Iarna s-a întors! HAOS pe străzile din România!

Iarnă grea în România, la sfârşit de aprilie! Şosele troienite, mii de oameni fără curent electric în estul ţării, şoferi salvaţi din nămeţi cu şenilata şi un frig de crapă pietrele. Este tabloul vremii aprige care dă bătăi de cap autorităţilor din estul şi centrul ţării. A nins puternic în Vrancea şi Galaţi. 24 de localităţi gălăţene au rămas în beznă şi 25 de şoferi au fost salvaţi din nămeţi. Iar pericolul nu a trecut. 15 judete sunt în continuare sub cod portocaliu de ninsori şi viscol, arată B1 TV.
Traficul rutier este întrerupt, vineri dimineaţa, pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale, din cauza zăpezii şi a viscolului, informează, într-un comunicat de presă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Potrivit sursei citate, este vorba de DN26 Vânători - Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui, DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Tuluceşti) şi limita cu judeţul Vaslui, DN24A Murgeni - Fălciu, în judeţul Vaslui, DN24B Albiţa - Huşi, judeţul Vaslui, DN2F Vlădia - Ivăneşti, în judeţul Vaslui, şi DN11A Podu Turcului - Bârlad, în judeţul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt şi pe raza judeţului Vrancea.
În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos - Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.
Centrul Infotrafic mai informează că, din cauza poleiului, traficul rutier pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti a fost deviat de la kilometrul 106 (sensul către Piteşti), pe DN65 prin municipiul Piteşti.
Sunt probleme pe mai multe drumuri naţionale din Suceava, Maramureş, Harghita sau Mureş, dar şi pe autostrada Bucuresti-Pitesti, acoperită cu polei.
De ore bune, Moldova, dar şi centrul ţării se afla sub zapada. A nins abundent la Galati, iar viscolul a lăsat în beznă nu mai puţin de 24 de localităţi. Au intervenit şenilatele, care au salvat zeci de oameni din nămeţi. Opt persoane au fost transportate de urgenţă la spital, printre care două femei însărcinate şi un copil.
De asemenea, 25 de persoane au rămas blocate cu maşinile în trafic, în apropierea localităţii Cuca, pe DN 24D, închis circulaţiei din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic. In unele zone din nordul judeţului Galati stratul de zăpadă depus masoara chiar şi jumătate de metru.
Probleme au fost si in judetul Vrancea, unde zeci de şoferi au rămas captivi nămeţilor. O autospecială a unui serviciu de pază cu cinci persoane dializate a rămas blocată pe DJ 204 Blidari-Dumitreşti. De asemenea, trei autoturisme au fost blocate la Dumitreşti şi un altul pe drumul judeţean dintre Haret şi Panciu.
Circulatie ca in miez de iarna a fost si pe autostrada Soarelui din cauza vantului puternic, dar si din cauza lapovitei.
Si in Pasul Prislop se circulă la fel de greu ca in sezonul rece. Vizibilitatea pe drum este foarte scăzută, iar şoferii trebuie să fie extrem de atenţi.
Sunt probleme pe mai multe drumuri nationale din Suceava, Maramureş, Harghita sau Mures. Si la Zalau a nins abundent.
Haos a fost si pe calea ferata. A fost blocaj in zona Baile Tusand, dupa ce mai multi brazi au cazut pe calea ferata.
Vremea rea nu a ocolit nici capitala. Zeci de minute a lovit lapovita, iar strazile s-au umplut cu apa. Bucurestenii s-au vazut nevoiti sa scoata hainele groase din dulapuri.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 21 Aprilie 2017. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.