Primăria Sectorului 1 va aloca 5 milioane RON pentru cheltuielile de bunuri şi servicii ale spitalelor

Prioritatea numărul 1- Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri

Primăria Sectorului 1 va aloca în acest an importante fonduri de la bugetul local pentru cheltuielile curente - bunuri şi servicii - ale celor patru spitale aflate în administrarea sa: Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu", Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice şi Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

La iniţiativa Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, suma prevăzută în proiectul de buget pe anul 2018 se ridică la 5 milioane RON. Banii vor fi direcţionaţi către spitale prin Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice, autoritate aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1, care are în directă administrare aceste unităţi sanitare.

"Prioritatea noastră numărul 1 este, la acest moment, ameliorarea situaţiei financiare a Spitalului de Arsuri. De aceea, mare parte din această sumă va fi direcţionată către plata datoriilor acestui spital către furnizorii de medicamente, de dezinfectanţi şi de alte bunuri şi servicii fără de care o unitate medicală nu poate funcţiona. Mi-aş dori să putem contribui şi la rezolvarea problemelor salariale sau de contribuţii sociale ale angajaţilor de la Spitalul de Arsuri, dar, din păcate, legea nu ne permite acest lucru, ele fiind în responsabilitatea Ministerului Sănătăţii", spune Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Intenţia Primarului Dan Tudorache este ca, pe parcursul anului 2018, suma destinată celor patru spitale aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 să fie suplimentată.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 13 Februarie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.