Carmen Dan continuă ,,revoluţia’’ în MAI

Andreea Andrei

                                

Prezent duminică seară, într-o emisiune TV, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a infirmat zvonurile potrivit cărora poliţiştii ar urma să lucreze doar 8 ore pe zi, în intervalul 8:00-16:00. Aceasta a catalogat ca fiind ,,iresponsabil” mesajul apărut în presă.
 
"Este un mesaj iresponsabil, pentru că Poliţia trebuie să rămână o instituţie serioasă, o instituţie care asigură un serviciu permanent, pentru că acesta este specificul activităţii de Poliţie şi nu numai al activităţii de Poliţie, acesta este specificul acestui minister. Ca şi cum Poliţia ar fi o firmă privată, ca şi cum ne-am anunţa intrarea în faliment, ca şi cum am închide şi am pleca cu toţii acasă. De asta spun că există o iresponsabilitate", a declarat ministrul Dan.
De asemenea, aceasta a mai declarat: ,,Cert este că, din punctul meu de vedere, acest mesaj are urmarea de a transmite o stare de panică în rândul cetăţenilor şi tocmai de aceea este un mesaj iresponsabil. Bineînţeles că nu se va întâmpla aşa. Vreau să spun că asigurarea acestei continuităţi a activităţii muncii de poliţie este un fapt. Întotdeauna activitatea Poliţiei a fost organizată pentru asigurarea acestei permanenţe. Eu am dat un termen de două săptămâni şefului Poliţiei Române pentru a se asigura că această continuitate, prin serviciu în ture, 24 din 24 de ore, este asigurată punctual la nivelul fiecărei structuri".
 
Salariile în MAI nu scad
 
În ceea ce priveşte salarizarea angajaţilor MAI, Carmen Dan a reiterat faptul că în minister salariile nu scad. Dimpotrivă, salariile au crescut într-un an cu 20%.
"În MAI salariile nu scad şi am arătat cu cât au crescut, de-aia este şi concludent acest grafic. M-aş duce către agentul de poliţie, pentru că e important de precizat că într-un an au crescut salariile cu 20%. Am venit şi cu un salariu din zona subofiţerilor. Ministrul trebuie să fie preocupat de beneficiul salarial şi în ceea ce priveşte jandarmeria şi pompierii. Lucrurile sunt evidente: sunt şi salarii care vor scădea. Şi am indicat acele 30 de salarii din vârful nivelului de salarizare, salarii care depăşeau, ca şi cuantum-grilă instituită în legea salarizării", a conchis ministrul Dan.
În 2017, potrivit măsurilor fiscal-bugetare adoptate, peste 100.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne s-au bucurat de măriri salariale, valoarea totală a majorărilor ridicându-se la suma de 290 de milioane de lei. Astfel, salariile poliţiştilor au crescut cu 10%, iar cele ale militarilor şi ale personalului civil cu 15%. De la 1 ianuarie 2018, s-a mai adăugat o creştere în medie de 3 - 4% la salariul net.
 

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 14 Februarie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.