Circa 90% din producţia realizată de Symmetrica Tech a mers către export


Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunţă exporturi de cca. 90% din producţia realizată în cadrul Symmetrica Tech, cea mai nouă fabrică a companiei, la aproape un an de la începerea producţiei.  

Finalizată la sfârşitul anului 2016, Symmetrica Tech este cea mai mare investiţie de tip greenfield din portofoliul companiei, investiţie cu o valoare de 13 mil. euro. Amplasată în localitatea Vereşti, judeţul Suceava, fabrica de metale dispune de două hale de producţie. Hala de producţie principală se întinde pe o suprafaţă de 5.500 mp, fiind împărţită pe departamente de proiectare, procesare şi prelucrare metal, precum şi vopsitorie, sablare, sudură. O a doua hală de producţie vine în completarea celei dintâi, cu o suprafaţă de 4.600 mp, şi va fi finalizată la începutul anului viitor.
„Symmetrica are o experienţă de peste 15 ani în prelucrarea metalelor, timp în care s-au proiectat şi executat trei generaţii de linii de producţie pentru prefabricate mici, dar şi prelucrări mecanice şi componente pentru maşini şi utilaje. Capacitatea noastră de producţie a devenit, însă, limitată de la un punct în contextul în care cererea pe acest segment a continuat să crească. În plus, spaţiul în care funcţionam devenise prea mic pentru posibilităţile de dezvoltare apărute între timp.
Pe acest fond, investiţia în construcţia unei fabrici de metale a venit ca un pas firesc, fapt pentru care am optat pentru o investiţie tip greenfield, de la zero, cu utilaje de ultimă generaţie”, a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.
Producţia fabricii vizează operaţiuni complexe de prelucrare a metalelor necesare producerii de piese şi componente pentru maşini, utilaje, linii de producţie din orice ramură de activitate. Symmetrica Tech a fost dotată cu echipamente de prelucrare de ultimă generaţie produse de lideri mondiali în domeniu şi derulează operaţiuni certificate la standarde înalte de calitate.
Comenzile primite până în prezent de Symmetrica Tech au venit atât de la clienţi externi, din ţări precum Olanda (piese şi subansamble mecanice), Danemarca (confecţii metalice), Italia (echipamente industriale), Franţa (echipamente industriale), cât şi de la clienţi din România. În jur de 90% din aceste comenzi au mers către export odată cu începerea producţiei de la debutul anului 2017.

Symmetrica Tech recrutează 60 de persoane 
 
La aproape un an de activitate, fabrica de la Vereşti continuă recrutările şi ţinteşte un număr de 160 angajaţi. Viitorii angajaţi se vor alătura echipei de 100 de oameni care lucrează în domeniul prelucrării de metale.
Potrivit reprezentanţilor companiei, oportunităţile de angajare se adresează atât personalului specializat într-o anumită meserie, cât şi specialiştilor cu studii de profil. Astfel, potenţialii candidaţi pot alege dintre următoarele poziţii deschise: sudor, lăcătuş mecanic montaj, vopsitor, maistru sudor, controlor calitate sudură, inginer tehnolog-normator, inginer proiectant mecanic.
„Cererea tot mai mare pentru produsele din domeniul prelucrării de metale reprezintă o provocare constantă de a găsi resursele necesare prin care să putem onora comenzile primite. În acest sens, nevoia de resursă umană este continuă în cadrul fabricii de la Vereşti. Fie că vorbim de angajaţi pe meserii specifice precum sudor, sau de specialişti cu studii superioare în domeniul ingineriei, doritorii pot opta pentru una dintre poziţiile deschise în cadrul companiei noastre. Pe lângă oferta salarială, oferim programe de pregătire şi training angajaţilor noştri, astfel încât aceştia să fie la curent cu noutăţile tehnologice în domeniu”, a adăugat Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.
Pe termen mediu şi lung, Symmetrica urmăreşte diversificarea produselor în cadrul fabricii de metale, precum şi proiectarea si fabricarea unor produse proprii de tipul echipamentelor industriale.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 14 Noiembrie 2017. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.