Liviu Dragnea nu va fi audiat în Comisia de Apărare din Senat

Andreea Andrei

                           
 
Comisia de Apărare din Senat a respins ieri, 13 februarie, posibilitatea audierii preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu privire la declaraţiile legate de activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP). Soarta liderului PSD urmează să se decidă într-o şedinţă comună cu membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, notează mediafax.ro.
Liviu Dragnea a declarat că este nevoie de o anchetă parlamentară  atât în cazul activităţii SPP, cât şi în privinţa unor şefi din diverse instituţii, "care se pare că acţionează ilegal", notează dcnews.ro.
,,Şeful SPP-ului n-are de ce să interacţioneze cu premierul sau cu membri ai Cabinetului. (...) Este un coleg de-al nostru - de mine s-a ascuns - Paul Stănescu - probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă. El a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu, care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui - eu cred că vorbea doar în numele dumnealui - şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o să fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului. Dacă acelaşi tip de discuţie l-a avut şi cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, putem începe să avem explicaţii. Mi se pare un lucru foarte grav", a declarat Liviu Dragnea.
El a mai susţinut că şeful SPP mergea la parchete sau vorbea cu procurori şi cu judecători pentru a transmite anumite mesaje: "Ştiu din anii trecuţi că avea o practică foarte nocivă, nu am informaţii că ar fi terminat cu aceste practici, că mergea pe la parchete, instanţe sau vorbea cu procurori, judecători, transmiţând anumite mesaje. Toţi cei cu care am vorbit spuneau că majoritatea mesajelor erau, practic, de la dumnealui, în schimb spunea că vin de la preşedinţi, de la preşedintele de dinainte sau de la preşedintele actual. Majoritatea celor care mi-au spus acest lucru de-a lungul timpului mi-au spus că asta este părerea lor pentru că niciunul nu credea că preşedintele României - şi cel de dinainte, şi cel actual - l-ar fi folosit".
 
 

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 14 Februarie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.