Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Transporturi

Peste 300 de milioane lei finanţare pentru refacerea a trei drumuri judeţene din judeţul Bihor

Transporturi


Sursa foto: Selina Grup

Data adaugarii: 2017-12-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, şi Marius Nica, ministru delegat pentru fonduri europene, au semnat joi, 7 decembrie, la Oradea, 3 contracte de finanţare pentru modernizarea drumurilor judeţene din Bihor.

Viceprim-ministrul Paul Stănescu a semnat cele două contracte care prevăd finanţarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) a unor drumuri judeţene în lungime totală de 54 de km.
„În ultima perioadă am întreprins mai multe vizite în teritoriu, unde am semnat contracte de finanţare, şi acest lucru ne arată că încep să se demareze proiecte importante pentru comunităţile locale: infrastructură rutieră, şcoli, grădiniţe, dispensare etc. Am semnat astăzi, împreună cu edilii zonei, contracte de finanţare cu o valoare de peste 170 de milioane de lei alocate de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru infrastructura rutieră a judeţului Bihor. Proiectele finanţate contribuie la reducerea timpului de deplasare, asigură o mai mare securitate în transport şi accesul mai facil şi mai rapid către furnizorii de servicii de sănătate, sociale şi educative”, a declarat viceprim-ministrul Paul Stănescu.
În judeţul Bihor sunt incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală - etapa II, 172 de obiective de investiţii, cu o alocare totală de 750 de milioane de lei.
Alte 868,139 de milioane de lei sunt alocate judeţului Bihor prin PNDL - etapa I, pentru un număr de 177 de proiecte, dintre care 19 obiective sunt finalizate inclusiv sub aspect financiar (decontări realizate integral).
Marius Nica, ministru delegat pentru fonduri europene, a semnat contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru reabilitarea drumurilor judeţene Beiuş - Stâna de Vale şi Remeţi - Stâna de Vale, pe o lungime totală de 43 km.
Proiectul are o valoare totală de 134,28 milioane lei, din care 113,6 milioane lei reprezintă alocarea eligibilă nerambursabilă.
Beneficiarii direcţi ai acestui proiect vor fi cei aproximativ 620 mii de locuitori ai judeţului Bihor, prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutier şi creşterea gradului de accesibilitate şi mobilitate a persoanelor şi a mărfurilor, dar şi agenţii economici locali participanţi la traficul ce se va desfăşura pe traseul modernizat. De asemenea, se estimează că, urmare a dezvoltării infrastructurii de transport, vor fi atraşi în zonă noi investitori, iar numărul turiştilor care vizitează sau tranzitează zona va cunoaşte o creştere semnificativă, datorită mai bunei conexiuni la drumurile naţionale. 
Proiectul „Traseul regional Transilvania Nord; Drumul Apuseni: reabilitarea şi modernizarea DJ 764 A; DJ 108 J, Lungime totală - 43,375 km, judeţul Bihor” este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritate de investiţii 6.1 - Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Ar trebui sa se aprobe mult mai repede aceasta teh ...
  Securitate sporită la metrou

  Un gest care nu ne face cinste : plasarea pe sicr ...
  Ultimul drum al Regelui Mihai I

  sau impiedica acoperirea furturilor cu bani de la ...
  Fondul Proprietatea obstrucționează capitalizarea companiei “Poșta Română”

  pt. nicolae OUT: serios? Şi cum îl dai afară br ...
  Fostul Principe Nicolae al Romaniei: Voi veni înapoi! Sunt alături de țară și popor, cum a fost și bunicul meu

  pozitia f.p. este in spiritul legalitatii si al bu ...
  Fondul Proprietatea răspunde la acuzaţiile aduse

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Piata farma

  Extern

  Util