Wipro lansează în România Centrul de Excelenţă în Automotive


Wipro Limited, una dintre companiile de top la nivel global în domeniul tehnologiei informaţiei, consultanţei şi a serviciilor de outsourcing, a anunţat deschiderea unui Centru de Excelenţă în Automotive, în Bucureşti şi Timişoara. Centrul de Excelenţă în Automotive va ajuta Wipro să ofere soluţii inovatoare de embedded software pentru clienţii de la nivel global şi european. Centrul de inginerie din România face parte din reţeaua Wipro la nivel mondial, care oferă servicii la cele mai înalte standarde în inginerie şi IT.

Compania plănuieşte să recruteze profesionişti cu experienţă în domeniul tehnologiei şi absolvenţi de inginerie ai universităţilor de top din România, care vor lucra în domenii precum sisteme de infotainment in interiorul automobilului, indicatoare cu afişare digitală, telematică, maşini interconectate şi sisteme avansate de asistenţă a şoferilor (ADAS). 
În prezent, Wipro are centre de dezvoltare în Bucureşti şi în Timişoara. Având în vedere planurile de creştere pentru noii angajaţi, Wipro a extins spaţiul de birouri la peste 12.000 mp în Bucureşti şi peste 3.000 mp în Timişoara. 
Anita Ganti, Senior Vice President and Global Head, Product Engineering Services, Wipro Limited, spune: „Centrul nostru de Excelenţă în Automotive este localizat strategic, în proximitatea unei părţi dintre clienţii noştri de top din Europa, şi ne aşteptăm să vedem o creştere semnificativă din partea acestora în domeniul embedded software, precum şi interes pentru tehnologiile de ultimă oră. România oferă o capacitate extinsă de talente în inginerie şi un suport de infrastructură excelent. O prezenţă mai puternică în România din punct de vedere al expertizei în inginerie ne va ajuta să venim în întâmpinarea nevoilor locale şi globale ale clienţilor noştri europeni şi să le oferim suport în dezvoltarea rapidă pe piaţă a business-ului”.  
Cătălin Stratulat, Delivery Head Romania, Product Engineering Services, Wipro Limited, spune: „Sunt convins că punând împreună relaţiile excelente şi de lungă durată ale Wipro cu cei mai importanţi producători de maşini şi Tier-1 din industria automotive, alături de expertiza în inginerie şi IT din Romania, vom construi una dintre cele mai bune şi dinamice echipe pentru a oferi clienţilor servicii la standarde de top”. 
Alex Beylin, Vice President and Global Automotive Business Head, Wipro Limited, spune: „Acest centru este o parte integrantă a capabilităţilor globale de inginerie şi soluţii digitale Wipro şi ne va permite să satisfacem nevoile clienţilor noştri europeni din industria auto prin expertiza unei echipe înalt calificată de talente locale”. 
Wipro are peste 20 de ani experienţă în oferirea de soluţii diferenţiate pentru lideri mondiali Tier-1 furnizori de electronice auto şi producători de echipamente originale (OEMs), pentru care este un partener de încredere în tranziţia lor spre transformarea digitală. Cu designul de top al produselor auto şi cu expertiză în electronică, software, servicii de design în inginerie, sisteme de fabricaţie, managementul ciclului de viaţă al produsului, soluţii cloud, aplicaţii de management IT dedicate corporaţiilor şi servicii de infrastructură la distanţă, Wipro furnizează soluţii prin care oferă utilizatorilor o experienţă unică, având cele mai ridicate niveluri de fiabilitate.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 13 Septembrie 2017. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.