Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (6) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Specializat

Viitorul unui guvern agil - servicii partajate în sectorul public

SpecializatData adaugarii: 2017-05-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

„Viitorul unui guvern agil”, cea mai recentă analiză a KPMG România, dezvoltă ideea implementării centrelor de servicii partajate pentru sectorul public cu scopul de a creşte eficienţa actului administrativ. Aplicarea indicatorilor de performanţă specifici sectorului privat în activitatea guvernelor este însă o schimbare profundă pentru aceste instituţii percepute ca fiind administratori ineficienţi, aşa cum relevă inclusiv studii oficiale realizate de organizaţii internaţionale precum OECD sau Banca Mondială.
Contextul actual este favorabil unei schimbări de anvergură cu atât mai mult cu cât există o aşteptare din ce în ce mai mare a publicului cu privire la acest subiect. Pentru a satisface cerinţele diversificate ale populaţiei, guvernele trebuie să aibă sistemele şi procesele potrivite, operate de angajaţii potriviţi. Un prim pas necesar include implementarea unor sisteme robuste, integrate, şi a unor procese eficiente, cele din urmă putând fi realizate prin implementarea unor centre de servicii  partajate aşa cum au testat cu succes unele administraţii europene.
În contrast cu centralizarea serviciilor în centre de servicii partajate, menţinerea situaţiei curente ar duce la investiţii redundante în hardware şi software, practici diferite între unităţi similare conducând la diferenţe de calitate şi costuri diferite pentru prestarea serviciilor, excedent de personal şi irosirea timpului conducerii acestor instituţii pe aspecte interne, care nu adaugă neapărat valoare.
 „Guvernele nu au acţionari, ci mai degrabă un grup de părţi interesate mai numeros decât orice companie privată - întreaga populaţie a unei ţări. În plus, guvernul deţine un «monopol»asupra majorităţii serviciilor oferite, cu excepţia sistemului de sănătate şi a celui de învăţământ, iar o abordare centrată pe nevoile clienţilor nu a fost niciodată o trăsătură a operatorilor monopolişti. Există o aşteptare din ce în ce mai mare a publicului în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de calitate în schimbul contribuţiilor plătite, aceasta fiind singura măsură a randamentului «investiţiei» lor”, a declarat Dinu Bumbăcea, Partener Consultanţă în Afaceri, KPMG România.
Succesul implementării unor astfel de structuri se bazează într-o măsură foarte mare pe standardizarea proceselor şi a platformelor tehnologice, o provocare de luat în seamă considerând varietatea sistemelor folosite în prezent în sectorul public, ca de altfel şi maturitatea acestora. Investiţia iniţială (nu neapărat financiară, ci şi în timp şi efort de implementare) va fi semnificativă, rata de atingere a beneficiilor depinzând în foarte mare măsură de factori calitativi, cum ar fi susţinerea politică, integrarea managementului schimbării în proiect, conducerea colectivă a iniţiativei şi identificarea beneficiilor calitative într-o astfel de implementare.
„Introducerea centrelor de servicii partajate este o decizie curajoasă care trebuie planificată şi implementată cu grijă. Guvernul trebuie să fie conştient de factorii calitativi şi să adopte o abordare realistă în stabilirea obiectivelor de reducere a costurilor.  Întregul proces trebuie intens monitorizat, astfel încât să nu rămână loc pentru erori în implementare”, concluzionează Dinu.

 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 10 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Oferta extrem de serioasa !Cautam oameni pasionati ...
  Nepotul dictatorului Mugabe anunță că Liderul statului nu va renunța la conducerea țării

  Un film original si bani online pentru tine! Avem ...
  Pe fondul unor relații bilaterale tensionate în ultimele luni, premierul Poloniei, Beata Szydlo, merge la Paris pentru convorbiri cu Emmanuel Macron

  amenda mai mare decat valoarea marfii si cheltuial ...
  Polițiștii Secției 3 Ploiești au confiscat țigarete și peste 250 de kg de fructe și legume

  Meletianul roman este vesnic iar faptele lui duc R ...
  Ministerul Dezvoltarii, despre lucrarile din dosarul Tel Drum-Dragnea: Corectiile de milioane de euro au fost platite din bugetul de stat, in 2014

  2000 de locuri de berbunca si 18000 de ”iepuri ...
  Primarul General, Gabriela Firea: Târgul de Joburi organizat de Municipalitate a fost un succes. Peste 20.000 de bucureșteni și-au depus CV-urile pentru a se angaja la Companiile Municipale înființate de Primărie

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: