Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Turism

Dezbatere privind fondul de garantare a pachetelor turistice

Turism


Sursa foto: 3dots.ro

Data adaugarii: 2017-12-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre: “Trebuie să ne gândim la cetăţeni. Prioritatea numărul 1 a Ministerului Turismului este siguranţa turistului român. În acest sens, avem nevoie de un sistem de garantare pentru pachetele de servicii turistice corect, unitar şi eficient, care să suporte inclusiv costurile de repatriere, în cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute. Este obligaţia statului român să vină cu măsuri specifice, având în vedere că nu s-a realizat nimic de mai bine de 20 de ani în acest domeniu. Legea privind garantarea pachetelor de servicii turistice reprezintă temeiul legal primar, temei ce va fi urmat de normele de aplicare, sub formă de Hotărâre de Guvern. Doar agenţiile de turism organizatoare care obţin pentru prima oară o licenţă vor suporta contribuţia iniţială, iar nivelul nu poate fi mai mic de 2.000 de euro. Agenţiile de turism organizatoare vor declara trimestrial sumele încasate în avans de la turişti şi vor depune o declaraţie în acest sens pentru a avea o evidenţă transparentă a nivelului de încasări, pe baza căreia se va calcula cuantumul contribuţiei la fond. Nu se va închide nicio agenţie din cauza apariţiei acestui fond”.
În data de 18 decembrie a.c.
a avut loc o dezbatere publică, condusă de ministrul Turismului, domnul Mircea Titus Dobre, cu reprezentanţii Asociaţiei Profesioniştilor de Turism din România (APTR), pe tema Fondului de garantare a pachetelor turistice, întâlnire la care a participat şi directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), domnul Alexandru Petrescu.
Ministrul Turismului a punctat faptul că Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2017 pentru modificarea Ordonanţei nr. 107/1999 a venit în contextul necesităţii transpunerii Directivei Europene 90/314/CEE, termenul de remediere a deficienţelor constatate de Comisia Europeană fiind 31.12.2017. Legea reprezintă temeiul legal primar, acţiune premergătoare realizării normelor de aplicare ce vor fi supuse şi dezbaterii publice, concretizate ulterior sub formă de Hotărâre de Guvern. Normele de aplicare vor reglementa aspectele privind mecanismul de funcţionare şi administrare a Fondului de garantare şi vor fi dezvoltate de Ministerului Turismului şi de FNGCIMM.
Reprezentanţii APTR au precizat faptul că sunt în totalitate de acord cu instituirea acestui fond, însă consideră ca fiind necesare completări. Ministrul Turismului a evidenţiat faptul că Hotărârea de Guvern ce va conţine normele de aplicare ale legii se află în stadiul de proiect prioritar intern, în acest demers toţi factorii implicaţi fiind consultaţi, cu respectarea în totalitate a procesului de transparenţă decizională.
Directorul general al FNGCIMM, domnul Alexandru Petrescu, a subliniat în cadrul şedinţei deschise de astăzi că instituţia pe care o reprezintă, cu un istoric recunoscut de performanţă, oferă expertiză şi neutralitate în cadrul acestui proiect şi tot suportul necesar pentru materializarea politicilor publice pe acest segment. Rapiditatea în implementare, dovedită deja în cadrul altor proiecte, precum şi eficienţa în procesul investiţional, prin dezvoltarea de produse conexe ca titlurile de stat şi depozitele la bănci, transmit soliditate şi garanţia că pachetele turistice ale tuturor cetăţenilor români vor fi asigurate în cazul unor evenimente neprevăzute.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 4 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  BORFASII FAC LEGILE IN Ro ! ...
  UE, îngrijorată de modificările la Codul Penal

  PASTELE SI RUSALIILE CAD MEREU DUMINICA, DECI SCAD ...
  Noutăți legislative pentru angajați și angajatori

  STATUL AR VINDE TITLURI, DA NU CUMPARA NIMENI ! ...
  Teodorovici: Statul a împrumutat 18,6 miliarde lei, de pe piața internă, de la începutul anului

  PENSIONARII SI-AU FACUT-O CU MANA LOR:AU VOTAT pes ...
  Pensionarii vor primi mai putini bani

  Teo do ro vi ci ,,esti roman ma ? Daca ai iesit tu ...
  Teodorovici: Statul a împrumutat 18,6 miliarde lei, de pe piața internă, de la începutul anului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C