Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Transporturi

C.O.T.A.R. se dezice de actele de huliganism şi de anarhie

Transporturi


Sursa foto: DC News

Data adaugarii: 2018-02-01

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Într-un comunicat de presă, C.O.T.A.R. declară următoarele: 

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) se dezice de orice formă de protest neautorizată. Nu ne regăsim în actele de huliganism pe care le practică unii taximetrişti sau şoferi de la UBER care nu înţeleg faptul că funcţionează în afara legii. 
Nu putem fi de acord cu provocările şi actele de huliganism ale nimănui, mai ales dacă sunt îndreptate împotriva autorităţilor statului, inclusiv a primarului general al Capitalei, singura autoritate care după 10 ani de la adoptarea HCGMB178/2008 a avut curajul să modifice hotărârea şi să o completeze, aducând regulamentul la zi cu toate modificările incluse în legea 38/2003.
Decizia primarului general nu poate mulţumi "piraţii" - pe aceia care practică activitatea de transport persoane sau activităţi conexe fără niciun fel de aprobare de la PMB, dar care, prin diferiţi indivizi, au început să lanseze provocări ce aduc prejudicii de imagine breslei. Aceste provocări nu sunt altceva decât acte anarhice ale unor indivizi manipulaţi tocmai de cei care nu vor ca regulamentul să fie modificat, pentru ca ei să-şi poată desfăşura activităţile ilegale de transport persoane  nestingheriţi, în continuare, în defavoarea celor care funcţionează legal, contribuind la bugetul statului prin taxe şi impozite.
Indiferent de consecinţe, rămânem alături de primarul general şi de cei care vor să aducă normalitate în activitatea noastră, siguranţă şi confort cetăţeanului, clientului nostru de zi cu zi. Rămânem alături de cei care ne ajută să avem o concurenţă loială pe piaţa de transport persoane. Nu acelaşi lucru îl putem afirma despre Primăria Timişoara şi despre primarul Nicolae Robu, care în atâţia ani de activitate politică încă nu a învăţat să citească legile acestei ţări înainte de a face comentarii publice, aşa cum, deşi este liberal, nu a-nţeles că democraţia nu este anarhie, iar într-un stat democratic trebuie să fie respectate legile de către toţi, în mod egal, ceea ce exclude activitatea neautorizată, în orice domeniu s-ar desfăşura. Ca autoritate a statului, domnul primar Robu ar trebui să fie tocmai cel care veghează şi duce la punerea în aplicare a legilor. 
„Domnia sa confundă transportul în regim de taxi cu "pirateria" şi declară că şoferii UBER lucrează legal, chiar dacă nu respectă legile în vigoare. Ba mai mult, devine părtaş la activităţile ilegale desfăşurate cu nerespectarea legii şi le recomandă. Domnule Primar Robu, dacă minutul dvs de lucru în cadrul primăriei este prea scump şi nu aveţi timp să citiţi legile pe care trebuie să le aplicaţi, rugaţi un consilier să vă ajute! Poate veţi înţelege şi hotărârea Curţii Europene de Justiţie din 20 decembrie 2017, care spune foarte clar că UBER face transport de persoane, iar primăria pe care o conduceţi nu l-a autorizat conform legii taximetriei, astfel încât firma pe care o recomandaţi face transport de persoane ilegal pe raza administrativă pentru care răspundeţi, după ce aţi fost ales.
Sau cumva un coleg de al dvs. de partid, care păstoreşte UBER în România, v-a rugat să faceţi lobby pentru firma condusă de fiica domniei sale?”, declară Teodor Pesteleu, preşedinte, C.O.T.A.R.- Filiala Timiș.           
În acelaşi timp, ne alăturăm protestelor legale care vor avea loc la Timişoara, împotriva aplicaţiilor de tip UBER, Taxify, Bla-bla car etc., până când acestea se vor autoriza. Dacă nu doresc să intre în legalitate, îi rugăm să plece la ei acasă, în ţările pentru care produc bani din activităţi ilegale desfăşurate în România.
Reprezentanţii firmelor care oferă aplicaţii pentru servicii de taximetrie fac o activitate de dispecerat neautorizat conform legislaţiei româneşti. Dincolo de discursul ipocrit care subliniază grija pentru populaţie, populaţia şi mass-media ar trebui să înţeleagă mai întâi faptul că mărinimia nu este gratuită, cât timp fiecare aplicaţie încasează lunar 20 de euro de la aproape 20.000 de taximetrişti din Bucureşti, Ilfov şi oraşele mari ale României, adică 400.000 de euro lunar.
Cu alte cuvinte, aplicaţiile care ne vorbesc astăzi despre minunile tehnologiei şi despre grija pentru populaţie au încasări de circa 400.000 de euro pe lună, fără niciun fel de autorizaţie, în timp ce dispeceratele autorizate ale firmelor de taxi respectă legea, dar plătesc circa 40.000 de lei lunar, pentru întreţinerea birourilor, logistică, personal, taxe şi impozite aferente. 
C.O.T.A.R. va continua protestele, în perioada următoare, pentru eliminarea din lege a sintagmei „în mod repetat”, cea care din 2015 face imposibilă intervenţia organelor competente pentru amendarea şi eliminarea de pe piaţă a celor care fac piraterie în transporturile rutiere de persoane.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Orașele Sodoma și Gomora au fost distruse cu foc ...
  Pompierii au făcut progrese majore în stingerea incendiilor de vegetaţie din California

  huligani faradelege ...
  Incredibil! Bugetarii din România care au refuzat minivacanţa guvernului de Sfânta Maria

  patru zeci de mii abuza de jandarmerie ...
  Peste 40.000 de cetățeni sesizează ONU, după abuzurile Jandarmeriei

  Obama a data unda verde pt instalarea socialismulu ...
  E oficial! SUA se îndreaptă spre socialism: Un prestigios sondaj Gallup explică noile preferinţe ale generaţiei Millennials

  ceea ce tie nu ti place altuia nu i face ...
  SUA condamnă sancţiunile impuse de către Turcia asupra importurilor de automobile, alcool şi tutun

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Actualitate

  IT&C