Cumpara acum
Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Specializat

Zece ani împreună

Specializat - Valentin Păunescu
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2016-12-05

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

De multă vreme ne-am dat seama că cel mai greu este să scrii la o aniversare. Cu deosebire când te privește sau ești, într-un fel sau altul, implicat în datele ei esenţiale. De regulă, cazi în banal, fie spunând lucruri care s-au mai spus (inclusiv de tine), fie altele care nu spun nimic. Sau, în cel mai fericit caz, în patetic. Trăiesc această senzaţie și în aceste clipe, când încerc să spun ceva aparte despre un fapt de mare importanţă pentru noi, cei de la „Curierul naţional”, sau (dacă mă iau după scrisorile pe care le primesc, adresate personal sau trimise pentru rubrica proprie „Curierul cititorilor”) pentru unii dintre dumneavoastră. Și anume, acela că azi aniversăm împlinirea a zece ani de la apariţia primului număr al „Curierului naţional”. Era o zi de decembrie, asemănătoare celei de astăzi. Înfriguraţi din cauza timpului de afară, dar mai ales de sentimentele dinlăuntrul fiecăruia, am răsfoit, atunci, cu emoţie, gazeta aceea, tipărită în alb-negru, cu pagini puţine, cu un design ce voia să spargă clișeele vechii gazetării din România antedecembristă și un conţinut ce avea ca imperativ fundamental slujirea intereselor fiecărui cetăţean al acestei ţări și ale tuturor la un loc: interesul general.
De atunci și până acum, vreme de zece ani, am mai făcut și tipărit încă 2.968 de numere. De atunci și până acum s-au schimbat multe, au plecat și au venit oameni, din și în redacţia noastră. Unii, dintre cei care au rămas, au mai îmbătrânit în... meserie, alţii, dintre tinerii care au venit, cum era și firesc, au crescut. Și ca vârstă, și ca profesie. Ziarul și-a schimbat înfăţișarea, renunţând la unele rubrici, îmbogăţindu-se cu altele, a căror valabilitate poate fi judecată doar de tine, dragă cititorule, care ești cel mai important personaj din viaţa noastră.
Un singur lucru nu s-a schimbat: scopul său concretizat în slujirea interesului naţional, înţelegându-l, cum arătam mai sus și cum scriam și acum cinci ani, ca o sumă a intereselor fiecăruia și ale tuturor oamenilor ce trăiesc între fruntariile României. Cu respectul cuvenit intereselor altora și altor ţări, atunci când ele nu lezează pe cele ale românilor și ale ţării noastre. A fost singura obligaţie pe care ne(am asumat(o de la primul număr, reafirmând-o continuu și de la care nu ne vom abate nici în viitor. Am vrut și vrem să o facem cu rigoare și onestitate. De pe aceste poziţii am privit și privim desfășurările politice, economice și sociale din România, mai ales cele din ultimii patru ani, acţiunile desfășurate sub masca necesarei reforme, îndeosebi pe trunchiul ei de bază care este privatizarea, acţiuni dezastruoase pentru economia ţării, pentru viaţa a milioane și milioane de români, ce au ajuns astăzi să trăiască sub limita de sărăcie. Și pentru care grija zilei de mâine a devenit grija zilei de azi. Este și motivul pentru care am rezistat tentaţiei senzaţionalului ieftin, dând prioritate senzaţionalului dramatic al vieţii milioanelor de familii de români, care, cum scria odată Mihail Sadoveanu, referindu-se la o altă realitate, cheltuie în fiecare zi o idee genială pentru a supravieţui a doua zi. Am făcut-o cu credinţa că reforma, globalizarea nu trebuie să ducă la pierderea identităţii naţionale, a identităţii economice, dacă se poate spune așa, la excluderea din viaţa socială a milioane de oameni, nerespingând, ci, dimpotrivă, susţinând cu modestele noastre mijloace ceea ce este sau poate deveni pozitiv în desfășurarea reformei românești, în procesele de integrare a ţării noastre în structurile politice, economice, militare și sociale europene sau mondiale.
Poate că n-am reușit îndeajuns, poate că am comis și erori - unele le știm noi, altele le știţi dumneavoastră, stimaţi cititori - dar totdeauna am fost de bună-credinţă. Și vom fi.
Judecând toate cu mintea românului de pe urmă, scriu și acum, la fel cum scriam și în urmă cu cinci ani, cu același prilej aniversar, că unele lucruri nu le-am mai face, altele le-am face altfel... Altele... Ne rămâne timpul viitor (care începe azi) pentru ele, îngăduinţă și solidaritatea dumneavoastră, dragi cititori, solidaritate pe care am simţit-o mereu, mai ales în ultimii patru ani, fiind mai mulţi alături de noi. O solidaritate ce ne încurajează pentru că împreună, crezând în prezentul și viitorul nostru, al tuturor, în prezentul și viitorul României, vom trece prin aceste timpuri grele, spre mai bine. Cum aș putea să închei aceste rânduri decât dorindu-ne nouă, „Curierului naţional”, și dumneavoastră, dragi cititori și prieteni, decât să rămânem mereu împreună."
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  sunt ferm hotarat ,sa NU te votez. ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Se stia asta de la inceput. Romanii nu uita seara ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci