Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Turism

Organizarea unei excursii la școala – lucruri de care sa ții cont

Turism


Foto: pixabay.com

Data adaugarii: 2018-01-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ești cadru didactic și te-ai gândit să planifici o excursie la școală alături de copiii din clasă. Nimic mai simplu – va trebui să ții cont de câteva aspecte pentru ca totul să fie planificat ca la carte și mai ales regulile impuse pentru siguranța copiilor să fie respectate.
 
În ultima perioadă, excursiile școlare nu se mai desfășoară la fel ca înainte, fiind nevoie de parcurgerea unor pași importanți, iar pentru aprobarea deplasării sunt necesare circa 30 de zile. Am putea spune că organizarea unei excursii școlare nu presupune numai atribuții din partea cadrului didactic, ci și din partea tuturor celor implicați – părinți, elevi, cadre didactice. Toți aceștia trebuie să planifice atent excursia astfel încât copiii să nu se afle în niciun pericol.
Și pentru a ști care sunt pașii pentru organizarea unei excursii școlare, am făcut o selecție a celor mai importanți.

Alegerea destinației
Este foarte important să se cunoască unde anume urmează să se deplaseze copiii și acest lucru pentru că în interiorul localității unde se află școala sunt niște reguli, iar în afara acesteia sunt alte reguli. Trebuie ca totul să fie atent planificat, să se specifice atât părinților, cât și altor persoane responsabile cu evaluarea acestor gen de activități din cadrul Ministerului Educației, unde este localitatea unde copiii vor ajunge, care sunt condițiile de cazare, durata deplasării, scopul excursiei școlare și mai ales obiectivele turistice care vor fi vizitate. Trebuie specificat și dacă există sau nu în interiorul incintei de cazare anumite dotări speciale, precum o masă de biliard sau ping pong. Toate aceste lucruri sunt deosebit de importante și trebuiesc amintite în detaliu. De aceea, mai înainte de a se stabili locul și durata excursiei este bine să stabiliți cu ajutorul părinților localitatea unde vor ajunge, obiectivele turistice și mai ales unitatea de cazare și masă unde va avea loc șederea. Odată avut acordul părinților nu va mai rămâne decât să planificați atent restul detaliilor.

Închirierea autocarului
O excursie în afara localității școlii și uneori chiar și pe raza acestei localități are nevoie de un transport special.
Ca atare, ar fi bine să alegeți o firmă de închirieri autocare care să vă sprijine în demersul vostru și mai ales ca micuții să ajungă la destinație cu bine, fiindu-le respectate regulile de siguranță.
 
Condițiile din autocar sunt foarte importante, astfel că este nevoie ca acesta să ofere cel mai bun grad de confort pentru copii. Mai înainte de a alege un autocar este bine să se țină cont de numărul de copii care vor merge în excursie, dar și de numărul de însoțitori. Există autocare speciale, în care numărul de locuri este potrivit cu solicitările cadrelor didactice. Puteți opta fie pentru închirierea unui singur autocar, fie pentru închirierea unui autocar mai mare ori puteți opta pentru închirierea a două autocare, atunci când sunt mai multe clase participante, iar numărul de elevi este mai mare.

Optează pentru cele mai bune condiții de cazare și masă
Acest aspect este foarte important, așa că ar fi indicat să ții cont de alegerea celor mai bune condiții. În funcție de zona în care urmează să ajungeți ar fi bine să aveți în vedere analizarea tuturor unităților de cazare din zonă și să o alegeți pe cea care corespunde nevoilor elevilor. Ca atare, trebuie să se țină cont de capacitate, condițiile oferite și mai ales de siguranță.

Reguli speciale
Orice excursie trebuie planificată cu multă atenție și atunci când copiii sunt mici ar fi indicat ca profesorul organizator să mai aibă la dispoziție anumiți însoțitori care să îl ajute în organizarea acesteia. Trebuie să cereți sprijinul părinților sau a altor cadre didactice care v-ar putea ajuta în deplasarea stabilită. În plus, cereți informații părinților despre situația medicală a copiilor, dacă suferă de vreo afecțiune specială sau nu și dacă urmează vreun tratament. Numerele de telefon ale părinților nu trebuie să lipsească de pe niciun acord de deplasare.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Oferta speciala lucru online: cautam persoane capa ...
  Oficial: România, o ţară de minicontabili

  CEAUSEL si CEAUSICA= dracNEA -VIORICA LA TARGOVIST ...
  Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI (t ...
  Poziție fermă a membrilor Parlamentului European: Europa nu ar trebui să îi ajute pe dictatori să își spioneze propriii cetățeni

  Anna mai trebuie sa recunosti ca esti o TeRFeLista ...
  Creşterea ROBOR, spaima creditelor în lei

  treci la categoria asistati. ...
  Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate