162 DE ANI DE LA DEZROBIREA ROMILOR ÎN SPAȚIUL ROMÂNESC

Curierul Naţional

Centrul Naţional de Cultură a Romilor-Romano Kher, în parteneriat cu Partida Romilor ,,Pro  Europa”, Agenția Națională pentru Romi și Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti –ARCUB, organizează în data de 20 februarie 2018, la Sala Mare-ARCUB (Str. Lipscani 84-90, București), începând cu ora 19.00, evenimentul intitulat: 
20 FEBRUARIE-162 DE ANI DE LA DEZROBIREA ROMILOR ÎN SPAŢIUL ROMÂNESC
Cu această ocazie, va fi prezentat spectacolul de teatru  „Marea Ruşine”,  urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri,  cu participarea  actorilor.
 
   Scenariul şi regia: Alina Şerban 
   Asistent regie: Radu Pocovnicu 
   Din distribuţie: Alina Șerban, Oana Rusu, Elena Duminică, Sorin Sandu, Radu Ciobănașu.
 
Piesa de teatru „Marea Ruşine”  porneşte de la experienţa unei tinere rome care, aflată într-un moment important al dezvoltării sale  educaţionale,  crede că a spune adevărul este mai presus de  normele cotidianului în care trăiește și pune în joc propria carieră, iubire, familie, pe propriul sine. 
 
 
Spectacolul este o incursiune istorică asupra perioadei de robie a romilor în spațiul românesc ( perioada: sec. XIV- sec. XIX), bazat pe documentele din Arhivele Naționale ale României, disponibile și pe platforma on-line a CNCR-RK: http://sclavia-romilor.gov.ro/ .
 

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 14 Februarie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.