Fostul deputat USL Vlad Cosma este audiat la Parchetul General

Andreea Andrei

                     
 
Fostul deputat USL Vlad Cosma s-a prezentat luni, 12 martie, la Parchetul General, în legătură cu plângerea penală împotriva celor patru procurori de la DNA Ploiești: Lucian Onea, Giluela Diaconu, Alfred Savu şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de periclitarea Justiției, cercetare abuzivă și abuz în serviciu. Înainte de a intra în sediul Parchetului General, Vlad Cosma a fost întrebat de ziariști dacă a primit ameninţări după publicarea înregistrărilor cu procurorii de la DNA Ploiești. ,,Nu. Înainte de a ieşi cu aceste lucruri, a primit sora mea acele ameninţări. Momentan, nu. Şi nici nu cred că îşi mai permit", a declarat Cosma, potrivit Agerpres.  
De asemenea, acesta a fost întrebat de către jurnaliști dacă a fost chemat la DNA. ,,Nu. Probabil că și domnii de la DNA Central și-au dat seama de practicile colegilor de la «unitatea de elită». Nu era vorba de niciun șantaj. Eu nu am vorbit cu nimeni, nu am trimis pe nimeni. Eu le depun la Parchetul General, domnii de aici știu cum să își facă meseria. Probabil că le vor expertiza. Am înțeles că există și posibilitatea să le expertizez și eu separat, dar nu cred că are cineva vreo îndoială. (...) Joi sunt citat la Inspecția Judiciară", a  mai spus Vlad Cosma.
Reamintim că, la 9 februarie, fostul deputat Vlad Cosma a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) împotriva a patru procurori de la DNA Ploiești: Lucian Onea, Giluela Diaconu, Alfred Savu şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de periclitarea Justiției, cercetare abuzivă și abuz în serviciu. La 12 iunie 2017, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a dispus trimiterea lui în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la evaziune fiscală și spălare de bani. 

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 13 Martie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.