Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Turism

Muzee bune de vizitat și de admirat în Madrid

Turism


Sursa foto: www.pexels.com

Data adaugarii: 2018-04-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Europa este căminul perfect pentru orice iubitor de artă. Ai atâtea muzee și expoziții pe care să le vizitezi încât nu știi de unde să începi. Cum ar fi dacă ți-ai lua o vacanță la Madrid și ai vizita toate muzeele și galeriile de artă pe care capitala Spaniei ți le pune la dispoziție? Madridul adăpostește între pereții muzeelor sale opere de artă create de cei mai mari pictori și sculptori din istorie. Iar ca tu să nu ratezi nimic, noi ți-am făcut o listă cu cele mai importante astfel de locuri. 

Museo del Prado
Aflat într-o imensă clădire neo-clasică, Museo del Prado se bucură de titlul de muzeu național de artă. Clădirea a fost construită în anul 1785 de către Juan de Villanueva pentru ca regele Carlos al III-lea să poată înființa acolo un muzeu al științelor naturale. Cu toate acestea, în anul deschiderii (1819), acesta a devenit un muzeu public al artelor, așa cum este cunoscut și în ziua de astăzi. În galeriile sale luxoase, Museo del Prado adăpostește cu mândrie lucrări ale celebrilor pictori Raphael, Titian, Caravaggio, Rembrandt sau Rubens.

Museo de America
Museo de America este căminul unor impresionante colecții antice americane de natură arheologică și etnografică.
Aceste obiecte au fost aduse în Spania de către conchistadori în timpul domniilor spaniole pe teritoriul central și sud-american. Unele dintre artefacte au fost achiziționate și de administrația spaniolă de-a lungul anilor. Aceste colecții impresionează prin comori inestimabile și unice, precum Codexul din Madrid (una din cele 4 lucrări ilustrate și scrise de mayași care a supraviețuit până astăzi), Codexul Tudela și manuscrise ilustrate din timpul Cuceririlor Spaniole. 

Museo Sorolla
Muzeul Sorolla a fost, de fapt, fosta casă a artistului Joaquin Sorolla, un celebru pictor neo-impresionist. Este cunoscut pentru picturile sale pline de strălucire, cu puternice influențe solare, incluzând portrete sau scene din viețile familiilor. Picturile sale sunt expuse la etajul principal, în timp ce salonul, sufrageria și camera de mic-dejun au rămas conservate și încă poartă amprenta eclectică a artistului.

Museo Nacional de Artes Decorativas
Muzeul Național de Arte Decorative se laudă cu o colecție impresionantă de obiecte de artă decorativă, tapițerii și mobilă veche strânsă din întreaga Spanie. Una din cele mai valoroase piese găzduită de muzeu este bucătăria de la etajul 5, transferată dintr-un palat al secolului XVIII din Valencia. Podeaua acestei bucătării afișează o scenă de zi cu zi, cu servitori care făceau ciocolată caldă.

Museo Cerralbo
Muzeul Cerralbo este aflat într-un conac fastuos din secolul al XIX-lea. Casa a aparținut lui Enrique de Aguilera y Camboa, marchizul de Cerralbo și adăpostește o colecție impresionantă de opere de artă și artefacte. Marchizul a oferit acest muzeu statului cu o singură condiție: obiectele să rămână exact la fel cum au fost așezate de el. Când vei păși prima dată în Museo Cerralbo, vei fi impresionat de stilul baroc și roccoco, dar și de operele artiștilor precum El Greco, Alonso Caro sau Zurbaran.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Actualitate Companii

  Politic

  Business Style

  Actualitate