Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Are cine să rezolve problemele din sectorul construcțiilor, dacă Guvernul nu se implică?

Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii (0) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Util

Ce riscuri financiare implică un divorț

UtilData adaugarii: 2018-03-09

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Să intri într-o căsnicie nu este floare la ureche. Și cu atât mai mult să o menții. Pentru că în cadrul mariajului există mai multă putere financiară, partenerii chiar fac diverse credite ori se implică în proiecte la care nu s-ar fi aventurat în alte circumstanțe. Cu toate acestea, pierd din vedere faptul că nu toate parteneriatele de acest tip durează o eternitate, iar uneori divorțul este indispensabil. Mai ales, în contextul în care cele mai multe divorțuri sunt iscate pe seama neînțelegerilor de ordin financiar dintre cei doi soți. 
 
Un articol din The New York Times, dat publicității în 2014, relevă faptul că rata divorțurilor a atins punctul culminant în anii 1970 și la începutul anilor ‘80. Cu toate acestea, în utlimile trei decenii, aceasta a scăzut, iar dacă tendința va continua, aproape două treimi dintre căsătorii nu vor implica niciodată un divorț. Însă, în realitate cu toții cunoaștem pe cineva care și-a pus problema divorțului și care poate, chiar a și trecut prin unul. „Divorțul nu este plăcut pentru nimeni, iar pentru mulți consecințele și suferința sufletească este mai mare decât cea financiară. Mai ales, dacă sunt implicați copii. De aceea, problemele financiare și împărțirea bunurilor trebuie rezolvate cât mai rapid și mai corect”, spune Andreea Dumitru, fondatoarea cabinetului de avocatura Dumitru & Associates PC din New York. 
 
Conform declarațiilor sale, consecințele financiare sunt cu atât mai mari, cu cât mai mulți bani, proprietăți, businessuri sunt implicate.  „Mai mult decât atât, dacă soții nu sunt în relații bune ca să fie rezonabili la împărțirea bunurilor coune, atunci consecințele pot fi devastatoare. Iar dacă aceștia s-au căsătorit deținând anumite proprietăți, finanțe, licențe de practică sau businessuri, acestea rămân bunuri separate în cazul unui divorț doar dacă există un contract prenupțial”, explică ea. Prin urmare, în lipsa unei astfel de înțelegeri, bunurile rămân separate, însă creșterea în valoare în timpul căsniciei devine bun comun și va trebui împărțit, continuă avocata. De neglijat, nu este nici faptul că cu cât căsătoria este mai lungă, cu atât drepturile soției sunt mai mari.
 
 
În cazul în care cei doi soți au copii, cei mici primesc suport financiar care se calculează ca și procentaj din salariul părintelui care primește custodia acestora. De obicei, mama obține custodia, iar în anumite cazuri, soției îi este acordată o plată financiară lunară de către soț, care să îi permită traiul la același nivel ca în timpul căsătoriei. Cu cât a fost mai lungă căsătoria, cu atât este mai mare suma.
 
„Pe măsură ce vremurile s-au schimbat, iar femeile au început să lucreze și să aibă salarii uneori mai mari decât ale soților, pe atât s-a diminuat acordarea de către tribunal a acestei plăți adiționale către soție, în contextul în care practica a fost înființată într-o perioadă în care femeile stăteau acasa și creșteau copii”, explică avocata.
 
În cazul în care s-au decis asupra unui divorț, în primul rând cei doi soți trebuie să apeleze la un expert financiar. „De multe ori, oamenii se pripesc, iau decizii rapide în ceea ce privește împărțirea bunurilor, bazate pe sentimente. Este indicat ca emoțiile să fie scoase din ecuație în cazul unui divorț. În același timp, ei trebuie să apeleze la un avocat specializat în divorțuri, pentru ca lucrurile să decurgă în favoarea tuturor”, mai spune Andreea Dumitru. 
 
Printre principalele motive pentru care oamenii intentează divorțuri sunt considerentele financiare, urmate de abuzul de alcool  sau droguri al unuia dintre parteneri șau adulter. 
 
„De aceea, deși este neplăcută ideea de a intra într-o căsătorie cu gândul la divorț, se recomandă semnarea unui contract prenupțial înainte de a spune DA. Acest constract este colacul de salvare în caz de despărțire”, conchide Andreea Dumitru.
 
Dumitru & Associates PC este o firmă de avocatură specializată în înființarea trusturilor și serviciilor fiduciare, testamente si succesiuni, dreptul familiei inlcusiv divort, dreptul proprietăților imobiliare personale sau comerciale. Compania, fondată de către românca Andreea Dumitru Pârcălăboiu în 2010 a avut venituri de peste jumătate de milion de dolari în 2016.
 
Andreea Dumitru, a cărei experienţă profesională include munca legală in-house în sectorul corporatist, locuiește în New York de aproape 20 de ani. 
 
A absolvit Facultatea de Drept în România, iar programul de master în același domeniu l-a urmat în cadrul Cardozo Law School din New York. Are dreptul de a practica în New York şi este membră a asociaţiilor: Asociaţia Americană de Avocatură, Asociaţia de Avocatură din New York, Asociaţia de Avocatură din Queens, Asociaţia Americană a Avocaţilor de Imigraţie, membră a Consiliului Camerei de Comerţ Româno-Americane, filiala New York, şi a Asociaţiei Naţionale pentru Femei Profesioniste. De asemenea, i-a fost acordata distincția „10 Cei mai buni avocați de imigratie” în 2017 de către Institutul American al Avocaților și, tot în 2017 a apărut în Top 100 femei de succes organizat de Revista Capital.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Asa ceva nu s- a mai vazut nici cand tramwaiele me ...
  Primaria Capitalei:Echipele RATB au intervenit pentru dezgheţarea firului de contact de pe linia tramvaiului 41

  decat cei intarziati au ramas inzapeziti in tara! ...
  IGPF: Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

  o sa cheltuiasca mai mult pentru dragnea mumificat ...
  Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în anul 2017 au cheltuit în medie 2183,3 lei pe persoană

  decat ca din pdl am plecat, ca nu puteam ajunge su ...
  Ministerul de Interne recomanda atentie sporita in circulatia pe drumurile publice

  prostace, adica sa-si infiinteze psd-pcr o securit ...
  REPLICA PSD SIBIU CĂTRE PNL SIBIU: SĂ AVEŢI PARTE DE SUCCESURI, DOMNILOR, DAR NU POLITICE!

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: