile autorităţilor, indiferent de culoarea acestora. Succesul a fost surprinzător, pentru acele vremuri. Aveam răspunsuri și rezolvări la petiţiile dumneavoastă, ale cititorilor. Aceasta era menirea ziarului, de a dovedi că suntem parteneri pentru dezvoltare, și nu editori de știri convenţionale. Vă rugăm să vă amintiţi acel slogan al cotidianului nostru: „Multe ziare vă spun ce se întâmplă, Curierul Naţional vă spune de ce se întâmplă”.
Lucrurile au evoluat. Curierul Naţional a devenit o platformă oficială a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, condusă de domnul George Constantin Păunescu, Președintele Uniunii Generale a Industriașilor din România. Un demers benefic pentru reprezentanţii antreprenoriatului român. Și în acest caz, în relaţia cu cititorii noștri trebuie să lucrăm. Acest ziar poate face mai mult în influenţarea deciziilor politice cu impact asupra cetăţeanului și a mediului de afaceri. Să fim sinceri, în Monitorul Oficial al României regăsim decizii și atât. Pe site-urile ministerelor găsim doar o rubrică intitulată „Dezbateri publice”. Unde se regăsesc opiniile dumneavoastră? Credem că acest ziar, Curierul Naţional, poate deveni o eficientă platformă de comunicare interactivă cu mediul politic, sindicate, patronate și societatea civilă. Nu este greu. Avem nevoie de implicare. Suntem aici pentru dumneavoastră. De 26 de ani, Curierul Naţional merge înainte!
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 5 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  decat ca nu chiar toate psdizdele-s curvele mele! ...
  Dragnea și Dăncila se duc miercuri în Israel. Vizita, ținută la secret până în ultimul moment

  Domnilor inspectori de la MUNCA, hai sa mergem pe ...
  Inspecția Muncii a aplicat amenzi de un milion de euro pentru muncă nedeclarată

  in perioada 2025 aprile 20-18! ...
  Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 25-26 aprilie, o vizită oficială în Statul Israel, la invitaţia prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu

  indicele robor este inca tinut mult sub inflatie! ...
  Indicele ROBOR la 3 luni a crescut din nou! Este vorba despre o creștere majoră! Care sunt efectele|

  decat ca in toate agentiile am pus incompetenti! ...
  Toate contractele la energie au fost modificate

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci