CTP, investiţie de 15 mil. euro la Cluj-Napoca


CTP investeşte 15 milioane de euro în dezvoltarea unui nou parc logistic în apropiere de Cluj-Napoca. CTPark Cluj II va fi situat în localitatea Floreşti  şi va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 29.000 mp. Compania mai deţine în prezent un parc în judeţul Cluj, CTPark Cluj I, aflat în localitatea Apahida, cu o suprafaţă de 23.000 mp, finalizat anul trecut.

CTP îşi continuă astfel, într-un ritm accelerat, procesul de extindere la nivelul întregii ţări, în special în partea de vest, unde cererea de spaţii logistice şi industriale de clasă A a crescut considerabil în ultimii ani. Poziţionat strategic la ieşirea din oraş, pe sensul de mers Cluj-Napoca - Oradea, cu acces direct din DN1 şi Drumul European 60, CTPark Cluj II va fi construit pe un teren cu o suprafaţă de 65.000 de mp. Proiectul se află în faza de autorizare, design şi licitaţie pentru subcontractori, urmând ca lucrările să fie finalizate în două etape: prima în martie 2018, iar a doua în ultima jumătate a anului viitor. 
Noul parc logistic va dispune de 29.000 mp spaţii de depozitare, din care aproximativ 8.000 mp sunt deja închiriate de unul dintre clienţii strategici ai CTP. Restul de 21.000 mp disponibili se află într-un singur depozit cu compartimentare flexibilă, care permite împărţirea spaţiului în suprafeţe de mărimi diferite, în funcţie de nevoile clienţilor, de la 1.500 mp până la 10.500 mp. 
Clădirile CTPark Cluj II vor fi dezvoltate după cele mai înalte standarde tehnice ale companiei, menite să reducă semnificativ costurile operaţionale şi să diminueze impactul asupra mediului înconjurător.
Facilităţile oferite de noul parc logistic vor fi unice pe piaţa din Cluj. Halele vor avea o deschidere de 145,4 m şi o înălţime utilă de 12 m, ceea ce le va permite clienţilor să beneficieze de mai mult spaţiu de depozitare. Depozitele vor fi dotate cu iluminare interioară şi exterioară cu LED şi Smart LED, iar sistemul de luminatoare amplasate în tavan va asigura prezenţa luminii naturale. Izolaţiile din materiale de calitate superioară, precum şi sistemul inteligent de încălzire şi răcire vor menţine temperatura interioară la circa 14-15 °C iarna şi circa 22 °C în timpul verii, garantând o eficienţă energetică maximă. De asemenea, toate materialele folosite la construcţia depozitelor provin de la furnizori certificaţi ISO. Măsurile se înscriu în strategia pe termen lung a CTP la nivel internaţional, care prevede reducerea emisiilor poluante şi, implicit, a impactului asupra mediului, precum şi economisirea resurselor. 
„Primim din ce în ce mai multe solicitări din zona Clujului, care atrage în ultimii ani investitori de calibru din domenii ca: IT, automotive, FMCG, industria textilă, tehnologie. Este al treilea oraş ca mărime din România şi unul dintre cele mai bine dezvoltate din punct de vedere economic, ceea ce generează o nevoie tot mai accentuată de noi spaţii de depozitare şi producţie. Investiţiile recente, îmbunătăţirile semnificative aduse infrastructurii şi apropierea de graniţa vestică sunt, toate, atuuri care ne determină să plasăm Clujul sus în topul strategiei noastre de dezvoltare pe termen lung în România. În plus, venim cu o ofertă unică pe piaţa locală - spaţii construite peste standardele pieţei, folosind cele mai noi tehnologii verzi, ceea ce înseamnă extrem de multe avantaje pentru clienţi”, declară Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.
În paralel cu construcţia noului CTPark Cluj II, CTP continuă dezvoltarea primului parc logistic din zonă aflat în portofoliul său. Compania investeşte circa 4,5 milioane de euro în extinderea cu 10.500 mp a CTPark Cluj I, aflat în Apahida, la 13 km de centrul oraşului Cluj-Napoca şi în apropierea aeroportului. Clădirea va fi finalizată în noiembrie 2017 şi este destinată clientului strategic al CTPark Cluj I, retailerul Profi.
CTP, proprietarul cu cel mai mare portofoliu de spaţii industriale şi logistice din România, îşi consolidează continuu poziţia prin achiziţii şi investiţii consistente. Recent, CTP a achiziţionat în vestul ţării două parcuri logistice în oraşele Ineu şi Salonta, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 37.000 mp, şi a demarat lucrările la extinderea cu 32.000 mp a CTPark Timişoara, cu o investiţie de peste 13 milioane de euro. În următoarea perioadă, planurile de dezvoltare ale CTP în vestul ţării vizează oraşele Turda şi Deva. 

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 13 Septembrie 2017. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.