Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (24) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro5 secunde - stiri instant« Alte articole din categoria Turism

Staţiunile balneoclimaterice din România ar putea beneficia de 90 mil. euro de la UE

Turism - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-03-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ţara noastră are 34 de staţiuni care tratează o multitudine de afecţiuni, de la cele reumatismale şi respiratorii până la boli endocrine, metabolice şi de nutriţie
 
Programele de finanţare discutate de oficialii români cu cei europeni privesc şi alocarea a 90 milioane euro de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea sectorului balneo, Ministerul Turismului anunţând recent că se implică activ pentru identificarea oportunităţilor de investiţii. 
„Pe plan extern, Ministerul Turismului din România va iniţia demersuri pe lângă instituţiile Uniunii Europene, în vederea aducerii la un numitor comun a standardelor de calitate impuse în domeniul turismului, astfel încât să nu existe diferenţe majore de abordare între state a problemei deconturilor de către asiguratorii de sănătate”, a informat ministerul.
Potrivit oficialilor, Ministerul Turismului şi-a propus promovarea staţiunilor balneoclimaterice din România ca destinaţii turistice de interes major pentru cetăţenii tuturor ţărilor europene, atât pentru relaxare, cât şi pentru tratament sau recuperare medicală. 
„Deşi România are numeroase staţiuni în care turiştii se pot bucura de resurse naturale extrem de generoase cu efect terapeutic (ape minerale şi termale, nămoluri terapeutice, saline etc.), numărul cetăţenilor străini care le aleg să-şi petreacă concediile sau să facă tratamente şi recuperare medicală este destul de mic”, recunoaşte ministerul într-un comunicat.
Datele statistice oficiale arată că, în 2016, din totalul turiştilor din staţiunile balneo din România, sub 10% sunt străini. Unul dintre cele mai importante motive pentru care străinii nu se îndreaptă spre staţiunile balneo româneşti este că instituţiile de asigurări medicale din unele ţări europene refuză să deconteze tratamentul sau recuperările clienţilor lor efectuate în România.

Stiri similare:

» Staţiunile balneoclimaterice din România ar putea beneficia de 90 mil. euro de la UE
» MADR începe azi plata subvenţiilor pentru fermieri
» Xiaomi Mi Max 2 ar putea fi lansat în mai

Motivul invocat este acela al lipsei standardelor de calitate recunoscute la nivel european în staţiunile româneşti. 
„Ministerul Turismului din România consideră că nu se justifică o astfel de abordare la nivel general în privinţa staţiunilor româneşti, dat fiind faptul că în multe dintre staţiunile balneoclimaterice din ţară s-au făcut investiţii majore la nivel de infrastructură şi servicii, competitive la nivel european”, se arată în documentul citat. 

Întâlniri cu investitorii

Pe plan intern, ministrul Turismului din România, Mircea-Titus Dobre, şi-a propus să elimine aceste probleme care afectează sectorul turistic balnear, iniţiind o serie de măsuri concrete. Întrucât România beneficiază de alocări financiare europene consistente pentru exerciţiul bugetar 2014-2020, ministrul Turismului a început o serie de întâniri şi de discuţii cu organizaţiile profesionale şi investitorii din domeniul turismului balnear din România, precum şi cu autorităţile publice locale, în vederea identificării celor mai potrivite soluţii pentru accesarea fondurilor nerambursabile disponibile pe acest sector. 

Avem o treime din apele termale de pe întreg continentul

România se înscrie printre ţările europene cu un fond balnear remarcabil, având pe teritoriul său o treime din apele termale şi minerale de pe continent. Ţara noastră beneficiază de o reţea bogată de staţiuni balneare (34 de staţiuni), care tratează o multitudine de afecţiuni, de la cele reumatismale şi articulare, neurologice, cardiovasculare, respiratorii, digestive, hepato-biliare, renale sau ginecologice, dermatologice, oculare, post-traumatice şi post-operatorii, până la boli endocrine, metabolice şi de nutriţie, pareze şi paralizii, varice, boli ale sângelui, anemie, astenie, alergii, depresii, nevroze, surmenaj fizic şi intelectual sau boli profesionale.
Serviciile staţiunilor balneare din România sunt, de asemenea, foarte variate, incluzând fizioterapie, kinetoterapie, electroterapie, hidroterapie, aerosoli, termoterapie, aerohelioterapie, băi carbogazoase, gimnastică medicală şi de întreţinere, masaj etc. Multe unităţi balneare se află în apropierea unor obiective turistice, turiştii având multiple variante de a-şi petrece timpul liber într-un mod plăcut şi totodată interesant.
 
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  tocmai azi?! marsh teodosie infractorul! ...
  Weekend ploios și cu temperaturi scăzute. Cum arată prognoza meteorologică pentru sfârșitul săptămânii

  de ce ministerul de interne s-a mutat in sediul ce ...
  Președintle Klaus Iohannis a semnat "Declaraţia de la Roma" alături de ceilalți șefi de stat și de guvern europeni

  severin a intrat la puscarie fara onoare! n-a pier ...
  Adrian Severin către Dragnea: Măcar să pierzi cu demnitate

  NU DAM MANA CU TOTI BORFASII Pese de ...
  Președintele și premierul Israelului au refuzat să se întâlnească cu președintele PSD

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= DRACnea PENTRU NOI ! ...
  Președintele turc avertizează: Atât timp cât ei mă vor numi "dictator", eu voi continua să îi numesc "nazişti", "fascişti"

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Diverse:Stare vreme

  Vremea:
  Acum: °C.
  La noapte: °C.
  Mâine: °C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR: Tendinta lei
  USD: Tendinta lei

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment