Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Specializat

27 de ani de Curierul Naţional

SpecializatData adaugarii: 2017-12-05

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


La zece ani de activitate, Seniorul presei româneşti, Valentin Păunescu, mulţumea cititorilor. Vă reamintim mesajul domnului Păunescu cu ocazia aniversării a zece ani de la apariţia Curierului Naţional.

De multă vreme, mi-am dat seama că cel mai greu este să scrii la o aniversare. Cu deosebire când te priveşte sau eşti, într-un fel sau altul, implicat în datele esenţiale. De regulă, cazi în banal, fie spunând lucruri care s-au mai spus (inclusiv de tine), fie altele care nu spun nimic. Sau, în cel mai fericit caz, în patetic. Trăiesc această senzaţie şi în aceste clipe, când încerc să spun ceva aparte despre un fapt de mare importanţă pentru noi, cei de la "Curierul Naţional", sau dacă mă iau după scrisorile pe care le primesc, adresate personal sau trimise pentru rubrica "Curierul cititorilor" pentru unii dintre dumneavoastră. Şi anume, acela că azi se împlinesc zece ani de la apariţia primului număr al "Curierului Naţional". Era o zi de decembrie, asemănătoare celei de astăzi. Înfriguraţi din cauza timpului de afară, dar mai ales de sentimentele dinlăuntrul fiecăruia, am răsfoit, atunci, cu emoţie, gazeta aceea, tipărită în alb-negru, cu pagini puţine, cu un design ce voia să spargă clişeele vechii gazetării din România antedecembristă şi un conţinut ce avea ca imperativ fundamental slujirea intereselor fiecărui cetăţean al acestei ţări şi ale tuturor la un loc: interesul general. De atunci şi până acum, vreme de zece ani, am mai făcut şi tipărit încă 2968 de numere. De atunci şi până acum s-au schimbat multe, au plecat şi au venit oameni, din şi în redacţia noastră. Unii, dintre cei care au rămas, au mai îmbătrânit în... meserie, alţii, dintre tinerii care au venit, cum era şi firesc, au crescut. Şi ca vârstă, şi ca profesie. Ziarul şi-a schimbat înfăţişarea, renunţând la unele rubrici, îmbogăţindu-se cu altele, a căror valabilitate poate fi judecată doar de tine, dragă cititorule, care eşti cel mai important personaj din viaţa noastră. Un singur lucru nu s-a schimbat: scopul său concretizat în slujirea interesului naţional, înţelegându-l, cum arătam mai sus şi cum scriam şi acum cinci ani, ca o sumă a intereselor fiecăruia şi ale tuturor oamenilor ce trăiesc între fruntariile României.
Cu respectul cuvenit intereselor altora şi altor ţări, atunci când ele nu lezează pe cele ale românilor şi ale ţării noastre.
A fost singura obligaţie pe care ne-am asumat-o de la primul număr, reafirmând-o continuu şi de la care nu ne vom abate nici în viitor. Am vrut şi vrem să o facem cu rigoare şi onestitate. De pe aceste poziţii am privit şi privim desfăşurările politice, economice şi sociale din România, mai ales cele din ultimii patru ani, acţiunile desfăşurate sub masca necesarei reforme, îndeosebi pe trunchiul ei de bază care este privatizarea, acţiuni dezastruoase pentru economia ţării, pentru viaţa a milioane şi milioane de români, ce au ajuns astăzi să trăiască sub limita de sărăcie.
Şi pentru care grija zilei de mâine a devenit grija zilei de azi. Este şi motivul pentru care am rezistat tentaţiei senzaţionalului ieftin, dând prioritate senzaţionalului dramatic al vieţii milioanelor de familii de români, care cum scria odată Mihail Sadoveanu, referindu-se la o altă realitate, cheltuie în fiecare zi o idee genială pentru a supravieţui a doua zi. Am făcut-o cu credinţa că reforma, globalizarea nu trebuie să ducă la pierderea identităţii naţionale, a identităţii economice, dacă se poate spune aşa, la excluderea din viaţa socială a milioane de oameni, nerespingând, ci, dimpotrivă, susţinând cu modestele noastre mijloace ceea ce este sau poate deveni pozitiv în desfăşurarea reformei româneşti, în procesele de integrare a ţării noastre în structurile politice, economice, militare şi sociale europene sau mondiale.
Poate că n-am reuşit îndeajuns, poate că am comis şi erori - unele le ştim noi, altele le ştiţi dumneavoastră, stimaţi cititori - dar totdeauna am fost de bună-credinţă. Şi vom fi. Judecând toate cu mintea românului de pe urmă, scriu şi acum, la fel cum scriam şi în urmă cu cinci ani, cu acelaşi prilej aniversar, că unele lucruri nu le-am mai face, altele le-am face altfel... Altele... Ne rămâne timpul viitor (care începe azi) pentru ele, îngăduinţa şi solidaritatea dumneavoastră, dragi cititori, solidaritate pe care am simţit-o mereu, mai ales în ultimii patru ani, fiind mai mulţi alături de noi. O solidaritate ce ne încurajează pentru că împreună, crezând în prezentul şi viitorul nostru, al tuturor, în prezentul şi viitorul României, vom trece prin aceste timpuri grele, spre mai bine. Cum aş putea să închei aceste rânduri decât dorindu-ne nouă, "Curierului Naţional", şi dumneavoastră, dragi cititori şi prieteni, să rămânem mereu împreună.
 
Graţie experienţei de 27 de ani, am intrat în casele dvs de 7532 de ori. Mulţumim tuturor colegilor care au servit pentru dumneavoastră în cadrul redacţiei, precum şi celor care ne-au susţinut în acest timp. Am fost privilegiaţi în a cunoaşte o presă adevărată. Curierul Naţional merge mai departe!

Echipa Curierul Naţional.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Poate o violeaza careva! ...
  Cancelarul german Angela Merkel promite că va oferi mai mult ajutor în problema imigranţilor

  Uite cine vorbeste : numita matei, turnatoare ordi ...
  Sorina Matei: Cioloș, intoxicare grosieră cu informaţii false, menite să inducă panică în populaţie, doar din motive politice și disperare

  Tovarasa Dancila si comunistii au primit in sfars ...
  Cancelarul german Angela Merkel promite că va oferi mai mult ajutor în problema imigranţilor

  Tot acest bombardamant mediatic privind pensiile a ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  Merita crezit pentru ca a terminat la Yale si se s ...
  Sorina Matei: Cioloș, intoxicare grosieră cu informaţii false, menite să inducă panică în populaţie, doar din motive politice și disperare

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: