Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Specializat

Viitorul unui guvern agil - servicii partajate în sectorul public

SpecializatData adaugarii: 2017-05-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

„Viitorul unui guvern agil”, cea mai recentă analiză a KPMG România, dezvoltă ideea implementării centrelor de servicii partajate pentru sectorul public cu scopul de a creşte eficienţa actului administrativ. Aplicarea indicatorilor de performanţă specifici sectorului privat în activitatea guvernelor este însă o schimbare profundă pentru aceste instituţii percepute ca fiind administratori ineficienţi, aşa cum relevă inclusiv studii oficiale realizate de organizaţii internaţionale precum OECD sau Banca Mondială.
Contextul actual este favorabil unei schimbări de anvergură cu atât mai mult cu cât există o aşteptare din ce în ce mai mare a publicului cu privire la acest subiect. Pentru a satisface cerinţele diversificate ale populaţiei, guvernele trebuie să aibă sistemele şi procesele potrivite, operate de angajaţii potriviţi. Un prim pas necesar include implementarea unor sisteme robuste, integrate, şi a unor procese eficiente, cele din urmă putând fi realizate prin implementarea unor centre de servicii  partajate aşa cum au testat cu succes unele administraţii europene.
În contrast cu centralizarea serviciilor în centre de servicii partajate, menţinerea situaţiei curente ar duce la investiţii redundante în hardware şi software, practici diferite între unităţi similare conducând la diferenţe de calitate şi costuri diferite pentru prestarea serviciilor, excedent de personal şi irosirea timpului conducerii acestor instituţii pe aspecte interne, care nu adaugă neapărat valoare.
 „Guvernele nu au acţionari, ci mai degrabă un grup de părţi interesate mai numeros decât orice companie privată - întreaga populaţie a unei ţări. În plus, guvernul deţine un «monopol»asupra majorităţii serviciilor oferite, cu excepţia sistemului de sănătate şi a celui de învăţământ, iar o abordare centrată pe nevoile clienţilor nu a fost niciodată o trăsătură a operatorilor monopolişti. Există o aşteptare din ce în ce mai mare a publicului în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de calitate în schimbul contribuţiilor plătite, aceasta fiind singura măsură a randamentului «investiţiei» lor”, a declarat Dinu Bumbăcea, Partener Consultanţă în Afaceri, KPMG România.
Succesul implementării unor astfel de structuri se bazează într-o măsură foarte mare pe standardizarea proceselor şi a platformelor tehnologice, o provocare de luat în seamă considerând varietatea sistemelor folosite în prezent în sectorul public, ca de altfel şi maturitatea acestora. Investiţia iniţială (nu neapărat financiară, ci şi în timp şi efort de implementare) va fi semnificativă, rata de atingere a beneficiilor depinzând în foarte mare măsură de factori calitativi, cum ar fi susţinerea politică, integrarea managementului schimbării în proiect, conducerea colectivă a iniţiativei şi identificarea beneficiilor calitative într-o astfel de implementare.
„Introducerea centrelor de servicii partajate este o decizie curajoasă care trebuie planificată şi implementată cu grijă. Guvernul trebuie să fie conştient de factorii calitativi şi să adopte o abordare realistă în stabilirea obiectivelor de reducere a costurilor.  Întregul proces trebuie intens monitorizat, astfel încât să nu rămână loc pentru erori în implementare”, concluzionează Dinu.

 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 10 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Astia care ne conduc de 27 de ani, parca usturoi ...
  Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente cuponului nr.1 pentru obligaţiunile emise de INTERNATIONAL INVESTMENT BANK

  Anticoruptia este misto pana ajunge la tine, cu un ...
  Antreprenor IT: Forţa de muncă de la ţară stă pe ajutoare sociale, Armata iese la pensie la 40 de ani

  dar cand au avut? ...
  O zi liberă pentru elevi: Ziua Educației, pe 5 octombrie

  iar la sfarsit votezi politicieni condamnati defin ...
  Metode eficiente pentru siguranța casei. Cum eviti spargerile

  s-a racit vremea si mai economisim din lemnele pe ...
  O zi liberă pentru elevi: Ziua Educației, pe 5 octombrie

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: