Cristian Erbaşu: Rezultatele oamenilor din universităţi trebuie să se regăsească în viaţa reală


Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti a organizat cu sprijinul Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii şi a Casei Sociale a Constructorilor “Gala Premiilor de Excelenţă în Educaţie şi Cercetare la UTCB” pentru anul 2017.

Pornind de la dimensiunea socială a învăţământului superior şi de la nevoia societăţii de a beneficia de servicii educaţionale şi de cercetare de calitate în domeniul construcţiilor pentru dezvoltarea sa sustenabilă, misiunea fundamentală asumată de  Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti este aceea de a fi un centru naţional de formare a noilor generaţii de specialişti şi de cercetare ştiinţifică performantă în domeniile construcţiilor, protecţiei seismice a acestora, construcţiei căilor de comunicaţii, instalaţiilor, utilajelor de construcţii, măsurătorilor terestre, protecţiei mediului, ingineriei urbane şi altele.
Industria de construcţii este principalul beneficiar al proceselor educaţionale şi de cercetare ale UTCB şi de aceea legătura cu mediul de afaceri - acolo unde absolvenţii Universităţii îşi vor pune în aplicare cunoştinţele dobândite, iar cercetarea îşi va arăta roadele - este extrem de importantă pentru pregătirea specialiştilor respectând cerinţele de inserţie pe piaţa muncii.
La evenimentul aflat la a doua ediţie au fost prezenţi studenţi, cadre universitare şi oameni de afaceri.
„A fost un eveniment la a doua ediţie, sper să fie multe altele de acum înainte, în acelaşi sens, sens în care cele două părţi, cea educativă şi cea de economie reală, de producţie să se apropie. Rezultatele oamenilor din universităţi trebuie să se regăsească în viaţa reală şi cred că aceasta este cea mai mare satisfacţie a profesorilor, să vadă că activitatea lor aduce roade în economie. Studenţii de astăzi devin profesioniştii de mâine şi cei ce vor profesa peste câţiva ani. Acesta este un eveniment local dar prin continuitate poate să creeze un fenomen. Acest fenomen contribuie la dinamizarea şi reîmprospătarea imaginii brezlei constructorilor şi, cred eu, că poate reprezenta un model şi pentru alte bresle”, a declarat, pentru Curierul Naţional, Cristian Erbaşu, preşedintele Patronatelor Societăţilor de Construcţii.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 13 Ianuarie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.