Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (26) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Transporturi

Transportul de persoane dintre Bucureşti şi Ilfov riscă să fie suspendat

Transporturi - Afrodita Cicovschi / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-01-09

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Instanţa supremă urmează să se pronunţe pe 18 ianuarie într-un proces iniţiat de Ministerul Transporturilor şi Autoritatea Metropolitană Bucureşti împotriva unui transportator care efectuează transport de persoane între Capitală şi localităţi din judeţul Ilfov

Pentru a acoperi riscul neacoperirii transportului de persoane din zonă, Ministerul Transporturilor a emis un proiect de ordonanţă privind prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programului de transport în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, precum şi pentru prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programului de transport public judeţean sau a programului de transport public local de persoane, în cazul în care procedura de atribuire a acestora a fost suspendată prin hotărâri ale instanţelor de judecată.

În prezent, transportul rutier de persoane între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov se efectuează în baza actualului program de transport şi a licenţelor de traseu aferente, a căror valabilitate a fost prelungită în baza Legii nr.107/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63/2015 pentru prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programului de transport în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov.
În conformitate cu prevederile Legii nr.107/2016, programul de transport în baza căruia se efectuează transportul rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, cât şi licenţele de traseu aferente, au valabilitate numai până la rămânerea definitivă a hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cauza ce formează obiectul dosarului nr.1027/2/2014 care priveşte suspendarea programului de transport de persoane în zona respectivă.
„În situaţia în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va pronunţa hotărârea definitivă la termenul de judecată din data de 18.

Stiri similare:

» Transportul de persoane dintre Bucureşti şi Ilfov riscă să fie suspendat
» Strategia de transport pentru Bucuresti - Ilfov pe următorii 15 ani. aprobată
» Punctele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise joi, 30 martie 2017

01.2017, în perioada cuprinsă între data respectivei hotărârii definitive şi finalizarea procedurilor de atribuire a traseelor cuprinse în următorul program de transport, actualul program de transport actual şi licenţele de traseu aferente nu vor fi valabile, fapt care pune în imposibilitate continuarea desfăşurării transportului rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, în condiţii de legalitate”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Licenţele de transport vor fi valabile, temporar, şi după emiterea deciziei definitive a instanţei

Prin modificările propuse, actualul program de transport, cât şi licenţele de traseu aferente în baza cărora se efectuează transportul rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov îşi menţin valabilitatea şi după rămânerea definitivă a hotărârii, până la data finalizării procedurii de atribuire a traseelor cuprinse în programul de transport public de persoane cu autobuzele, prin servicii regulate, în zona metropolitană Bucureşti.
În această situaţie, continuarea efectuării transportul rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov se va face în baza licenţelor de traseu emise de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., a căror valabilitate va fi prelungită.

110.000 de călători zilnic


În motivarea proiectului de ordonanţă, Ministerul Transporturilor (MT) arată că, în situaţia în care, în perioada cuprinsă între rămânerea definitivă a hotărârii instanţei de judecată şi finalizarea procedurilor de atribuire a traseelor cuprinse în următorul program de transport, programul de transport actual şi licenţele de traseu aferente nu vor fi valabile, se va constata că: este pusă în imposibilitate continuarea desfăşurării transportului rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, în condiţii de legalitate; operatorii de transport nu vor avea un cadru legal pentru desfăşurarea acestei activităţi, situaţie care va genera practici ilicite în activitatea de transport derulată în zona respectivă, acest fapt generând inclusiv premisele afectării bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane; este posibilă întreruperea activităţii operatorilor de transport începând cu data rămânerii definitive a hotărârii instanţei de judecată, fapt care va avea un efect negativ asupra călătorilor prin neasigurarea necesarului de transport, fiind afectaţi aproximativ 110.000 de călători/zi.  
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de AntenistontelCretinel:
  si fierea ce face, ramane in primarie?
  2017-01-09, 15:38:45 (adresa: 95.77.216.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

de ce nu cu 130%, 300% sau 3000%?! ...
Camera: Comisiile de specialitate au aprobat marirea salariilor primarilor si viceprimarilor cu 30%

daca n-au avut mamaliga vartoasa! ...
Cele mai mari cinci universitati din Romania avertizeaza in legatura cu "derapajele" din Educatie

de ce nu-l cheama la procuratura, sa ”verse” t ...
Dan Andronic: Întâlnirea din noaptea alegerilor din 2009 a fost "o celulă de criză". Coldea și Kovesi ar fi venit la invitație lui George Maior

daca nu era penala, o mai numea?! ...
Gabriela Firea a numit la conducerea Spitalului Colentina o persoană cu probleme legale: "Au fost eliberate rețete fictive. Voi sesiza DIICOT"

n-ar putea sa-i revoce suspendarea?! ...
Instanta suprema decide daca admite contestatia la executare a lui Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul"

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Alege TV

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment

Economie

Finante Banci

Actualitate Companii

Politic