TransferGo facilitează transferurile între România şi China


TransferGo, compania de transferuri online internaţionale la costuri mici, îşi extinde portofoliul la 46 de ţări la nivel global. Începând din luna noiembrie, clienţii TransferGo pot efectua transferuri către şi dinspre China. Compania anticipează ca, până la finalul primului trimestru din 2018, China să devină principala piaţă de transferuri din afara Europei, surclasând astfel India, Statele Unite ale Americii şi Filipine. 

TransferGo oferă servicii rapide şi la costuri mici, atât personelor fizice, cât şi companiilor. Facilitarea transferurilor între China şi restul ţărilor în care serviciile TransferGo sunt disponibile este un pas logic în evoluţia companiei, în special ţinând cont de contextul economic actual şi relaţiile tot mai puternice dintre China şi ţările europene, inclusiv România.
Conform ultimelor studii, efectuate în 2016, mărfuri de peste 2,9 miliarde de dolari au ajuns, pe parcursul unui an, în România din China, din care mai bine de jumătate reprezintă aparatură şi echipamente electrice şi electronice, urmate în top de textile şi articole din metal. Comparativ cu importurile, exporturile româneşti au fost de circa 530 de milioane de dolari anul trecut şi reprezintă, predominant, lemn şi componente de echipamente electrice şi electronice. 
“Ştim că, pentru orice antreprenor, transferurile în afara zonei unice de plăţi în euro (SEPA) sunt dificile. Companiile foloseau, până acum, transferuri bancare de tip SWIFT, care durează 2-5 zile şi sunt extrem de costisitoare pentru expeditor. TransferGo vine în întâmpinarea nevoii acestora de a transfera rapid bani către continentul asiatic, banii ajungând la destinatar a doua zi lucrătoare. Avem încredere că această evoluţie a serviciilor oferite de către compania noastră va consolida poziţia TransferGo ca partener de încredere pentru companiile prezente pe piaţa din România”, a declarat Marius Nedelcu, Country Manager TransferGo România.
Decizia de a extinde activitatea TransferGo în China vine într-o perioadă în care relaţiile economice dintre gigantul asiatic şi continentul european sunt într-o continuă evoluţie. Includerea mai multor state europene, inclusiv România, în proiectul Belt and Road prin care China va investi 11 miliarde de dolari doar în ţara noastră în următorii 5 ani, precum şi numeroase alte investiţii private ale unor companii chinezeşti pe teritoriul mai multor ţări europene, printre care şi România, sunt o confirmare a legăturii economice tot mai strânse dintre cele două ţări.
China, principalul partener comercial al României în Asia, ocupă locul 19 în rândul investitorilor străini de pe plan local, cu o valoare a investiţiilor chineze în România de circa 440 de milioane de dolari.
TransferGo a câştigat încrederea a peste 350.000 de consumatori, ajungând la 1,5 milioane de transferuri internaţionale între 46 de ţări. Clienţii TransferGo au reuşit astfel să economisească considerabil comparativ cu alte instrumente disponibile pe piaţă. 

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 14 Noiembrie 2017. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.