Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Turism

Record de turiști în România

Turism - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)


imagine-articol-1

Data adaugarii: 2018-03-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:Indicele net de utilizare a locurilor de cazare în hoteluri a avansat cu 60 de puncte procentuale
 
2017 a fost cel de-al șaptelea an consecutiv în care Piața hotelieră din România a fost în creștere
 
În ceea ce privește capacitatea hotelieră și numărul de camere, Bucureștiul este depășit de către Constanța
 
2017 a fost cel de-al șaptelea an consecutiv în care Piața hotelieră din România a fost în creștere. În cele aproape 100.000 de camere de hotel s-au înregistrat peste 20 de milioane de înnoptări, un avans de 4% față de anul precedent, respectiv 57% față de anul 2010.  
Indicele net de utilizare a locurilor de cazare în hoteluri a avansat cu 60 de puncte procentuale, până la 39,4%, față de un nivel de 29,9% în 2010. Unitățile de cazare din România au primit în 2017 peste 12 milioane de turiști, dintre care 2,75 milioane (23%) reprezintă turiștii străini. În ceea ce privește hotelurile, acestea au primit 8,56 milioane de turiști, dintre care 2,37 milioane (27,6%) reprezintă turiștii străini.
 
Cushman & Wakefield Echinox a realizat un prim studiu cu privire la piața hotelieră din România 
 
Studiul analizează cele mai importante opt orașe, inclusiv București, în funcție de capacitatea și clasificarea hotelieră, indicele net de utilizare a acestora, prezența lanțurilor internaționale și evoluția numărului de turiști cazați.
În ceea ce privește capacitatea hotelieră și numărul de camere, Bucureștiul este depășit de către Constanța, dar ca urmare a duratei scurte, de aproximativ trei luni, a sezonului estival, în hotelurile din Capitală se cazează de aproape patru ori mai mulți turiști decât în Constanța.
În Capitală, piața hotelieră este dominată de hoteluri de 4 și 5 stele, care reprezintă 70% din capacitatea totală, iar hoteluri de o stea și 2 stele au o pondere de doar 10%. Aproape 47% din camerele hotelurilor din București sunt operate sub sigla lanțurilor internaționale, față de o medie de doar 7,5% la nivel național.
În această ierarhie, Capitala este urmată de Sibiu (37,6%), Oradea (27,3%) și Cluj-Napoca (18,9%).
Între orașele analizate, cel mai ridicat indice net de utilizare a locurilor de cazare în hoteluri s-a înregistrat anul trecut în Iași (45,6%), București (44,7%) și Cluj-Napoca (44,6%), iar cele mai mari creșteri ale numărului de sosiri în hoteluri au fost consemnate în Cluj-Napoca (24,2%), Oradea (19,8%) și Brașov (11,3%). Cu o creștere de doar 3,5%, numărul de sosiri în hotelurile din București a crescut sub media națională, de 8%.
Tot în anul 2017, piața hotelieră din România a fost a doua cea mai atractivă, după Polonia, în ceea ce privește sectorul de tranzit. Au fost consemnate două tranzacții majore cu o valoare cumulată de 183 de milioane de euro, și anume vânzarea complexului Radisson Blu din București și a Hotel Vienna House Easy Airport (fostul Angelo Otopeni).
Bucureștiul rămâne în continuare o destinație preponderent de business, fapt reliefat și de durata medie de ședere în hotelurile din oraș, de doar 1,63 zile, indicator aflat la un nivel comparabil pieței hoteliere din Varșovia. În schimb, hotelurile din Praga își primesc turiștii, în medie, pentru 2,35 zile, în timp ce în Budapesta cazarea medie are o durată de 2,25 zile, cele două orașe fiind destinații mai atractive pentru turismul de tip city-break.
Piața hotelieră locală va continuă să se dezvolte în următorii ani, fiind susținută și de dinamica traficului aerian, care s-a dublat în ultimul deceniu, aeroporturile din România depășind în 2017 pragul de 20 de milioane de pasageri.
În următorii trei ani, CW Echinox estimează o creștere de minimum 10% a capacității de cazare a hotelurilor din București, ținând cont de proiectele planificate sau aflate deja în construcție, hoteluri noi urmând a fi dezvoltate și în majoritatea orașelor mari ale țării.
Hotelurile noi vizează fie mediul de afaceri, precum Courtyard by Marriott, dezvoltat pe bd. Dimitrie Pompeiu din București, sau ISHO Radisson Blu din Timișoara, fie turismul de agrement, cum este cazul Hotelului Nymphaea Resort, aflat în vecinătatea parcului avcatic Nymphaea din Oradea, sau Mercure Hotel & Spa Brașov.

 
 • Currently 2.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 2.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Shantajul Greciei impotriva Republicii Macedonia ( ...
  Acord după 27 de ani de negocieri: Grecia și Macedonia au semnat o înțelegere pentru schimbarea numelui fostei republici iugoslave

  Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  sunt ferm hotarat ,sa NU te votez. ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: