Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Util

Infotrafic: la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier

Util


Sursa foto: Ziar de Cluj

Data adaugarii: 2017-10-21

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe arterele principale.
Totuși, semnalăm că pe numeroase drumuri naționale circulația se desfășoară în condiții de ceață densă. Fenomenul este întâlnit pe autostrada A2 București — Constanța (vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 50 de metri) și pe mai multe drumuri naționale din județe precum Suceava, Galați, Bacău, Vrancea, Cluj, Harghita, Brașov, Brăila și Tulcea.
Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să manifeste prudență sporită la volan, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte, să utilizeze luminile de întâlnire ziua pe toate categoriile de drumuri și să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
În județul Maramureș, începând din data de 17 octombrie 2017, timp de aproximativ o săptămână, se vor executa lucrări de reparații pe DN1C, la kilometrul 143+858 de metri, la podul peste râul Lăpuș, pe sensul de mers Dej — Baia Mare, în localitatea Recea. Traficul se va desfășura pe o bandă, alternativ, semaforizat.
Pe autostrada A1 Deva-Sibiu, la kilometrul 315 (în zona Sebeș-Pianu), circulația se desfășoară doar pe banda a doua, deoarece se execută lucrări de consolidare a terasamentului pe direcția Sibiu. Le recomandăm conducătorilor auto să se încadreze din timp pe benzile deschise.
Pe DN73C, în județele Argeș și Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeș — Burluși, între kilometrii 46 și 56, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluși — Piatra, între kilometrii 56 și 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluși — DJ678A — DN7 Dedulești.
Până în data de 1 noiembrie 2017, în județul Bistrița-Năsăud, pe DN17 Dej-Bistrița, între kilometrii 6+650 și 59+592, se desfășoară lucrări de refacere a suprafeței carosabile (straturi rutiere foarte subțiri), iar pe unele porțiuni (în funcție de evoluția lucrărilor) circulația se va desfășura alternativ, cu ajutorul piloților de trafic.
În județul Buzău, pe DN10 Buzău — Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localității Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.
În jude?ul Olt, DN64 Caracal-Drăgășani a fost închis, începând din data de 22 iunie 2017, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 — 40+915 metri, între localitățile Găneasa și Pleșoiu.
Măsura a fost luată din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circula?ia rutieră se desfășoară pe ruta DN65, km 42+400, Găneasa — Salcia — DJ677 — Pleșoiu și retur. Variantele de circula?ie sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare.
În județul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviței — Ciumârna, între kilometrii 23 și 27.
În județul Vâlcea, până în data de 15 noiembrie 2017, pe DN7, DN64, DN65C, DN67B și DN74, se vor aplica marcaje rutiere, iar circulația se va desfășura cu unele restricții temporare (alternativ sau cu redirijare de pe o bandă pe alta) în dreptul utilajelor.
DN67C (Transalpina) este deschis. Pe tronsonul Rânca (km 34+800, județul Gorj) — Obârșia Lotrului (km 59+800, județul Vâlcea), accesul este permis doar în intervalul orar 07:00-20:00, însă numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Există și restricție de viteză de 30 km/h.
DN7C (Transfăgărășan) este deschis circulației publice între Piscu Negru și Bâlea-Cascadă (tronsonul kilometric 104 — 130+800, care se închide pe timp de iarnă). Pe acest sector este interzisă circulația pe timpul nopții, între orele 21:00 și 07:00, din cauza vizibilității reduse (ceață) și a fenomenelor meteorologice neprevăzute ce pot pune în pericol siguranța participanților la trafic. De asemenea, CNAIR informează că sectoarele cu pericol de căderi de stânci, pietre și viituri sunt între kilometrii 56+700 ?i 132+800.
Amintim că acest drum se închide în perioada 1 noiembrie — 30 iunie (în timpul sezonului rece), între Piscu Negru și Bâlea-Cascadă.
Le recomandăm conducătorilor auto care străbat zonele alpine ale drumurilor naționale DN7C și DN67C să aibă autovehiculele echipate pentru circulația în condiții de iarnă.

Înainte de a pleca la drum, le recomandăm conducătorilor auto să verifice dacă au asupra lor toate actele necesare (carte de identitate, permis de conducere, certificat de înmatriculare, etc.), pentru a evita situațiile neplăcute.
În situația în care conducătorul autovehicului, oprit în trafic pentru încălcarea unei norme rutiere, nu are asupra sa niciun act de identitate și nici permisul de conducere, polițistul rutier trebuie să îl conducă la cea mai apropiată unitate de poliție pentru stabilirea identității acestuia și pentru verificarea în evidență a situației permisului de conducere, atunci când nu există posibilitatea realizării acestor verificări pe loc.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de dragnea, infractor:
  decat ca a cazut curentul in bucale!
  2017-10-21, 15:40:18 (adresa: 95.77.216.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Fa, esti o VACA borfelista, madamo, "fana de 81 an ...
Pensionarii vor primi mai putini bani

ASA LE TREBUIE CA AU VOTATpesedeul ! ...
Pensionarii vor primi mai putini bani

NU TE MAI LUA DE BUCALBASA CATELARUL PiSD-eilor, n ...
Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

Care loc de munca?-ati inchis fabricile si uzinele ...
Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

Nu va este pe la nas comunistilor ca dupa 28 de an ...
Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: