Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (26) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Turism

Staţiunile balneoclimaterice din România ar putea beneficia de 90 mil. euro de la UE

Turism - Afrodita Cicovschi / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-03-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ţara noastră are 34 de staţiuni care tratează o multitudine de afecţiuni, de la cele reumatismale şi respiratorii până la boli endocrine, metabolice şi de nutriţie
 
Programele de finanţare discutate de oficialii români cu cei europeni privesc şi alocarea a 90 milioane euro de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea sectorului balneo, Ministerul Turismului anunţând recent că se implică activ pentru identificarea oportunităţilor de investiţii. 
„Pe plan extern, Ministerul Turismului din România va iniţia demersuri pe lângă instituţiile Uniunii Europene, în vederea aducerii la un numitor comun a standardelor de calitate impuse în domeniul turismului, astfel încât să nu existe diferenţe majore de abordare între state a problemei deconturilor de către asiguratorii de sănătate”, a informat ministerul.
Potrivit oficialilor, Ministerul Turismului şi-a propus promovarea staţiunilor balneoclimaterice din România ca destinaţii turistice de interes major pentru cetăţenii tuturor ţărilor europene, atât pentru relaxare, cât şi pentru tratament sau recuperare medicală. 
„Deşi România are numeroase staţiuni în care turiştii se pot bucura de resurse naturale extrem de generoase cu efect terapeutic (ape minerale şi termale, nămoluri terapeutice, saline etc.), numărul cetăţenilor străini care le aleg să-şi petreacă concediile sau să facă tratamente şi recuperare medicală este destul de mic”, recunoaşte ministerul într-un comunicat.
Datele statistice oficiale arată că, în 2016, din totalul turiştilor din staţiunile balneo din România, sub 10% sunt străini. Unul dintre cele mai importante motive pentru care străinii nu se îndreaptă spre staţiunile balneo româneşti este că instituţiile de asigurări medicale din unele ţări europene refuză să deconteze tratamentul sau recuperările clienţilor lor efectuate în România.

Stiri similare:

» Staţiunile balneoclimaterice din România ar putea beneficia de 90 mil. euro de la UE
» MADR începe azi plata subvenţiilor pentru fermieri
» Xiaomi Mi Max 2 ar putea fi lansat în mai

Motivul invocat este acela al lipsei standardelor de calitate recunoscute la nivel european în staţiunile româneşti. 
„Ministerul Turismului din România consideră că nu se justifică o astfel de abordare la nivel general în privinţa staţiunilor româneşti, dat fiind faptul că în multe dintre staţiunile balneoclimaterice din ţară s-au făcut investiţii majore la nivel de infrastructură şi servicii, competitive la nivel european”, se arată în documentul citat. 

Întâlniri cu investitorii

Pe plan intern, ministrul Turismului din România, Mircea-Titus Dobre, şi-a propus să elimine aceste probleme care afectează sectorul turistic balnear, iniţiind o serie de măsuri concrete. Întrucât România beneficiază de alocări financiare europene consistente pentru exerciţiul bugetar 2014-2020, ministrul Turismului a început o serie de întâniri şi de discuţii cu organizaţiile profesionale şi investitorii din domeniul turismului balnear din România, precum şi cu autorităţile publice locale, în vederea identificării celor mai potrivite soluţii pentru accesarea fondurilor nerambursabile disponibile pe acest sector. 

Avem o treime din apele termale de pe întreg continentul

România se înscrie printre ţările europene cu un fond balnear remarcabil, având pe teritoriul său o treime din apele termale şi minerale de pe continent. Ţara noastră beneficiază de o reţea bogată de staţiuni balneare (34 de staţiuni), care tratează o multitudine de afecţiuni, de la cele reumatismale şi articulare, neurologice, cardiovasculare, respiratorii, digestive, hepato-biliare, renale sau ginecologice, dermatologice, oculare, post-traumatice şi post-operatorii, până la boli endocrine, metabolice şi de nutriţie, pareze şi paralizii, varice, boli ale sângelui, anemie, astenie, alergii, depresii, nevroze, surmenaj fizic şi intelectual sau boli profesionale.
Serviciile staţiunilor balneare din România sunt, de asemenea, foarte variate, incluzând fizioterapie, kinetoterapie, electroterapie, hidroterapie, aerosoli, termoterapie, aerohelioterapie, băi carbogazoase, gimnastică medicală şi de întreţinere, masaj etc. Multe unităţi balneare se află în apropierea unor obiective turistice, turiştii având multiple variante de a-şi petrece timpul liber într-un mod plăcut şi totodată interesant.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Cineva scria ca de acum 27 de ani politia de la in ...
  Procurorii DNA ridica documente de la Biroul de Permise si Inmatriculare a Vehiculelor din Iasi

  psd-ist, braconier! ...
  Guvernatorul Deltei Dunarii, care il criticase pe Dragnea pentru partida de pescuit, a fost demis din functie

  dezastru SI in agricultura! ...
  Dezastru în agricultură din cauza scăderii temperaturilor

  https://www.agerpres .ro/externe/2016/04/ 21/onu-t ...
  Un submarin nuclear al SUA a ajuns in Peninsula Coreea

  Alo, .....defectiune la mansarda la tov-ul ? ...
  Un submarin nuclear al SUA a ajuns in Peninsula Coreea

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment