La începutul acestei săptămâni, deputatul Biró Rozália-Ibolya, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, l-a primit în vizită de prezentare pe E.S. Ilir TEPELENA, ambasadorul Republicii Albania la București

În cadrul întrevederii, domnul ambasador Tepelena a înmânat o scrisoare a domnului Edi Rama, primul ministru al Republicii Albania, prin care prezintă situaţia actuală din țară și informează asupra demersurilor care se întreprind pentru deschiderea, în 2018, a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Totodată, excelența sa a mulțumit pentru sprijinul constant al României pentru aspirațiile europene ale țării sale.

Doamna președinte Biró l-a asigurat de sprijinul României în procesele premergătoare aderării europene a Albaniei, subliniind buna cooperare politică și parlamentară. Acestea constituie o bază pentru dezvoltarea relațiilor economice, culturale și educaționale existente între cele două țări.

Președintele Comisiei pentru politică externă a remarcat necesitatea dezvoltării unor parteneriate bilaterale și regionale puternice. Colaborările în sectorul privat, în domeniul cultural, între reprezentanții societății civile din cele două țări, sunt suportul pentru o întărire puternică a legăturilor tradiționale.

"Pentru ca cele două țări să poată dezvolta aceste parteneriate complexe, este necesară crearea posibilității dialogului de la om la om, de la specialist la specialist, atât în domeniul politic, legislativ și executiv, cât și în orice domenii de interes comun", a subliniat doamna președinte Biró în cadrul întrevederii.

Pentru atingerea acestui potențial, se vor face demersuri pentru o vizită în România a unei delegații a Comisiei pentru politică externă din Albania, o bază pentru dezvoltarea unor cooperări cu scopul de a folosi oportunitățile oferite de Uniunea Europeană.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 07 Decembrie 2017. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.